Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘În Proiectul ‘România Educată’ acordăm o atenție specială științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, pe scurt STEM’

Publicat

in

Președintele Klaus Iohannis a declarat că planeta are resurse finite şi a subliniat că astronomia dă speranţa unui viitor de descoperiri care să aprofundeze cunoaşterea lumii.

„Astronomia este nu doar una dintre cele mai vechi ştiinţe ale umanităţii, dar este şi unul dintre cele mai provocatoare domenii ale gândirii şi cercetării. Planeta noastră are resurse finite şi suntem mereu într-o cursă cu noi înşine pentru a le gestiona cât mai eficient. Astronomia ne dă însă speranţa unui viitor de descoperiri care să aprofundeze cunoaşterea universului şi, implicit, a lumii noastre, în ultimele decenii multiplicându-se demersurile europene şi internaţionale privind explorarea paşnică a spaţiului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la un eveniment dedicat Zilei Astronomiei, în contextul Festivalului AstroFest derulat de Revista „Ştiinţă & Tehnică”.

El a afirmat că educaţia şi cercetarea au fost şi rămân calea către progres şi evoluţie. În acest context, şeful statului i-a felicitat pe elevii olimpici internaţionali la astronomie şi astrofizică, care au fost prezenţi la eveniment.

„În spatele excelentelor voastre rezultate stă o pasiune pe care vă încurajez să o aveţi şi în continuare. Performanţele tânărului Gabriel Cristian Neagu, care a descoperit mai multe stele variabile, sunt remarcabile dovezi ale legăturii dintre pasiune şi performanţa în cercetare. (…) Dragi elevi, aveţi în această sală exemple care pot să vă inspire să vă dedicaţi cu pasiune domeniului astronomiei şi al astrofizicii. Vă doresc să continuaţi drumul început, în România, cu rezultate care să ne facă mândri”, a spus Iohannis.

Şeful statului a adresat felicitări profesorului Alexandru Mironov şi echipei Revistei „Ştiinţă şi Tehnică” pentru eforturile şi dăruirea în sprijinul alfabetizării ştiinţifice.

„În Proiectul ‘România Educată’ acordăm o atenţie specială ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, pe scurt STEM. De aceea, evenimente precum Festivalul ‘Astrofest’, care promovează ştiinţa spaţiului, tehnologia şi ingineria spaţială, merită susţinute şi încurajate”, a mai afirmat Iohannis.

El l-a felicitat şi pe Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în cosmos.

„Sunteţi un deschizător de drumuri autentic, primul român care a zburat în spaţiu. La mulţi ani, cu ocazia celor 40 de ani de la acel moment istoric! Este admirabilă perseverenţa de a vă dedica întreaga carieră atât cercetării şi explorării spaţiului, cât şi misiunii de a-i ajuta pe tineri şi societatea în ansamblu să conştientizeze importanţa acestui domeniu. În acest sens, contribuţiile dumneavoastră la dezvoltarea colaborărilor României cu partenerii internaţionali sunt de o însemnătate deosebită”, a spus Iohannis.

Dumitru Prunariu a arătat că din 2012 România este membră a Agenţiei Spaţiale Europene, dar că în ultimii patru ani nu a mai plătit contribuţia la această organizaţie prin care ţara noastră este cuplată la programe internaţionale majore, inclusiv la programul american Artemis de trimitere a unor oameni pe Lună.

„România este parte la aceste mari proiecte. Sperăm că se vor rezolva şi problemele rămase în suspensie de patru ani de zile prin neplata contribuţiei noastre la această organizaţie internaţională în care acum, din păcate, nu mai avem drept de vot, dar sunt convins că, cu oarecare explicaţii şi asupra acestor probleme, la Guvernul actual vom reuşi să depăşim această fază şi selecţiile noi de candidaţi cosmonauţi care se desfăşoară acum, înscrierile se vor încheia pe 28 mai, vor aduce în prim plan şi posibilitatea ca un nou român să zboare în spaţiul cosmic şi să mă urmeze. Trecutul reprezintă un reper faţă de care construim prezentul şi ne gândim în viitor. Avem şanse mari de a ne dezvolta tehnic şi industrial pe această linie prin intermediul instituţiilor din care facem parte, cuplate la instituţiile internaţionale”, a spus el, conform agerpres.ro.

Profesorul Alexandru Mironov a afirmat că Dumitru Prunariu a împins România în „liga I a luminilor”. El a mai arătat că în România există peste 40 de cluburi de astronomie.

Elevul Gabriel Cristian Neagu a prezentat steaua variabilă „România” care se află printre cele aproximativ 100 de stele variabile descoperite de el.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Situație dură pentru Klaus Iohannis: AUR anunță că va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui

Publicat

in

De

Deputatul Dan Tanasă a anunțat că AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii Președintelui Klaus Iohannis 

În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate. În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”,  a scris Dan Tanasă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Dragoș Pătraru, ținta unor ironii pe internet, după ce s-a infectat cu Covid-19: ‘Păi cum rămâne cu imunizarea?’

Publicat

in

De

Jurnalistul Dragoș Pătraru a fost ținta unor ironii, pe grupurile de Facebook, unde circulă o fotografie cu acesta alături de textul ”Dragoș Pătraru, dublu vaccinat, iar acum bolnav de COVID. Păi cum rămâne cu imunizarea?”. 

Cam asta circulă pe net. Nu oamenii care n-au înțeles nimic, ci mizeriile care și-au făcut un scop din a omorî cât mai mulți cetățeni, ținându-i departe de vaccin. Asta nu e opinie, nu e libertate de exprimare, este crimă. Pur și simplu. Să induci ideea că nu trebuie să te vaccinezi pentru că și vaccinații fac boala, ei bine, asta nu mai ține de prostie, e ticăloșie calificată, făcută cu intenție. Iar rețelele sociale nu au nicio problemă să distribuie mizeriile astea, în timp ce autoritățile dorm. Somn bun!„, a scris Dragoș Pătraru pe Instagram.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend