Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Klaus Iohannis a semnat: Concediile medicale se vor putea acorda peste durata maximă în cazul anumitor afecțiuni

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care este permisă acordarea concediilor medicale şi, respectiv, a indemnizaţiilor aferente, peste durata maximă stabilită, de 183 de zile anual, pentru persoanele asigurate care suferă de anumite afecțiuni.

„Persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, al unor tipuri de arsuri care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, inclusiv pentru perioada de recuperare, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării prevăzută la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic”, se arată în lege.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Prizonierii eliberați din Azovstal fac naveta între psihiatru și poliție: mărturii șocante despre crimele comise de ruși

Publicat

in

De

Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a raportat, vineri, că prizonierii de război din cadrul batalionului Azov care au fost eliberați în septembrie din captivitatea rusă urmează tratamente și reabilitare psihologică, dar, în acelaşi timp, depun mărturie despre crimele de război ale invadatorilor ruşi. „Toți băieții și fetele care au fost eliberate au nevoie de îngrijiri medicale. Acestea le sunt acordate, fiecăruia în măsură diferită, dar absolut toţi au nevoie atât de asistență medicală, cât și psihologică” – a subliniat Monastirski.

Totodată, ministrul a adăugat că nu toate informațiile pot fi dezvăluite mass-media. „Anchetatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei lucrează acum cu ei, documentând crimele de război comise împotriva băieților noștri, precum și ceea ce au văzut înainte de a fi capturați, adică acele crime care au avut loc la Azovstal” – a detaliat oficialul. De asemenea, ministrul este convins că, după dezocuparea teritoriilor, organele de anchetă ucrainene se vor confrunta cu investigaţii foarte serioase privind crimele de război comise de invadatori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Republica Moldova va găzdui următoarea reuniune a Comunității Politice Europene

Publicat

in

De

Găzduirea la Chișinău anul viitor a celei de a doua reuniuni a Comunității Politice Europene reprezintă un semnal că Republicii Moldova i se acordă importanța cuvenită, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

„Este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău pentru a dezbate problemele continentului european”, a mai spus șeful statului înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga. Republica Moldova va găzdui următoarea reuniune a Comunității Politice Europene, la sugestia făcută ieri de președintele Consiliului European, Charles Michel. Propunere a fost aprobată de liderii europeni prezenţi la Castelul din Praga pentru prima reuniune a Comunității Politice Europene, noteaza Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend