Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ : ACUM E MOMENTUL SĂ VINZI și să CUMPERI! SCAD prețurile în 2021 ? Piața imobiliară din Argeş, în impas

Avatar

Publicat

in

– Pe fondul crizei, apartamentele se vor ieftini in acest an iar terenurile si unele case se vor scumpi

Piața imobiliară din Argeş va funcționa cu două viteze în acest noul an 2021, pe fondul accentuarii crizei economice post pandemie dar si a accentuării discrepanțelor între cele doua mari segmente, locuinte si terenuri. Dacă în Curtea de Argeş, cererea de spații de locuit se va stabiliza in 2021 și nu va mai pune presiune pe ofertă, mentinand un pret constant cu șanse reale de scadere, în Pitesti se anticipeaza aceeași micsoarare usoara a preturilor la apartamente. Tot in Pitesti, datorita infuziei de locuinte noi, mare parte din investițiile in derulare in micile cartiere ar putea fi înghețate, chiar si în domeniul locuințelor unifamiliale, arată o analiză a Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş.

DE CE VOR SCĂDEA PREȚURILE APARTAMENTELOR LA CURTEA DE ARGEȘ

În Curtea de Argeş, piața imobiliară imobiliară este caracterizată, în continuare, de decalajul dintre cerere și ofertă, asta în condițiile în care deficitul de locuințe la nivel local dă semne de revenire. Cu toate acestea, in 2021, pe fondul anunțatei crize economice majore care îi face deja simțită prezența, prețurile relativ mari ale locuințelor în comparație cu alte oraşe similare din regiune vor suferi scaderi majore.

MOTIVELE CARE VOR DUCE LA SCĂDEREA PREȚURILOR APARTAMENTELOR IN CURTEA DE ARGEȘ
  1. Potrivit Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, în 2021, cererea de locuințe în Curtea de Argeş va rămâne la un nivel ridicat, dar nu așa de ridicat ca in ultimii ani. “Acesta ar fi primul motiv care va genera o scadere a preturilor apartamentelor. Vorbim de faptul ca in ultimul an, din cauza restrictiilor impuse de pandemie, a scazut dramatic numarul nuntilor si implicit numarul noilor familii tinere care ar fi putut acumula de pe urma acestor evenimente importante banii necesari pentru a spera la achizitia unei locuințe”, declară Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș

2. Un alt motiv care va duce la scaderea preturilor este generat tot de pandemia de COVID. Vorbim de faptul ca veniturile potentialilor clienti nu numai ca nu vor creste, dar, potivit previziunilor analistilor economici, vor scadea in 2021, nemaivorbind de faptul ca multi argeseni au serioase probleme la serviciu, de aici nesiguranta locului de munca dar , mai ales, nesiguranta unor surse de venit constante si sigure. Asta va conduce la renuntarea temporara la investitii imobiliare, astfel ca va genera scadere a cererii si implicit scadere a pretului de vanzare a apartamentelor.

3. In ultimii ani, circa 40% din apartamentele din Curtea de Arges erau cumparate prin intermediul bancilor care ofereau creditel specializate. “Tot pandemia, asa cum spuneam mai sus, a generat nesiguranta locului de munca dar , mai ales, nesiguranta unor surse de venit constante si sigure, doua elemente cheie in accesarea unui credit imobiliar. In aceste conditii, si numarul celor care se vor incadra pentru obtinerea unui astfel de credit va scadea in 2021 iar asta va conduce la o scadere a cererii si implicit a pretului de vanzare”, spune Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș

4. In fine, un ultim argument care indica o scadere a preturilor este legat chiar de aceleasi probleme arătate mai sus cu care se confrunta si cei care au apartamente de vanzare. Nu vorbim de toti, dar in buna parte multi, in special cei care au imprumuturi la banci sau cei care au o alta investitie imobiliara in derulare – o casa in constructie, se vor vedea nevoiti de a mai scadea un pic la pret tocmai pentru a vinde proprietatile si evita alte probleme.

Una peste alta, spun reprezentantii Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș, 2021 va fi un an in care nu prea se poate vorbi de achiziția de apartamente ca de o investiție imobiliară gen afacere ci , mai mult, de o achiziție necesară, una care va necesita eforturi financiare mult mai mari decat de obicei.

COADĂ LA APARTAMENTE DAR… SE CUMPĂRĂ CU CAP !

Potrivit reprezentantlor Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș, la inceput de an 2021 cererea inca e mare dar nu se cumpărăr oricum. “Încă din luna noiembrie am revenit la lista cu clienți in asteptare. Sunt cerute foarte mult apartamentele cu doua sau trei camere, la preturi medii intre 27.000 si 45.000 euro. În momentul acesta avem 11 clienti care sunt in asteptare si vor sa cumpere apartamente cu 2 sau 3 camere. Sunt clienti care au banii cash, dar sunt multi care au apelat si la bancile cu care noi avem parteneriate. Si în acest an vom oferi aceleasi facilitati, atat vanzatorilor dar si cumparatorilor. Vorbim de certificatul energetic care va fi eliberat gratuit de noi, de transferul gratuit al tuturor utilitatilor care se va face de echipa agenției dar si obisnuitele facilitati si reduceri la notariate sa bancile cu care noi colaboram. Așadar se cumpără, e listă de asteptare la apartamente dar se cumpără cu cap si cu gandul la un an 2021 imprevizibil si anunțat ca un an al crizei economice. Faptul ca avem lista de asteptare face ca sa vindem rapid apartamentele care ne vin in agentie, de pe o zi pe alta adeseori.“, ne-a declarat Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș.


Pentru mai multe detalii dar si oferte de vanzare cumparare, evaluari gratuite sau certificate energetice, vino la sediul agentiei KLANAR din spatele Bisericii Sf. Gheorghe sau suna la tel: 0743 237 183 sau 0348 569 111. De asemenea, poti consulta ofertele actualizate si obtine cotatii accesand siteurile detinute de agentia KLANAR la www.arges-imobiliare.ro sau www.maxioferte.ro

VREI O EVALUARE GRATUITA A APARTAMENTULUI TĂU ȘI UN CLIENT IN MAXIM 48 ORE ?

CLICK AICI SI ADAUGA PROPRIETATEA TA – ÎN MAXIM O ORĂ VEI FI SUNAT DE UN AGENT de la KLANAR IMOBILIARE CARE ÎȚI VA PREZENTA UN CLIENT ȘI CEA MAI BUNA OFERTĂ

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Monica Pop, despre Ivermectină: ‘Trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Monica Pop a comentat în cadrul unei emisiuni TV, cu medicul Ion Alexie, din Statele Unite ale Americii, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu COVID-19.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie.

Informațiile prezentate de reputatul medic român din America au fost comentate de dr. Monica Pop. Întrebată de ce există reticență față de Ivermectină, aceasta a răspuns:

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, conform Antena3.ro.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan rupe tăcerea: ‘Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis, miercuri, seara că  mâine va declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie 2019 şi anume să dea un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic practic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor.

Ca atare, mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestor pensii. Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclusiv din anul 2019 ar fi trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri şi oameni”, a spus Turcan, la postul public de televiziune.

Ea a precizat că va începe cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, instituţia să încerce să atragă fonduri cu care să plătească personal suplimentar pe o perioadă determinată, dar şi soft şi echipamente, astfel încât să fie grăbit procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor.

Potrivit acesteia, ar fi nevoie de încă 500 – 1.000 de oameni pentru a fi implicaţi în acest proces de recalculare a dosarelor de pensie.

Ministrul Muncii a susţinut că procesul va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă. Când va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Întrebată dacă vor exista şi scăderi de pensii, ea a afirmat că nu se vor opera scăderi de pensii, ci o recalculare, pentru a se introduce mai mulţi indicatori care să reflecte contributivitatea în valoarea pensiei, iar cei care ar obţine pe noua formulă cu pensii mai mici vor rămâne la nivelul actual.

„Voi anunţa mâine în conferinţa de presă care sunt indicatorii pe care îi vom lua în considerare în evaluarea acestor dosare…Mai merită spus un lucru. Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor. Până când eu nu negociez această formulă cu toate partidele din coaliţie, cu partenerii sociali, eu nu voi putea s-o fac publică. De aceea, mâine eu voi prezenta indicatorii pe care îi vom lua în calcul în evaluarea acestor dosare. Îi voi introduce în acel şablon electronic, astfel încât eu, în momentul în care am formula finală, să pot să jonglez cu el”, a explicat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că în momentul în care va fi finalizată legea, aceasta va include şi un mecanism predictibil de calcul al pensiilor.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii a afirmat că există şase categorii, iar cele mai mari sunt pentru magistraţi.

„De ce nu s-a reuşit până acum? O dată pentru că nu sunt foarte mulţi beneficiari. Sunt 9.500 de beneficiari cu pensii speciale, dar care şi-au obţinut aceste pensii speciale prin diferite tipuri de lobby în Parlament, astfel încât, după ce în anul 2010 aveam o lege bazată pe contributivitate, în decursul timpului au tot apărut legi speciale pentru diferite categorii, ceea ce înseamnă că s-a politizat foarte tare acest subiect”, a răspuns ministrul, informează agerpres.ro

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend