Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Klaus Iohannis, apel de ultimă oră de la Cotroceni: ‘Vă rog pe toți să-i protejăm pe toți cei din categoriile vulnerabile’

Publicat

in

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după şedinţa cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, că ne apropiem de scenariul patru, având în vedere că România se aproprie să înregistreze 2000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. El a reluat apelul către români să respecte indicaţiile autorităţilor, precizând că autoritățile și-au făcut treaba.

„Dragi români, este foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine, ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți evitați orice contact fizic. Nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați, stați la distanță unii de alții. Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Trebuie să reușim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile, iar cei mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi toți să le respectăm. Vă rog pe toți să-i protejăm pe toți cei din categoriile vulnerabile. (…) S-a stabilit un interval între 11-13 în fiecare zi. Haideți să lăsăm acest interval doar lor”, a fost apelul lui Iohannis de la Cotroceni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ISJ Iași a distribuit peste 170.000 de măşti în şcolile şi liceele de stat şi particulare din judeţ

Publicat

in

De

Peste 170.000 de măşti au fost distribuite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi unităţilor de învăţământ preuniversitar, de stat şi particulare din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, a declarat luni că măştile sunt necesare perioadei de pregătire a elevilor pentru susţinerea examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ IMAS – Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

„Au fost predate reprezentanţilor unităţilor şcolare 171.000 de măşti, dintre care 67.550 au ajuns în unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi, iar 103.450 au fost distribuite şcolilor din judeţ. Acest demers face parte dintr-un proces mai amplu de pregătire a unităţilor şcolare care s-a desfăşurat în ultimele săptămâni urmărind cu prioritate achiziţionarea dispozitivelor de măsurare a temperaturii, existenţa materialelor de protecţie, stabilirea unui traseu bine delimitat şi semnalizat pentru acces, afişarea mesajelor informative, amenajarea sălilor astfel încât să se asigure respectarea normelor de distanţare fizică, precum şi existenţa unor spaţii special amenajate pentru colectarea măştilor folosite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conform datelor centralizate de ISJ Iaşi, începând de marţi 7.743 de elevi sunt aşteptaţi să se întoarcă pe băncile şcolilor din judeţ pentru a participa la activităţi specifice de pregătire şi consiliere. Acestea se vor desfăşura conform unui grafic de pregătire, cu intervale de lucru de maxim două ore pentru clasa a VIII-a şi de maxim trei ore pentru elevii de liceu, prin asigurarea pauzelor intermediare programate decalat, astfel încât elevii din grupe diferite să nu interacţioneze fizic.

Citește și: Rareș Bogdan, despre fotografia cu Orban și miniștrii la Guvern: No comment!

Reprezentantul ISJ a declarat că în cazul şcolarilor care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională, iar decizia va aparţine părinţilor. În această situaţie, însă, pregătirea elevilor se va realiza, în continuare, în sistem online sau de învăţare la distanţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Roman, revoltat după ce Marcel Cioalcu a cerut demisia premierului: ‘Nu am dus niciodată lupta politica la nivelul atacului la persoana’

Publicat

in

De

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, reacționează după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut demisia premierului Ludovic Orban după fotografia surprinsă la Guvern, când nu purta nici masca de protecție, nu păstra nici distanțarea socială, ba mai mult, fuma într-un spațiu închis.

Liberalul susține că PNL „nu a dus niciodată lupta politica la nivelul atacului la persoana”.

„Nu as fi comentat, la fotografia făcută la ziua premierului, dacă nu vedeam declarația lui Marcel Ciolacu, a liderilor PSD, care înfierează cu manie proletara și cer demisia lui Orban!

Sunt declarații date după o tigara, pentru ca știu mulți lideri PSD, care sunt fumători, ca și mine. In momentul in care Grindeanu sau Tudose au fost surprinși la fumat, in parlament sau la guvern, nu am făcut din tantar, armăsar. Nu am cerut demisii și nici nu am trucat poze, care sa ironizeze situațiile respective. Nu am dus niciodată lupta politica la nivelul atacului la persoana. Și nu cred ca asta așteaptă romanul de rând de la politicieni!

Citește și: Se pregătește USL 2. Marele PLAN al Opoziției unite

Ipocrizia liderilor PSD este maxima! Și arată cât de murdar știu ei sa lupte! Pentru ciolan, nu pentru oameni!

Orban și-a recunoscut greșeala și a plătit amenda! Nu știu cati dintre pesedisti, care la zile de naștere, mai greșesc au procedat la fel. Asta e diferența de mentalitate!

Diferența între noi și pesediști este ca de la cer la pământ! Și pentru ca nu suntem hoți și corupți ca ei, atunci singura lor arma este atacul la persoana! Mizerabil, dar asta este PSD!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să își dea imediat demisia după publicarea, pe Facebook, a fotografiei în care apare fumând, alături de colegi în guvern, de ziua sa de naștere.

„Nu ai voie în biroul premierului să fumezi, să consumi alcool, e un lucru elementar. În acest moment, această ipocrizie, să vii cu mască în conferinţa de presă şi să ai altă atitudine în interiorul guvernului. (…) Orban nu mai are niciun fel de credibilitate acum la români. Românii au stat două luni în case, au fost trei zile de vid legislativ, de atunci ar fi trebuit demisia, iar acum a apărut această fotografie”, a susținut Ciolacu, la Antena3.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend