Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ! Locuințele rămân cele mai bune investiții, în ciuda prăbușirii pieței imobiliare

Publicat

in

După șapte ani de dificultăți pe piața imobiliară din întreaga lume, nu mai este la fel de ușor să spui că imobiliarele sunt cele mai stabile investiții. Cu toate acestea, afirmația nu este mai puțin adevărată. Potrivit statisticilor, care iau în calcul evoluția sinusoidală caracteristică oricărei piețe, pe termen lung, prețurile locuințelor au crescut întotdeauna. Singura diferență este că unele proprietăți rezistă mai bine decât altele, în vremuri de turbulență. Important este să știi să alegi câștigător.

Secretul unei investiții imobiliare de succes este răbdarea. Vremurile profitabile sunt urmate fără de greș de perioade păguboase, ca aceasta pe care o traversăm. Dar și reciproca este valabilă, iar creșterile pieței, inerente. Tocmai de aceea, proprietarii care au cumpărat în perioade de vârf și și-au văzut investiția prăbușindu-se peste noapte, nu trebuie să se grăbească să vândă, dacă nu au motive reale să facă acest lucru.

 

„Deprecierile de preț pe care le aduce o criză imobiliară sunt recuperate ulterior, deci pentru cei care își permit luxul de a avea răbdare, deznodământul va fi aproape fără de greș unul de succes. De partea cealaltă însă, în cazul celor care au investit într-o proprietate în anul 2008, de exemplu, dar care au decis sau au fost obligați să facă exist în anii imediat următori, au avut de pierdut cel mai mult”, a declarat Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

 

Un profit mic înseamnă, în general, și un risc de depreciere insignifiant

 

Dar chiar și această categorie poate pierde mai mult sau mai puțin, în funcție de proprietățile alese. Proprietățile cu risc scăzut sunt cele care oferă un profit mai mic, dar și garanția unei deprecieri temperate.

„O   locuință bună, într-un cartier rezonabil, cu o poziționare ok, este o investiție sigură. De exemplu, un apartament în Pitesti in zonele Prundu, Nord – zona Garii de Nord, Exercititiu sau in Curtea de Arges in zona Progresul Ivancea, într-un bloc construit după cutremurul din ’77, întreținut bine, se vinde și se închiriază cel mai ușor, în condiții avantajoase pentru proprietar”, explică Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

Una dintre capcanele în care pot pica clienții de imobiliare este situația în care decid să achiziționeze un apartament mai vechi sau mai deteriorat, pentru că este mai ieftin. Dar renovarile nu sunt niciodată atât de simple pe cât par inițial, și deloc ieftine.

„Clienții speră că dacă o să cumpere o proprietate ieftină și o să o renoveze, o să o revândă apoi în profit. Adevărul este cât se poate de departe. În primul rând, noul client ar putea să nu aprecieze materialele sau stilul ales. În al doilea rând, costul de renovare, adăugată prețului de achiziție, conduce, de cele mai multe ori, la un preț de strigare nejustificat de mare”, continuă Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

 

Micii investitori nu lucrează cu planuri de investiții, ceea ce le poate aduce pagube consistente

 

Renovarea presupune un plan de investiție, iar micii investitori nu iau în calcul așa ceva. În aceste condiții, eșecul este greu de eviat. Specialiștii recomandă celor care cumpără pentru închiriere sau revânzare să păstreze întregul demers cât mai simplu cu putință.

„Micii investitori trebuie să evite și blocurile fără locatari, situație întâlnită mai ales în ansamblurile noi din Pitesti, dat fiind faptul că, în acest caz, costurile de întreținere sunt mult mai mari. De asemenea, există și un risc crescut pentru catele de vandalism. Astfel, locuința va fi aproape imposibil de închiriat sau revândut”, Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges.

La fel de bine și-au păstrat valoarea și proprietățile de lux, pe timp de criză. Dată fiind piața încă restrânsă a dezvoltărilor imobiliare de acest tip, sau chiar valoarea istorică și arhitecturală a unora dintre acestea, raportul cerere-ofertă este mereu înclinat în favoarea vânzătorilor. Acest domeniu însă este rezervat exclusiv celor cu bugete superioare.

Mai multe detalii despre investitiile in imobiliare precum si sute de oferte pe siteul agentiei Klanar Imobiliare.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Carmen Avram, despre PNRR: ‘Este un plan făcut de amatori. Fie nu au știut ce să pună, fie nu au vrut’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Carmen Avram, a declarat că una dintre cele mai mari probleme a planului trimis de România este nejustificarea și supraestimarea costurilor. Ea susține că, ”planul, făcut, de amatori, are cele mai rușinoase observații din UE”.

„Cea mai mare problemă este că documentul este un plan făcut de amatori. Fie nu au știut ce să pună, fie nu au vrut. Planul acesta este conceput de CE pentru a ajuta statele membre să se refacă după criza Covid-19”.

„M-am uitat pe răspunsurile Comisiei. Este absolut rușinos”

„De ce ai vrea să umfli prețurile pentru proiectele pe care le trimiți la Bruxelles? De ce trimiți un proiect care nu explică cum s-au făcut calculele?

Spre exemplu, nu se explică cum s-a ajuns la suma de 100 de milioane de euro.Cum să trimiți un proiect la Bruxelles, un copy-paste, când trebuia trimis un proiect conectat la realitățile din prezent, pentru ca suma totală să fie aprobată?”

Carmen Avram spune aceste observații nu sunt normale, iar de regulă, observațiile se fac la detalii.

„Am văzut alte observații, în cazul altor state membre. Nu se referă la justificarea costurilor supraestimate. Vor fi ajutați să își refacă programele. Problema este atunci când ceri ajutorul din afara țării, demonstrezi că ești incapabil să-l faci de unul singur. Domnul Ghinea ar trebui să își dea demisia astăzi!”, a declarat Carmen Avram, vineri seară, pentru GÂNDUL.RO.

Europarlamentarul a comentat afirmațiile ministrului Ghinea, potrivit cărora  „tabele cu multe pagini de solicitare de clarificare au fost trimise către toate statele membre”.

Carmen Avram spune că niciun stat membru nu a primit observații atât de rușinoase. Europarlamentarul mai spune că meritul aprobării PNRR nu va fi al Guvernului României, ci al Comsiei, care va face tot ce e posibil că planul să fie finalizat până în toamnă.

„Ghinea și Guvernul vor fi ajutați să facă lucrurile cum trebuie”

„Comisia Europeană nu își va permite să lase în urmă un stat. Dacă acest proiect va fi aprobat în toamnă, va fi foarte târziu. Noi trebuie să luăm banii acum! Acest proiect ar trebui adoptat, pentru că Executivul european are tot interesul să nu existe decalaje între state. Acest domn Ghinea și Guvernul vor fi ajutați să facă lucrurile cum trebuie. S-a făcut de rușine de patru ori în Europa. Au trimis planul de trei ori.

„Nu s-a întâmplat în niciun stat din Europa ca planul să aibă observații atât de rușinoase, cum are România”

Domnul Ghinea, orice s-ar întâmpla și indiferent de pariurile făcute, ar trebui să știe că dacă planul va fi gata, nu va fi meritul lui, ci meritul Comisiei Europene care, de 18 luni face tot ce poate să țină Europa unită și să evite declalajele.

De ce spune Ghinea că planul va fi gata până în toamnă? Comisia are tot interesul ca planul să fie gata până în toamnă!”

Carmen Avram spune că interesul Grupului Partidului Popular European (Grupul PPE) este să rămână la guvernare, de aceea nu vor lăsa guvernele, care fac parte din același grup politic, să dea greș.

„Când un guvern face parte din cel mai mare grup politic din PE, din care fac parte Angela Merkel, președinta Comsiei Europene și alți comisari puternici, nu cred că vor da o armă opoziției, ci vor ajuta ca acești oameni să rămână la guvernare. Nu vor fi lăsați să dea greș”.

Deadline, în toamnă

„Despre ce deadline vorbim? Comisia a primit deja planurile altor state membre, este încântată de acestea, banii vor ajunge în câteva săptămâni. Noi vorbim despre un plan care va fi gata în toamnă, apoi va mai dura o luna să fie evaluat. Primii bani ar putea ajunge în România la începutul anului viitor. Dacă planul este întors din drum, nu vom primi niciun ban în 2021.

Agricultură, fără alocări

”Suntem singura țară din UE care nu are trecută un capitol destinat agriculturii, în PNRR. Din punctul meu de vedere, cei care au lucrat la acest plan sunt niște amatori, inclusiv la Ministerul Agriculturii. Sunt niște oameni care au îngenunchiat agricultura, într-un moment în care se putea salva. Fermierilor nu li se spune adevărul. Dacă oamenilor nu li se spune că în viitor va trebui să renunțe la substanțele pe care le folosesc în prezent, cu ce vor putea să le înlocuiască? Acestor oameni nu li se spune ce urmează.

Atât în ceea ce privește Legea europeană a climei, cât și Acordul pe noua Politică Agricolă Comună (PAC), nimeni din această țară nu este informat ca să înțeleagă câte schimbări vor urma în România. Acest PNRR era imperativ să fie făcut, având la bază aceste probleme privind digitalizarea și agricultura, pe baza cărrora să construim, nu să inventăm calcule. Agricultura și digitalizarea vor produce schimbări mari în UE. Noi vom rămâne la coada Europei”.

„Alte țări au trimis sume de trei ori mai mici”

„Problema este că banii nu vor rămâne în România, ci la companii angajate din afara țării. Noi nu vom beneficia de acest ajutor.

Spania are guvernanți care nu se gândesc cum să își ajute prietenii. Fermierii din Spania produc foarte mulți bani pentru țara lor. Spania nu își permite să piardă bani de la fermieri. Când are la dispoziție zeci de miliarde de euro,  consultă fermierii în ceea ce privește nevoile acestora.

Investițiile trebuiau să fie făcute în ajutarea minerilor, după închiderea minelor. Trebuia gândită o reformă în acea zona și reorientarea angajaților care vor rămâne pe drumuri. România viitorului trebuia să fie o Românie digitalizată, o Românie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, cu locuri de muncă în domenii care nu poluează, astfel încât țara să prospere.

Acest plan este generos în ceea ce privește bicicletele, mai puțin generos în ceea ce privește această reformă.

Agricultura este pe butuci din cauza faptului că acest guvern nu le-a dat banii fermierilor care li se cuveneau. Se putea face un plan care să transforme agricultura într-una organică, nu pentru că se cere, ci pentru că România are acest potențial. Agricultura organică poate hrăni populația, s-ar fi putut crea nișe în Europa pentru producția din România.

Asta îndeamnă să ai o viziune. Proiectul acesta nu are nicio viziune. Proiectul este făcut pentru prieteni”, spune europarlamentarul, informează gândul.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘Ziua de 27 iunie se va reconfirma faptul că la Palatul Victoria se află o coaliție a perdanților, niște oameni nelegitimi care au ocupat Palatul Victoria’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, că PSD va câştiga şi alegerile locale parţiale din 27 iunie. Acesta susține că, după acest scrutin, se va reconfirma că la Palatul Victoria se află „o coaliţie a perdanţilor”.

„Azi e prima zi de campanie (pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie). Cele mai multe localităţi la aceste alegeri parţiale sunt în Dolj, respectiv cinci localităţi. Categoric PSD a venit cu cea mai bună garnitură, cu oamenii cei mai gospodari din aceste localităţi, care se ridică la nivelul aşteptărilor cetăţenilor din localităţile respective. Aştept ziua de 27 iunie când se va reconfirma faptul că la Palatul Victoria se află o coaliţie a perdanţilor, nişte oameni nelegitimi care au ocupat Palatul Victoria doar pentru că aşa şi-a dorit domnul preşedinte Iohannis. Veţi vedea că PSD va câştiga şi aceste alegeri”, a afirmat Ciolacu, la o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Dolj.

El a precizat că social-democraţii vor face campanie door-to-door, pentru a nu fi acuzaţi că răspândesc virusul SARS-CoV-2.

„Azi, voi pleca împreună cu toată echipa în localităţile din Dolj unde au loc alegeri locale. Vom face campanie door-to-door, să nu fim acuzaţi că răspândim noi virusul, un pariu pierdut de domnul Cîţu legat de vaccinare. Nimeni nu mai vorbeşte despre vaccinare, despre promisiunea ca, în septembrie, 10,4 milioane de români să fie vaccinaţi. Noi rămânem consecvenţi, eu le recomand românilor să se vaccineze, dar incapacitatea lor organizatorică… Lumea nu îi mai crede, nu mai au încredere în ei”, a susţinut liderul PSD.

Candidaţii PSD pentru alegerile locale parţiale sunt: Mihai Safta, 32 de ani, antreprenor, candidatul PSD pentru Primăria Sadova; Marin Gheorghe, economist, fost director de bancă, pentru Primăria Filiaşi; Cristi Nuţă, inginer, consilier local, pentru Primăria Terpeziţa; Mărgărit Gheorghe, viceprimar, pentru Primăria Catane; Florian Cârciu, viceprimar, pentru Primăria Ostroveni, informează agerpres.ro

Citește și:

Marcel Ciolacu: ‘S-a ajuns ca să fim iarăși rușinea Europei. O să continui să critic acest PNRR’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend