Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ : Piața imobiliară din Argeş, în impas?  Ce se întâmplă cu prețurile în 2019 

Publicat

in

– Terenurile se vor ieftini, in timp ce unele apartamente se vor scumpi

Piața imobiliară din Argeş va funcționa cu două viteze în acest an, pe fondul accentuării discrepanțelor între principalele oraşe dar si intre cele doua mari segmente, locuinte si terenuri. Dacă în Curtea de Argeş, cererea în creștere de spații de locuit va continua să pună presiune pe ofertă, mentinand un pret constant si fara şanse de scadere, în Pitesti se anticipeaza o micsoarare usoara a preturilor la apartamente. Tot in Pitesti, datorita infuziei de locuinte noi, mare parte din investițiile in derulare in micile cartiere ar putea fi înghețate, chiar si în domeniul locuințelor unifamiliale, arată o analiză a Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş. In Curtea de Argeş, piața imobiliară imobiliară este caracterizată, în continuare, de decalajul major dintre cerere și ofertă, asta în condițiile în care deficitul de locuințe la nivel local nu dă semne de revenire. Prețurile relativ mari ale locuințelor în comparație cu alte oraşe similare din regiune și apetitul argeşenilor pentru proprietăți imobiliare, vin să accentueze dezechilibrul dintre cerere și ofertă. Potrivit Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, în 2019, cererea de locuințe în Curtea de Argeş va rămâne la un nivel ridicat, astfel că se impune construirea de noi blocuri pentru a tempera decalajul dintre cererea prea mare si oferta prea mica, ceea ce ar conduce la o reasezare a preturilor. Cum nu sunt anuntate a fi finalizate noi blocuri in urmatorii doi ani, este clar ca la Curtea de Argeş prețurile vor urma aceeași tendință de creștere temperată marcată și în 2018.

Ce preţuri vor scădea, totuşi, în 2019

Aşadar, la capitolul apartamente, in 2019 este foarte puțin probabil ca prețurile să scad

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

ă. O reducere a preturilor in imobiliare este de anticipat insa, in privinta terenurilor. Potrivit analizei Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, terenurile din zonele rurale dar si cele din zonele montane- turistice se vor ieftini in 2019 cu maxim 10-15 %. ” In zonele rurale nu prea mai este nimeni

interesat sa isi construiasca locuinte, asta pentru ca tinerii au migrat in orase. Potentiali cumparatori pentru acestea raman cetateni din marile orase ale tarii care vor case de vacanta la tara. In ceea ce priveste zona montana, preturile vor continua sa scada datorita slabei implicari a autoritatilor in dezvoltarea turistica. Vorbim de infrastructura rutiera, de slaba promovare a zonei si de inexistenta vreunei statiuni montane. Cei care au investit la Molivisu, de exemplu, au facut o afacere proasta, pentru ca isi vand acum terenurile la preturi mai mici decat le-au cumparat cu ani in urmă”, spune Narcisa Uţă, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş. În concluzie, piața imobiliară din Argeş va funcţiona, în acest an, cu două viteze.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

A 13-a pensie se va acorda după indexarea pensiilor! Marius Budăi: ‘Este normal să se facă indexarea, după care să se aplice acea măsură’

Publicat

in

De

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi a anunţat că pensionarii cu pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei vor primi în luna ianuarie cea de-a 13-a pensie.

De la 1 ianuarie 2022 va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei, iar pensionarii cu venituri mici vor primi a 13-a pensie. Ministrul Muncii a explicat că aceste măsuri au rolul de a-i proteja pe părinţii şi buncii noştri în faţa scumpirilor din ultima vreme.

„Majoram pensia minima de la 800 la 1000 de lei, marim valoarea punctului de pensie si acordam acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste masuri vrem să facem un scut care sa-i apere pe părinţii si bunicii noştri”, a declarat ministrul, miercuri seară, la România Tv.

Marius Budăi a explicat că a 13-a pensie va fi acordată pensionarilor după ce se va face indexarea pensiilor.

„Este normal sa se faca indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales in aceasta perioadă.

Va fi majorarea, indexarea, după care se aplica acel sprijin. A 13-a indemnizatie am instituit-o momentan pentru persoanele cu dizabilităti. Pe această cale vreau sa multumesc partenerilor de coaliţie care au fost de acord cu acest pachet social al PSD.

Ne dorim să acordăm cea de-a 13-a pensie în luna ianuarie”, a mai declarat noul ministru al Muncii, informează româniatv.net

Citește și:

Pensionarii români vor avea parte de cea mai liniștită iarnă! Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor: ‘De la 1 ianuarie va intra în vigoare noul punct de pensie, la 1.586 de lei’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Vaccinarea obligatorie nu trebuie impusă! Marcel Ciolacu a răbufnit: ‘Eu am trăit sub comunism, când toate lucrurile se impuneau’

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu va susţine niciodată vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, însă se arată în favoarea unor măsuri pe care persoanele nevaccinate să le respecte suplimentar faţă de cele care s-au vaccinat. „Eu m-am vaccinat de trei ori, mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat, sunt la fel de sănătos”, declară Ciolacu, ironic.

„Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. Eu personal. Urmăriţi aşa, în activitatea mea politică, când am spus ceva şi am încălcat acel lucru. Preşedinta Comisiei (Ursula von der Leyen – n.r.) are dreptul la o opinie. Eu am trăit sub comunism, când toate lucrurile se impuneau. Cred în continuare şi cu convingere că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Ciolacu i-a ironizat pe cei care invocă „efectele adverse” ale vaccinurilor şi se arată în favoarea unor restricţii impuse nevaccinaţilor. 

„Eu m-am vaccinat de trei ori, mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat, sunt la fel de sănătos. Cu adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât de către mine, care m-am vaccinat”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El este de părere că „alimentarea” unor subiecte legate de vaccinare a dus România în situaţia de a număra cinci sute de decese asociate COVID-19 zilnic.

„Devenim oameni responsabili?”, a adăugat Ciolacu.

El a afirmat că speră ca „cei care au fost responsabili în Ministerul Sănătăţii până acum să răspundă pentru decesele care au fost din incompetenţă”.

Uniunea Europeană (UE) este necesar să pună subiectul vaccinării obligatorii pe masă, în contextul în care varanta omicron a SARS-CoV-2 se răspândeşte în lume şi în timp ce cercetătorii încearcă să determine efcienţa vaccinurilor actuale împotriva acesteia, îndeamnă preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care subliniază că o asemenea decizie revine statelor membre UE, relatează AFP, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend