Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ: Cum și ce negociezi, când cumperi o locuință 

Avatar

Publicat

in

Prețul dictează tranzacția, în imobiliare, ca în multe alte domenii. Clienții prezentului simt că au avantaj, în vremuri în care oferta rămâne mai mare decât cererea. Dar o afacere de succes poate fi stricată cu ușurință de încăpățânare sau insistență, atenționează consultanții. Nu de puține ori, clienții au discutat „teatral”, în speranța că ar obține o reducere de preț, gest pe care l-au regretat ulterior, fiind nevoiți să înceapă o nouă căutare.
Se spune că totul este negociabil, în special în imobiliare – orice client speră să obțină un produs cât mai bun, la un preț cât mai mic, mai ales dacă este vorba despre o casă. Iar proprietarii au devenit mai maleabili și mai dispuși să discute, într-o perioadă în care cumpărătorii sunt cei care fac regulile. Însă pentru a încheia o afacere bună, nu numai că trebuie să știi cum să negociezi, dar și când să te oprești, spun cei care lucrează în acest domeniu.

Detaliile care iti pot aduce o tranzactie imobiliara reusita

„Poveștile cu „afacerea secolului” s-au terminat de mult, definiția s-a schimbat, în ultimii ani. Acum, un deal bun este dacă găsești o proprietate care este potrivită pentru nevoile tale. Iar dacă ajungi să o iei, ești câștigat. Spun asta deoarece clienții pretind mai mult de la o locuință, au așteptări mai mari, sunt mult mai greu de mulțumit. Aici ne referim strict la cei care cumpără un cămin, vorbim despre clienții care intenționează să locuiască zi de zi în noua proprietate; lucrurile stau altfel pentru investitori”, spune Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare.
Sunt exigenți și când este vorba despre calitate, și când este vorba despre preț – cumpărătorii actuali se așteaptă să obțină reduceri masive, doar pentru că apar la ușa proprietarului. Însă negocierea este o adevărată artă, subliniază cei care participă zi de zi la astfel de discuții. Dincolo de un talent natural și elemente psihologice, este nevoie de informații specifice: dinamica pieței, trăsăturile proprietăților, caracteristicile cartierului și ale zonei, etc. „Sigur că este o piață a cumpărătorului, dacă discutăm de imaginea de ansamblu. Clienții care au bani au mai mult spațiu de manevră, dar nu sunt chiar pe scaunul șoferului. Există proprietăți speciale, la care prețul nu este negociabil, sunt zone în care orice locuințe scoase la vânzare dispar imediat de pe piață. Nu putem generaliza. Ei bine, majoritatea clienților nu sunt familiarizați cu aceste informații și au impresia că pot obține un discount oricând și oriunde. Adesea pleacă teatral, crezând că vor impresiona proprietarul. De multe ori, nu apare nicio reducere, ci doar regretul clientului că nu a abordat cu mai multă delicatețe subiectul”, punctează Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imopbiliara din Arges.

Un agent imobiliar profesionist iti poate reduceri de preţ substanţiale

Numărul de oferte postate în mediul online este atât de mare, încât, la o primă privire, potențialii cumpărători au impresia că se pot descurca singuri cu ușurință, refuzând ajutorul unui consultant imobiliar. Însă de la vizionare și până la semnarea contractului nu e cale ușoară, iar un agent cu experiență face diferența între o afacere bună și un eșec.

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

„Achiziția unei locuințe este, pentru mulți argeseni, cea mai scumpă cumpărătură făcută în întreaga viață. Ne încredem în prestatorii de servicii în cazul unor cheltuieli mult mai mărunte, de ce să nu facem la fel atunci când vine vorba de o sumă atât de importantă? Mulți dintre noi negociem la piață, în speranța că vom obține un preț mai bun și este vorba de câțiva zeci de bani sau câțiva lei. De ce n-am avea încredere în cineva care ne poate aduce o economie de câteva mii de euro sau mai mult? Doar din principiu? Mentalitatea aceasta nu mai este de actualitate în țările pe care le privim cu admirație”, subliniază Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges care a şinut să evidenţieze atu-urile unei agenţii imobiliare profesioniste cu o experienta de aproape 15 ani pe piaţă.

În cazul unei proprietăți cu adevărat interesante, se acționează rapid – agenţii cu experiență de la Klanar Imobiliare au nenumărate povești cu și despre clienții care au stat pe gânduri prea mult, până când au pierdut o locuință în care își puteau vizualiza viitorul. Dacă, după o primă vizionare, apare sentimentul de „acasă”, aceștia sfătuiesc clienții să decidă rapid; nu să se grăbească inutil, ci doar să nu scape din vedere faptul că o proprietate bună atrage mai mulți cumpărători.

Preţul corect conteaza ! Detaliile despre cele mai recente tranzacții din zonă sunt extrem de importante. Dacă locuința este scoasă la vânzare la un preț corect sau poate ușor sub prețul pieței, sunt mici șansele de a negocia. Dacă prețul inițial este mai ridicat, iar proprietatea stă de ceva vreme pe piață, o ofertă hotărâtă poate duce la tranzacție. În astfel de situații, un agent bun își spune cuvântul.
În multe situații, diferența de preț se traduce în mai puțin de zece euro lunar, pentru clienții care apelează la serviciile unei bănci. O astfel de sumă este lipsită de importanță, comparativ cu confortul unui cămin. Specialiștii sfătuiesc să conștientizăm când este vorba de posibilitățile financiare și când este vorba doar de dorința de a câștiga.

Negocierea nu se rezumă la prețul de vânzare – pentru a încheia o afacere bună, spune Narcisa Uţă de la Klanar Imobiliare, nu este nevoie să discutăm numai prețul final. Reducerile pot fi făcute sub forma unor îmbunătățiri sau reparații, cerințe pe care proprietarii le pot accepta cu mai multă indulgență. Fie că este vorba de zugrăvire, schimbarea ușilor sau a unui parchet uzat, vânzătorii se simt mai puțin amenințați decât dacă trebuie să lase din preț. Totodată, termenii înțelegerii pot fi la fel de importanți ca și prețul în sine – un avans mai mare, plată eșalonată sau alte caracteristici în favoarea cumpărătorului, toate se pot traduce, la final, prin economii.

Mai multe detalii si oferte imobiliare pe siteul agentiei imobiliare Klanar – CLICK AICI sau pe portalul Maxi Oferte – CLICK AICI

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Roman, declarație incendiară: ‘PNL se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul Florin Roman a declarat că ”Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății”, care în numai câteva luni petrecute la guvernare a comis gafă după gafă.

„Mai întâi, aș dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe – și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câțiva oameni din Partidul Național Liberal, ci de foarte multă vreme.

Dacă e să luăm doar câteva momente, haideți să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare și acea harță cu aleșii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat și resursele financiare. Haideți să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiță, pe campania de vaccinare. Haideți să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, așa cum spuneați dumneavoastră, la «Matei Balș» și din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foișor»”, a afirmat Florin Roman.

Totuși, spune deputatul PNL, lipsa de paturi ATI este una „acută”.

„Punctual, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situație – și aici mă refer la doctorul Arafat și la ministrul Sănătății – a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găsești alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a adăugat Florin Roman.

Întrebat dacă Raed Arafat și Vlad Voiculescu „au aflat vineri noapte” despre nevoia de paturi ATI, Florin Roman a explicat: „Aici intervine o discuție serioasă. Eu îmi amintesc, dincolo de ceea ce ați spus dumneavoastră, au fost două sau trei declarații publice ale Președintelui României, care făcea apel la cei care se ocupă de gestionarea pandemiei cu Covid, la ministrul Sănătății, la Raed Arafat, domne, măriți numărul de paturi pe ATI întrucât, față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, acum sunt forme mult mai grave, iar oamenii vin ceva mai târziu la spital și din cauza aceasta apar și aceste forme grave”.

„În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poți să faci o evacuare a unor pacienți bolnavi, aflați sub tratament, scoși din operație, noaptea ca hoții, ca să o spunem foarte clar și direct. Dacă știi că ai o problemă de evacuat, îți pregătești din timp, sau dacă nu ești în stare să o faci în timpul zilei, aștepți până a doua zi, pregătești oamenii, vorbești cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de `așa nu se face`”, a mai spus deputatul PNL Florin Roman, conform b1.ro.

Vezi și: Se ascute securea războiului între PNL și USR PLUS. Florin Cîţu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu după incidentul de la Spitalul Foișor: ‘Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR PLUS îi aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațe lui Florin Cîțu: Se cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE și MAI în subordinea lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a reacționat după declarația de presă a premierului Florin Cîțu. Acesta îi propune prim-ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și îi sugerează să înceapă cu unitățile medicale ale MApN, SRI, SIE și MAI. 

”Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend