Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Keşeru a fost erou în meciul cu Montana: a adus victoria echipei Ludogoreţ, scor 1-0

Avatar

Publicat

in

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Claudiu Keşeru, a înscris unicul gol al partidei de pe teren propriu cu Montana, scor 1-0, sâmbătă, în etapa a XXIII-a a campionatului Bulgariei, relatează News.ro.

Keşeru a marcat în minutul 73, din penalti.

Citește și: Moarte suspectă la Ploiești: o tânără de 17 ani a fost găsită moartă

Jucătorul român a jucat pe toată durata partidei, la fel şi Dragoş Grigore, tot de la gazde.

Ludogoreţ Razgrad este lider în clasament, cu 55 de puncte, în timp ce Montana ocupă locul 11, cu 19 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Măsurile cuprinse în Programul de Convergenţă respectă recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene

Avatar

Publicat

in

De

Memorandumul privind Programul de Convergenţă al României pentru perioada 2021 – 2024, care urmează să fie transmis Comisiei Europene pentru coordonarea politicilor economice şi bugetare în cadrul Uniunii, ca parte a Semestrului European a fost aprobat de Guvern miercuri, iar măsurile cuprinse în cadrul acestuia răspund recomandărilor specifice de ţară pentru România, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Conform sursei citate, programul adoptat prezintă traiectoria şi măsurile necesare pentru consolidarea finanţelor publice într-o manieră sustenabilă şi echilibrată, care să nu afecteze capacitatea României de a sprijini economia şi de a promova investiţiile, ca modalitate de susţinere a unei creşteri economice durabile, scrie Agerpres.ro.

Programul de Convergenţă are la bază prevederile Strategiei fiscal-bugetare şi prognoza cadrului macroeconomic pe termen mediu 2021-2024.

Potrivit estimărilor, recuperarea economică va fi completă în acest an, iar ritmul anual de creştere pe termen mediu se va apropia de 5%, susţinută de bugetele în creştere pentru investiţii publice. Nivelul datoriei publice este estimat să rămână la un nivel sustenabil, sub valoarea de referinţă de 60% din PIB stabilit prin Tratatul de la Maastricht, în condiţiile reducerii graduale a deficitului bugetar către un nivel inferior plafonului de 3% din PIB în 2024.

De asemenea, programul reflectă investiţiile planificate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care se aşteaptă să genereze o contribuţie anuală pozitivă la creşterea economică pe termen mediu de aproape 1 punct procentual.

Începând cu anul 2020, România face obiectul Procedurii de deficit excesiv – din cadrul Pactului de Stabilitate şi Creştere, ca urmare a depăşirii limitei de deficit bugetar de 3% din PIB în anul 2019. Comisia Europeană urmează să reevalueze în această lună situaţia bugetară a României pe baza informaţiilor transmise prin Programul de Convergenţă şi ne aşteptăm la o analiză pozitivă din partea acesteia, iar recomandările specifice de ţară din acest an să reflecte obiectivele noastre de politici economice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SURSE – Măsurile de relaxare care vor fi adoptate de la 1 iunie: super avantaje pentru cei vaccinați

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul urmează să adopte o serie de măsuri de relaxare, de la 1 iunie, iar persoanele vaccinate vor avea foarte multe avantaje, inclusiv posibilitatea de a renunța la mască sau participarea la evenimente.

La nivel guvernamental se iau în calcul măsuri în 4 domenii extrem de importante: HORECA, organizare de evenimente, turism și evenimente publice private (inclusiv evenimente sportive), informează Digi24.

Astfel, în cazul industriei HORECA, dacă personalul și clienții sunt vaccinați se va permite accesul 100%. În caz contrar, accesul va fi limitat la 70%.

De asemenea, la evenimentele private, cum ar fi și meciurile de fotbal, dacă oamenii vor fi vaccinați vor avea acces neîngrădit pe stadion sau alte evenimente de acest tip.

Una dintre măsurile cele mai așteptate ar fi renunțarea la mască, la munte și la plajă, dacă este posibilă respectarea distanțării.

Și la serviciu, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască.

Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri, 7 mai, la ora 11:00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend