Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Klaus Iohannis, nou îndemn pentru vaccinare: „Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată”

Publicat

in

Președintele Klaus Iohannis a îndemnat din nou cetățenii să se vaccineze, subliniind că în România ”vorbim despre o catastrofă, o situație disperată”.

”Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi!”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

”Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a adăugat președintele.

Referințe:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Noi reguli de ortografie în Rusia: „Dumnezeu” trebuie scris cu literă mare

Publicat

in

De

​Conform noilor reguli de ortografie ale limbii ruse, cuvântul „Dumnezeu” este propus să fie scris cu majusculă, a anunțat ministrul Educației Serghei Kravțov, citat de agenția Interfax.

Vladimir Putin si patriarhul Kirill in vizita la muntele Athos in 2016Foto: Alexei Druzhinin / Zuma Press / Profimedia

„Noile proiecte de reguli ale ortografiei ruse propun următoarele: cuvântul ‘Dumnezeu’ trebuie scris cu majuscule, la fel ca numele apostolilor, profeților, sfinților”, a spus Kravțov luni în cadrul unei întâlniri pe probleme de educație ce a avut loc la Kremlin.

Ministrul rus a explicat că regulile actuale de ortografie și punctuație ale limbii ruse au fost adoptate în 1956 și că ele nu reglementează regulile de scriere a cuvintelor legate de sfera religioasă.

Executivul de la Moscova a creat în luna octombrie a anului trecut o comisie guvernamentală pentru limba rusă în cadrul căreia au fost analizate și convenite regulile de bază ale ortografiei ruse, măsurile propuse fiind în prezent în dezbatere publică.

Noua regulă de ortografie, un cadou pentru patriarhul Kirill?

Anunțul vine în contextul în care patriarhul Kirill s-a dovedit a fi unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin după declanșarea „operațiunii militare în Ucraina”, oferind o justificare religioasă pentru război.

El a început să ofere justificări pentru invazia rusească încă de la începutul lunii martie, afirmând, printre altele, că unul dintre motivele războiului l-ar reprezenta „paradele gay” din Ucraina.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a catalogat războiul drept o luptă cu „semnificaţie metafizică”, pentru ca omenirea să urmeze legile lui Dumnezeu. „Ceea ce se întâmplă astăzi în sfera relaţiilor internaţionale nu are doar semnificaţie politică. Vorbim despre ceva diferit şi mult mai important decât politică. Vorbim despre mântuirea omului”, a spus el.

La scurt timp după descoperirea atrocităților comise de armata rusă la Bucha, patriarhul Kirill a declarat în mesajul său de Paște că rușii sunt un popor pașnic care cu siguranță nu ar face rău altora, cerând totodată soldaților Moscovei să apere țara.

Declarațiile sale pro-război au declanșat o revoltă fără precedent în rândul Bisericii Ortodoxe încă din luna aprilie, Patriarhia Moscovei exprimându-și recent îngrijorările că monahii ruși de pe muntele Athos ar putea fi expulzați de patriarhul ecumenic Bartolomeu.

Urmărește ultimele evoluții din a 89-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul cecen Ramzan Kadîrov: Vom extirpa tumoarea naționalistă, e doar o problemă de timp

Publicat

in

De

Trupele ruse vor împinge soldații ucraineni afară din Lugansk, spune luni șeful cecenilor, Ramzan Kadîrov, care a adăugat că eliminarea naționaliștilor ucraineni decurge conform planului, transmite agenția de presă rusă de stat Pravda.

„Oamenii noștri vor extirpa această tumoare naționalistă ticăloasă, este doar o chestiune de timp. Nicio încercare a inamicului de a se retrage, cu atât mai puțin de a apăra teritoriul ocupat, nu va avea succes atâta timp cât vor fi sub armele băieților noștri”, a spus liderul cecen.

Anterior, Kadîrov a avertizat că victoria Rusiei este inevitabilă, iar soarta „adepților ideologiei fasciste” din Ucraina era de la început pecetluită.

Liderul cecen a menționat că trupele ruse continuă să pătrundă din ce în ce mai adânc pe teritoriul Ucrainei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend