Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Klaus Iohannis, după eșecul Schengen: ‘Am fost dezamăgit și supărat, după ce am primit rezultatul acestui vot. Sunt convins că vom găsi soluții și pentru această problemă’

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, deşi ministrul de Interne austriac a semnat pe 16 noiembrie împreună cu alţi miniştrii de Interne pentru extinderea spaţiului Schengen, două zile mai târziu a declarat că Austria nu poate fi de acord cu o astfel de extindere. Şeful statului a mai spus că Austria s-a opus în Consiliul JAI aderării României, însă a votat pentru aderarea Croaţiei. „Acest vot, chiar dacă m-a supărat sau dezamăgit, nu mă va face să dau înapoi. Personal, voi rămâne foarte conectat şi sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România va deveni membru Schengen. Voi ridica această problemă cu certitudine în Consiliul European”, a mai explicat Iohannis.

„Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toţi în România şi trebuie să spun că am fost dezamăgit şi supărat, după ce am primit rezultatul acestui vot. Această dezamăfire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în Schengen, noi românii.

După ce în decursul acestui care se apropie de final am avut câteva reuşite notabile. Să nu uităm că una din principalele piedici pentru aderarea la Schengen a fost existenţa acelui MCV şi am reuşit, împreună cu Guvernul, cu coaliţia, să ajungem în punctul în care Comisia Europeană a considerat că acest mecanism s-a finalizat şi a fost ridicat. Am reuşit prin colaborare intensă şi bună cu Olanda să îi convingem pe partenerii olandezi să îşi schimbe opinia şi să propună un vot pozitiv pentru România, chesitune aprobată de Parlamentul olandez.

Tot în acest an s-a schimbat situaţia politică din Suedia. Am colaborat, am negociat, am discutat şi am înlăturat şi rezervele Suediei”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat luni la Cotroceni ce va face la Consiliului European din 15 decembrie, dacă este închis subiectul aderării României la Schengen, dacă va incerca să pună subiectul pe agendă şi cine decontează eşecul privjnd Schengen, MAI, diplomatia românească sau el însuşi.

Şeful statului a precizat că în 16 noiembrie miniştrii de Interne au semnat o declaraţie pentru extinderea spaţiului Schengen, însă apoi ministrul de Interne a declarat că Austria.

„În 16 noiembrie, aici, la Bucureşti, a avut loc o întrunire a miniştrilor de interne. La final, ei au emis o declaraţie, care a fost foarte clară – România şi Bulgaria sunt bine primite în Schengen. Acelaşi ministru declara două zile mai târziu că Austria nu poate să admită o extindere a spaţiului Schengen. Dintr-o chestiune greu de înţeles s-au vehiculat date care nu au coincis cu datele noastre sau Frontex şi când au votat s-a petrecut un lucru interesant, Austria a susţinut două săptămâni că nu poate vota extinderea spaţiului Schengen pentru că sunt mulţi migranţi, dar a ştiut să voteze da pentru Croaţia. Acest mod de a face politică în UE nu poate să fie considerat pozitiv.

Este foarte clar că migraţa reprezintă o problemă pentru UE, dar e la fel de clar că România nu permite o migraţie nelegală şi nu e cauza unei migraţii nelegale. Practic România a primit un nu nemeritat pentru o chesitune pe care nu am cauzat-o, ba dimpotrivă România e foarte activă în combaterea migraţiei ilegale. De aceea nici românii nu au înţeles de unde până unde acest refuz. Oamenii sunt revoltaţi şi pot să îi înţeleg. Dar în politică nu contează dacă eşti frustrat, supărat sau bucuros”, a completat Iohannis.

„Acest vot, chiar dacă m-a supărat sau dezamăgit, nu mă va face să dau înapoi. Personal, voi rămâne foarte conectat şi sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România va deveni membru Schengen.

Voi ridica această problemă cu certitudine în Consiliul European. Vor fi dezbateri, diferite opinii, dar un nou vot va fi când se întruneşte din nou Consiliul JAI, iar din datele pe care le am e greu de crezut că se va schimba prea curând opinia din partea austriaca, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm în continuare. Eu voi duce lucrurile mai departe şi sunt convins că vom găsi soluţii şi pentru această problemă. Pe mine o supărare sau o frustrare de acest tip nu m-a oprit niciodată pentru a face ceea ce e mai bine pentru comunitatea care m-a ales şi mă voi implica total”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentarul român, Eugen Tomac: Peste 50 de mii de români au semnat pentru România în Schengen

Publicat

in

Peste 50.000 de români au semnat pentru ca România să adere la spațiul Schengen, a anunțat luni pe pagina sa de facebook, europarlamentarul român, Eugen Tomac.

Anul acesta, pe 6 februarie, am dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru blocajul generat de Austria împotriva României în procesul de aderare la spațiul Schengen.În calitate de deputat european, am depus această acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene având calitatea de reclamant neprivilegiat. Pentru a reuși să avem un proces cât mai rapid în interesul a douăzeci de milioane de cetățeni români, am lansat campania “Semnează pentru România în Schengen”.

Prin acest demers, am invitat cetățenii români să susțină petiția adresată Parlamentului European prin care îi cerem intervenția în procesul deschis la CJUE. De ce? Pentru că Legislativul are calitate de reclamant privilegiat.În urma campaniei, am reușit să convingem peste 50.000 de români să semneze pe platforma www.romaniainschengen.ro. Mesajul nostru ferm va ajunge în Parlamentul European!

Le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte, fiecărui cetățean român care a contribuit la acest succes.

Dăm dovadă astfel de solidaritate și unitate spre apărarea intereselor României într-o Europă pe care ne-o dorim liberă.Semnătura dumneavoastră ne dă curajul să luptăm mai departe prin toate mijloacele împotriva acestei mari nedreptăți.

Sunt convins că vom reuși să o corectăm în Justiție. Le mulțumesc, de asemenea, sutelor de colegi din întreaga țară care s-au mobilizat extraordinar pentru a-i convinge pe români să ne fie alături în acest demers atât de necesar. România merită în Schengen, românii merită să fie liberi în Europa. Împreună vom reuși să ne facem dreptate acolo unde Guvernul nu a vrut!’, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Anitta Hipper, a făcut declarații cu privire la aderarea României la spațiul Schengen, pe pagina oficială de Twitter a instituției de la Bruxelles.

„Atât România, cât și Bulgaria, sunt gata să se alăture Spațiului Schengen și au îndeplinit criteriile pentru acest lucru încă din 2011. În plus, România și Bulgaria au fost actori în dezvoltarea continuă și neîncetată a rolului Schengen.

Poziția Comisiei este clară când vine vorba despre aderarea împreună la Schengen a României și Bulgariei. Aceste țări sunt pe deplin gata să facă acest lucru. Potrivit tratatelor și statelor UE, trebuie să deveniți membri plini a Spațiului Schengen”, a transmis Hipper, într-un mesaj, scrie dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea tună și fulgeră: Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania

Publicat

in

Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania, scrie ministrul Gabriela Firea pe Facebook, după ce o familie și-a vândut fiica când aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie.

”Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania: și-au vândut fiica, când aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie. Autoritățile spaniole îi judecă acum pentru fapta petrecută în urmă cu aproape patru ani. Fata, împreună cu alți doi frați, se află în grija autorităților spaniole. Ministerul Familiei face toate demersurile ca acești copii să ajungă în grija rudelor din România.

Acest abuz a avut loc în 2019, părinții și încă patru persoane au fost puse sub acuzare și vor fi judecați în Cordoba în câteva zile. Riscă până la 25 de ani după gratii. În România, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, aflată în coordonarea Ministerului Familiei, face încă din 2020 demersuri pentru ca toți cei trei frați să fie repatriați”, scrie Gabriela Firea

„Sunt gesturi pentru care nu am nicio clemență”

„Condamn cu fermitate orice formă de abuz și violență domestică. Sunt indignată că, în România acestor ani, există familii care își tratează copiii ca pe sclavi. Sunt gesturi pentru care nu am nicio clemență, atât ca femeie și mamă, precum și ca ministru. Aproape 70% dintre cei 42.000 de copii aflați în grija statului au ajuns aici din cauza sărăciei și abuzurilor.

Sunt categoric împotriva oricărui gen de violență sau abuz îndreptat împotriva copiilor și a femeilor, în special. Cifrele înregistrate anul trecut sunt mai mult decât îngrijorătoare: 42 de femei și patru copii au murit în urma bătăilor și abuzurilor, iar aproape 40.000 de femei și 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor. În primele patru luni ale acestui an, peste 3.000 dintre victimele violenței și abuzurilor în familie sunt copii.

Bătaia nu este ruptă din Rai, după cum nu sunt nici jignirea, abuzurile de orice fel, așa cum încă mai cred unele persoane. Din cauza lor România este printre primele locuri în Europa din punct de vedere al cazurilor de violență înregistrate, trei sferturi fiind îndreptate asupra femeilor și fetelor. Putem modifica și legi în favoarea lor, dar cea mai importantă schimbare este cea de mentalitate a persoanelor care preferă să își impună voința cu pumnul. Și, în acest demers, puteți conta pe mine oricând ca aliat”, scrie Gabriela Firea pe facebook

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend