Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ: Cât costă să construieşti o casă de la zero în Argeş !

Publicat

in

Cat costa sa construiesti o casa de la zero? Iata intrebarea de multe zeci de mii de euro care trece prin mintea argeşenilor care vor sa plece de la bloc la casa. Proiectul (marimea si compartimentarea), materialele, izolatia, instalatia electrica, racordarea la gaze si la apa etc sunt detaliile care fac diferenta intre o casa “ieftina” si una “scumpa. Klanar Imobiliare va prrezinta astazi o calculaţie de preţ pentru construcţia unei case in Argeş cu următoarele suprafeţe: Suprafaţa la sol – 84 mp, Suprafaţa desfasurata – 142 mp, Suprafaţa utila desfasurata – 114 mp.

In primul rand trebuie sa luati in calcul ca dupa ce o termini, casa trebuie intretinuta (practic incepi cu sfarsitul). Costurile de intretinere pot varia in functie de cum este ea construita. Daca optezi pentru varianta unei case independente din punct de vedere energetic, atunci sa stii ca nu este mai ieftin de construit fata de una din caramida. Aproximativ 75% din oameni aleg sa construiasca o casa din caramida, material foarte rezistent in timp, doar ca vine si cu niste dezavantaje.

Casa construita din caramida sau din lemn independenta energetic?

Caramida, asa cum am spus mai sus, are avantajul rezistentei in timp si la majoritatea factorilor de imbatranire fara a mai fi nevoie de renovari ulterioare majore pentru cca. 20 de ani. Dar specialistii atentioneaza ca aici se opresc avantajele acestui tip de constructie. Caramida are nevoie de izolatie atat exterioara cat si interioara si nu este ieftina. Desi o casa din lemn independenta energetic este mult mai ieftin de construit datorita materialelor mai ieftine si daca este construita bine poate sa reziste si o suta de ani, costurile pentru tehnologia verde sunt destul de ridicate. Dar este mult mai ieftin de intretinut ulterior. Iti poti recupera investitia in timp prin costuri foarte reduse la intretinerea ei.

Cum alegi proiectul de casa?

Cel mai bine este sa apelezi la un arhitect. Nu face de capul tau. Exista specialisti in acest domeniu care vor crea un proiect pe masura nevoilor tale si vor “profita” de fiecare metru patrat al constructiei. Este foarte importanta compartimentarea si sa stabilesti de la bun inceput unde sa pozitionezi mobila pentru ca in functie de asta vei avea planul instalatiei de incalzire si cea electrica. Plus sa iti trebuie si un proiectant care sa faca toate calculele de rezistenta. Iar pretul pentru proiect se calculeaza la metrul patrat si este intre 6 si 12 euro. In aceste sume intra si studiul geotehnic, taxe autorizatii si proiectul de rezistenta. Proiectul pentru o casa de 120mp, in functie de zona unde se construieste, poate sa coste intre 800 si 1500 de euro.

Regie proprie sau firma?

Aici trebuie luat in calcul bugetul, cunostintele si timpul de care dispui. La calculatia de pret noi luat in calcul că s-a apelat la o firma de constructii din urmatoarele doua motive:
timp – putini isi permit sa stea 12 ore pe zi sa muneasca la casa;
cunostinte – nu fa experimente cu propria casa
E adevarat ca serviciile unei firme de constructii ridica pretul final dar poate ca e mai bine asa. Oamenii aia stiu ce fac, si in plus, ei se ocupa si de achizitionarea si transportul materialelor.

Cat costa sa construiesti o Casa din caramida

Vom lua ca exemplu o casa cu dimensiunile prezentate mai sus iar preturile sunt orientative si vor include manopera si materialele. Si iau in calcul faptul ca lucrarile ar fi executate de catre o firma de constructii. Asa cum am explicat mai sus, pretul pentru proiect este in 800 si 1500 euro (fara TVA). Daca este construia de catre o firma de constructii, costul pentru a o ridica la rosu este intre 20.000 si 35.000 de euro (plus TVA) in functie de proiect daca se opteaza pentru BCA sau caramida si tipul de caramida. In acest pret intra materialele si manopera pentru fundatie, zidarie (daca sunt inclusi peretii interiori suma tinde catre maximul indicat) si acoperis (nu este inclusa sapa). Acesta reprezinta doar 30-40% din pretul final al unei case.

 • Adaugam apoi tamplaria si usile exterioare care costa intre 4.000 si 8.000 de euro (cu TVA), depinde de proiect si calitatea tamplariei.
 • Bransamentul la electricitate consta undeva in jur de 1.000 de euro. Manopera pentru instalatia electrica la o casa de 120 mp este intre 500 si 1.000 de euro in functie de complexitatea lucrarii, iar materialele costa aprox. 2.500 de euro (fata TVA). Pretul final ar fi intre 8.000 si 12.500 euro (plus TVA).
 • Pretul pentru instalatia de incalzire si de apa este intre 1.200 si 3.000 euro.
 • Pretul pentru tencuiala, sapa si izolatie exterioara la gri este intre 8.000 si 12.000 euro.
 • Pretul pentru racordarea la apa si la canalizare este in jur de 3.000 de euro. Pretul poate creste cu cat teava sau canalizarea este mai departe de strada si daca se trece cu apa pe sub sosea sau nu.
 • Racordarea la gaze costa in functie de proiect. Taxa porneste de la 300 de euro si apoi in functie de proiect se face un deviz de plata. Aici conteaza foarte mult lungimea tevii.
 • Montarea unei centrale termice si a caloriferelor (instalatie de incalzire) poate porni de la 4.000 de euro. Am inclus centrala, caloriferele, tevile si manopera.
 • Pretul finisajelor (faianta, vopsea, parchet, instalatii sanitare – cu cada, chiuvete etc.) depinde foarte mult de calitatea acestora. Acestea reprezinta undeva la 30-40% din costul final al unei case. In linii mari (depinde foarte mult de proiect si materialele alese) acestea pot fi cuprinse intre 12.000 si 20.000 euro.
 • Evident trebuie construit si gardul. Daca se opteaza pentru un gard simplu din beton cu lemn pentru un perimetru al unui teren de 350 mp pretul poate sa fie intre 3.000 si 5.000 de euro. Cu cat este mai complex sau perimetrul este mai mare, se adauga fier forjat sau alte materiale, pretul creste.
 • Preturile pentru vopsirea casei la exterior si corpurile de iluminat de la exterior. Si aici luam in calcul materiale simpliste. Preturile sunt intre 1.000 si 1.500 de euro vopsitul casei si 2.000-3.000 euro iluminatul exterior.
 • Pavelele in curte difera de la proiect la proiect, unii proprietari opreaza pentru pietris.

Pretul estimativ real pentru constructia unei case la cheie din caramida este intre 67.300 si 108.800 de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon. Celor din Africa de Sud le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a comentat despre prezența noi tulpini Covid pe teritoriul țării noastre: ”Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicînd cursele din Africa de Sud? Foarte simplu. Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern”.

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întîlnire cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Întîlnirea de lucru a durat patru ore. Televiziunile ne-au înfățișat din debutul întîlnirii cîteva secvențe cinematografice, dominate de acel aer ireal pe care-l au toate gesturile omenești făcute de dragul pozei. Astfel de secvențe se înregistrează și se difuzează cu huiet în cazul unor întîlniri internaționale cruciale. Participanții participă la o sesiune foto, cum se spune, își arată dinții unii altora, după care se înjură de mamă în limbaj diplomatic. În cazul întîlnirii de la Guvern, secvențele sînt cu atît mai jenante cu cît ele surprind niște persoane care se întîlnesc în ședințe în mod obișnuit și care, în consecință, n-au nevoie să fie imortalizate în timp ce se fac că lucrează.

Cu o zi înainte, sîmbătă, 4 decembrie 2021, un Comunicat de presă venit tot de la Guvern, informa opinia publică din țară și din străinătate de convocarea întîlnirii și, mai ales, de motivul convocării:

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, mîine, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întîlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă ținea să ne asigure:

„După consultarea cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită”

Atît însemnările lui Nicolae Ciucă, premier al României, cît și textele celor două Comunicate lasă impresia unei acțiuni provocate de un eveniment înfricoșător.
Un eveniment care dacă nu se iau imediat măsuri, riscă să producă un dezastru.
Evenimentul cu pricina e menționat de cele două Comunicate:
În România s-a confirmat prezența tulpinii Omicron.

Din cîte se știe, după anunțul făcut de autoritățile din Africa de Sud privind ivirea pe teritoriul acestei țări a unei noi tulpini a virusului, țările europene au intrat în stare de alertă. Deși de la ivirea primelor cazuri în Africa de Sud (18 noiembrie 2021) au trecut două săptămîni, nici în Africa de Sud și nici în țările în care Perfidul virus de tip nou – Omicron – a ajuns, nu s-a produs nici o dovadă că e mai periculos decît tulpinile anterioare, totuși Europa s-a baricadat cum n-a făcut-o nici măcar în primăvara lui 2020, cînd s-au ivit primele cazuri în China.

Deși disproporțiile dintre ce se știe pînă acum despre Noua tulpină și isteria occidentală ridică multe semne de întrebare, să admitem totuși, că și-n Occident e valabilă învățătura cu suflatul în iaurt. Să-i înțelegem, așadar, pe occidentali cînd au suspendat orice aterizare de cursă aeriană venită din Africa de Sud. Cu toate acestea, în cîteva țări europene au fost semnalate cazuri (e drept puține) de infectări cu Omicron.

Aceste cazuri s-au ivit fără știința Autorităților. Fie că e vorba de cetățeni veniți, înainte de suspendarea zborurilor, fie de cetățeni care au ajuns pe alte căi din Africa de Sud sau din alte țări după ce-au fost în Africa de Sud.

De precizat că măsurile de baricadare au fost luate înainte de ivirea cazurilor.
La noi, aceste măsuri au fost luate după ivirea a două cazuri.

Dacă ar fi să credem pozițiilor oficiale apariția celor două cazuri a luat Guvernul prin surprindere. De existența lor s-a aflat sîmbătă, 4 decembrie 2021. Și tot sîmbătă, de cum a aflat, premierul a convocat întîlnirea.

Care întîlnire s-a soldat cu luarea unor măsuri drastice împotriva pătrunderii Omicron din exterior.

După reuniunea de la Victoria, a avut loc o conferință de presă. În chip ciudat, deși Alexandru Rafila, ministru Sănătății, e epidemiolog, la conferință a participat și șeful DSU Raed Arafat. Deși pînă mai ieri, ministrul PSD anunța că ministerul Sănătății va prelua Comunicarea în chestiunea Pandemiei, duminică, Alexandru Rafila, ministru, a trebuit să împartă comunicarea cu un secretar de stat de la Interne, pe numele său Raed Arafat. Se vede limpede că umflarea în pene a lui Alexandru Rafila s-a dezumflat ca o bășică împunsă cu acul. Raed Arafat a ocupat în chip abuziv pe podiumul mediatic și nu-l va lăsa nici mort.

Așa s-a creat un moment jenant:

Deși Alexandru Rafila e ministrul Sănătății și astfel singurul îndreptățit să comunice românilor măsurile de restricție, despre ele a vorbit și șeful Pompierilor care dau primul ajutor, Raed Arafat.

Nici intervențiile celor doi, nici comunicatele privind întîlnirea n-au răspuns unei întrebări legitime:
Cum a pătruns Omicron în România?
Au descoperit autoritățile prin testare, după simptomele specifice infectării, cetățeni despre care n-au știut că au fost în Africa de Sud?
Așa s-ar crede judecînd după tărăboiul care definește întîlnirea de duminică.

Cetățenii infectați cu Omicon sînt doi – unul din Brașov și unul din Vaslui.

Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicînd cursele din Africa de Sud?
Foarte simplu.
Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern.

Așadar, în toate țările europene, Guvernele s-au dat peste cap să nu ajungă în țările lor, pe calea aerului, periculosul Omicron.
În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon.

Cei din Africa de Sud au aterizat pe 30 noiembrie 2021 pe aeroportul Otopeni.

Din partea Guvernului le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat.
Cum veneau dintr-o țară considerată ca unul dintre cele mai periculoase locuri din lume prin ivirea Omicron, ar fi fost normal ca toți călătorii să fie ținuți în carantină la București.
Abia după ce le ieșeau rezultatele negative, puteau pleca spre casă.
Guvernul României le-a dat drumul să plece acasă, în țară. Cum să-i carantineze pe sărbătoriți?
Și-au descoperit că sînt purtătorii periculosului virus abia peste patru zile.

Speriat că în acest timp necarantinații au răspîndit virusul Nicolae Ciucă a convocat o reuniune de urgență.

După ce cotcodăcise atîta c-a sărit în ajutorul sărmanilor din Africa de Sud, cum să-și permită Nicolae Ciucă să-i vîre în carantină?!
Se ducea dracului tot efortul cotcodăcitului.

Nicolae Ciucă a lăsat impresia sîmbătă c-a aflat o veste la care nu se aștepta.
Drept pentru care a convocat întîlnirea de a doua zi.
De ce n-a convocat-o sîmbătă dacă, vorba lui, „nici o clipă nu trebuia pierdută”?
Pentru că a convoca o reuniune de lucru duminica în zi de odihnă, dă bine la imagine.
Un premier care, spre deosebire de Dumnezeu, nu cunoaște odihna zilei a șaptea.

Convocarea duminică nu era suficientă pentru efectul dorit al cotcodăcitului.

Pentru ca reuniunea să devină eveniment mediatic, pe lîngă cei trei, anunțați sîmbătă, au mai fost convocați și ministrul de Interne și ministrul Apărării.

În cazul celui de la Interne mai avem o explicație.
Virusului îi trebuie administrate niște bulane milițienești pe spinare.
Dar cel de la Apărare?
Vasile Dîncu ce să facă împotriva virusului?
Cum ce să facă?
Să-l vîneze cu avioanele F-16, cumpărate pe bani grei.
Mai ales că acestea nu zboară”, conform cristoiublog.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Coaliția PSD-PNL-UDMR își propune să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat. Marcel Ciolacu: ‘Este important să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că partidele din coaliția de guvernare vor ca România să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat.

„Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că măsurile care sunt deja în programul de guvernare vor fi aplicate în proiectul de buget de stat şi nu se mai negociază.

„Discutăm şi implementarea, de exemplu, a radarului mărfurilor, paşii de implementare, s-ar putea în anumite zone în maximum şase luni toată lumea să funcţioneze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare”, a precizat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că s-a mai discutat în şedinţa de coaliţie şi despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

România are nevoie de revizuirea Constituției? Marcel Ciolacu: ‘Nu am fi stat acum 2 luni fără guvern, dacă am fi avut acest instrument în Constituție’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend