Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ! Locuințele rămân cele mai bune investiții, în ciuda prăbușirii pieței imobiliare

Avatar

Publicat

in

După șapte ani de dificultăți pe piața imobiliară din întreaga lume, nu mai este la fel de ușor să spui că imobiliarele sunt cele mai stabile investiții. Cu toate acestea, afirmația nu este mai puțin adevărată. Potrivit statisticilor, care iau în calcul evoluția sinusoidală caracteristică oricărei piețe, pe termen lung, prețurile locuințelor au crescut întotdeauna. Singura diferență este că unele proprietăți rezistă mai bine decât altele, în vremuri de turbulență. Important este să știi să alegi câștigător.

Secretul unei investiții imobiliare de succes este răbdarea. Vremurile profitabile sunt urmate fără de greș de perioade păguboase, ca aceasta pe care o traversăm. Dar și reciproca este valabilă, iar creșterile pieței, inerente. Tocmai de aceea, proprietarii care au cumpărat în perioade de vârf și și-au văzut investiția prăbușindu-se peste noapte, nu trebuie să se grăbească să vândă, dacă nu au motive reale să facă acest lucru.

Publicitate

 

„Deprecierile de preț pe care le aduce o criză imobiliară sunt recuperate ulterior, deci pentru cei care își permit luxul de a avea răbdare, deznodământul va fi aproape fără de greș unul de succes. De partea cealaltă însă, în cazul celor care au investit într-o proprietate în anul 2008, de exemplu, dar care au decis sau au fost obligați să facă exist în anii imediat următori, au avut de pierdut cel mai mult”, a declarat Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

 

Un profit mic înseamnă, în general, și un risc de depreciere insignifiant

 

Dar chiar și această categorie poate pierde mai mult sau mai puțin, în funcție de proprietățile alese. Proprietățile cu risc scăzut sunt cele care oferă un profit mai mic, dar și garanția unei deprecieri temperate.

„O   locuință bună, într-un cartier rezonabil, cu o poziționare ok, este o investiție sigură. De exemplu, un apartament în Pitesti in zonele Prundu, Nord – zona Garii de Nord, Exercititiu sau in Curtea de Arges in zona Progresul Ivancea, într-un bloc construit după cutremurul din ’77, întreținut bine, se vinde și se închiriază cel mai ușor, în condiții avantajoase pentru proprietar”, explică Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

Una dintre capcanele în care pot pica clienții de imobiliare este situația în care decid să achiziționeze un apartament mai vechi sau mai deteriorat, pentru că este mai ieftin. Dar renovarile nu sunt niciodată atât de simple pe cât par inițial, și deloc ieftine.

„Clienții speră că dacă o să cumpere o proprietate ieftină și o să o renoveze, o să o revândă apoi în profit. Adevărul este cât se poate de departe. În primul rând, noul client ar putea să nu aprecieze materialele sau stilul ales. În al doilea rând, costul de renovare, adăugată prețului de achiziție, conduce, de cele mai multe ori, la un preț de strigare nejustificat de mare”, continuă Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

 

Micii investitori nu lucrează cu planuri de investiții, ceea ce le poate aduce pagube consistente

 

Renovarea presupune un plan de investiție, iar micii investitori nu iau în calcul așa ceva. În aceste condiții, eșecul este greu de eviat. Specialiștii recomandă celor care cumpără pentru închiriere sau revânzare să păstreze întregul demers cât mai simplu cu putință.

„Micii investitori trebuie să evite și blocurile fără locatari, situație întâlnită mai ales în ansamblurile noi din Pitesti, dat fiind faptul că, în acest caz, costurile de întreținere sunt mult mai mari. De asemenea, există și un risc crescut pentru catele de vandalism. Astfel, locuința va fi aproape imposibil de închiriat sau revândut”, Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

La fel de bine și-au păstrat valoarea și proprietățile de lux, pe timp de criză. Dată fiind piața încă restrânsă a dezvoltărilor imobiliare de acest tip, sau chiar valoarea istorică și arhitecturală a unora dintre acestea, raportul cerere-ofertă este mereu înclinat în favoarea vânzătorilor. Acest domeniu însă este rezervat exclusiv celor cu bugete superioare.

Mai multe detalii despre investitiile in imobiliare precum si sute de oferte pe siteul agentiei Klanar Imobiliare.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ambasadorul SUA în România, critici dure la adresa lui Marcel Ciolacu

Avatar

Publicat

in

De

Ambasadorul Statelor Unite în România l-a acuzat pe liderul PSD Marcel Ciolacu deoarece nu vrea să ia măsuri îParlament pentru combaterea traficului de persoane. 

„La 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat de Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în timpul guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acționeze și să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile românești curente privind traficul de persoane și statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, așa cum am făcut-o și pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane și crimei organizate. Eforturile din prezent ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane și oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, conform Digi24.ro.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

Publicitate

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alina Gorghiu: ‘Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puțini. Ideea de traseism eu am condamnat-o’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat  că ”sunt foarte puţini” primarii care au fost în PNL şi au fost preluaţi în calitate de candidați de PNL. 

Alina Gorghiu a vorbit, la RFI, despre racolările de primari PSD, făcute de PNL.

Publicitate

”Ideea de traseism eu am condamnat-o de foarte mult timp, nu e o noutate, ştiţi că şi în 2016, am avut înainte de alegerile locale aceste criterii de integritate, sunt şi acum. Înţeleg însă că s-au făcut anumite mutări de primari. Pentru rigoare, sunt foarte puţini acei primari care au fost preluaţi ca şi candidaţi de PNL, în general, aceia care au fost voci critice la adresa PSD în comunităţile lor şi care s-au disociat de gesturile PSD din timpul mandatului lor, dar rămâne ca acolo unde sunt cazuri care într-adevăr nu au ce să caute sau nu au nicio legătură cu PNL, să dea explicaţiile cei care le-au gestionat, respectiv preşedinţii organizaţiilor judeţene”, a afirmat senatorul PNL.

Referitor la faptul că PNL face exact ce a făcut PSD, adică racolări politice, Gorghiu a replicat: ”Acuzaţia aceasta am constatat-o, s-a făcut. Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puţini de altfel (…) sunt cei care s-au disociat de PSD de-a lungul vremii, în mandatele lor şi în opinia mea, pentru fiecare există o explicaţie, pe care preşedintele de filială va fi obligat să o dea. Dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL, sigur, vom face o analiză şi nu au ce să caute în Partidul Naţional Liberal”.​​

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend