Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ : Piața imobiliară din Argeş, în impas?  Ce se întâmplă cu prețurile în 2019 

Publicat

in

– Terenurile se vor ieftini, in timp ce unele apartamente se vor scumpi

Piața imobiliară din Argeş va funcționa cu două viteze în acest an, pe fondul accentuării discrepanțelor între principalele oraşe dar si intre cele doua mari segmente, locuinte si terenuri. Dacă în Curtea de Argeş, cererea în creștere de spații de locuit va continua să pună presiune pe ofertă, mentinand un pret constant si fara şanse de scadere, în Pitesti se anticipeaza o micsoarare usoara a preturilor la apartamente. Tot in Pitesti, datorita infuziei de locuinte noi, mare parte din investițiile in derulare in micile cartiere ar putea fi înghețate, chiar si în domeniul locuințelor unifamiliale, arată o analiză a Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş. In Curtea de Argeş, piața imobiliară imobiliară este caracterizată, în continuare, de decalajul major dintre cerere și ofertă, asta în condițiile în care deficitul de locuințe la nivel local nu dă semne de revenire. Prețurile relativ mari ale locuințelor în comparație cu alte oraşe similare din regiune și apetitul argeşenilor pentru proprietăți imobiliare, vin să accentueze dezechilibrul dintre cerere și ofertă. Potrivit Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, în 2019, cererea de locuințe în Curtea de Argeş va rămâne la un nivel ridicat, astfel că se impune construirea de noi blocuri pentru a tempera decalajul dintre cererea prea mare si oferta prea mica, ceea ce ar conduce la o reasezare a preturilor. Cum nu sunt anuntate a fi finalizate noi blocuri in urmatorii doi ani, este clar ca la Curtea de Argeş prețurile vor urma aceeași tendință de creștere temperată marcată și în 2018.

Ce preţuri vor scădea, totuşi, în 2019

Aşadar, la capitolul apartamente, in 2019 este foarte puțin probabil ca prețurile să scad

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

ă. O reducere a preturilor in imobiliare este de anticipat insa, in privinta terenurilor. Potrivit analizei Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, terenurile din zonele rurale dar si cele din zonele montane- turistice se vor ieftini in 2019 cu maxim 10-15 %. ” In zonele rurale nu prea mai este nimeni

interesat sa isi construiasca locuinte, asta pentru ca tinerii au migrat in orase. Potentiali cumparatori pentru acestea raman cetateni din marile orase ale tarii care vor case de vacanta la tara. In ceea ce priveste zona montana, preturile vor continua sa scada datorita slabei implicari a autoritatilor in dezvoltarea turistica. Vorbim de infrastructura rutiera, de slaba promovare a zonei si de inexistenta vreunei statiuni montane. Cei care au investit la Molivisu, de exemplu, au facut o afacere proasta, pentru ca isi vand acum terenurile la preturi mai mici decat le-au cumparat cu ani in urmă”, spune Narcisa Uţă, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş. În concluzie, piața imobiliară din Argeş va funcţiona, în acest an, cu două viteze.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ LA MERIȘANI! 2 bărbați electrocutați în curtea bisericii

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un echipaj de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat în comuna Merișani, acolo unde, un apel la 112 anunța că o persoană se află în stare de inconștiență după ce s-ar fi electrocutat.

Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani, care a atins cu o scară linia de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici aflată în satul Borlești. Acesta s-a electrocutat, iar echipajul medical ajuns la fața locului a început de urgență manevrele de resusucscitare.
În urma eforturilor depuse de către echipajul medical, pacientul a răspuns manevrelor, iar acum este transportat la spital.
Alături de acesta, este transportată la spital și o a doua persoană de sex masculin care s-a electrocutat în momentul în care a avut contact cu scara. Cea de a doua persoană a fost găsită conștientă.

Revenim cu detalii…

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premise pentru dezvoltarea colaborării economice româno-libiene

Publicat

in

De

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întrevedere a președintelui Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, cu E.S. Abdulmuli Monem, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Libia în România, care a fost însoțit de Mohamed L.A Shebani, șef al Cancelariei Ambasadei, coordonator al sectoarelor economic, comercial și cultural.

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a mulțumit E.S. Abdulmuli Monem, pentru vizita la sediul nostru, efectuată la foarte scurt timp după depunerea scrisorilor sale de acreditare. Președintele CCIB a folosit acest prilej pentru a face o prezentare succintă a potențialului economic al Capitalei, dar și a strategiei Camerei bucureștene în domeniul relațiilor externe, subliniind importanţa acordată dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar.

Iuliu Stocklosa și-a exprimat convingerea că evenimentul dedicat promovării schimburilor comerciale și cooperarii economice cu Libia organizat de CCIB joi, 26 mai, în cadrul căruia va avea loc și semnarea Memorandumului de Înțelegere între Camera bucureșteană și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Tripoli, va deschide noi perspective pentru o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri și investiționale oferite de piața libiană, dar și a posibilităților reale de colaborare bilaterală, ținând seama de potențialul ridicat de absorbție al pieței acestei țări.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statului Libia a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, precum şi întreaga sa deschidere pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi.

Totodată, a apreciat importanța manifestării organizate joi de Camera bucureșteană și a evidenţiat rolul pe care CCIB şi CCIA Tripoli îl pot juca în deschiderea de noi canale de comunicare între oamenii de afaceri români şi cei libieni.

În 2021, Libia a fost a șasea piață de destinație a mărfurilor românești livrate în Africa, după Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Namibia și Sudan, cu un volum de 100,3 milioane USD, similar celui consemnat în anul precedent (100 milioane USD). Din păcate, în primele 3 luni ale anului 2022 (date disponibile), se constată o diminuare semnificativă a comerțului bilateral. Astfel, în primul trimestru al acestui an, România a exportat în Libia bunuri în valoare de 2,5 milioane USD, adică cu 96% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din această țară au scăzut cu 99% comparativ cu trimestrul I al anului 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend