Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Kay-Achim Schönbach, șeful demisionar al marinei germane: Avem nevoie de Rusia împotriva Chinei, chiar dacă nu este o democrație / Reacția MApN german

Publicat

in

Viceamiralul german Kay-Achim Schönbach, care și-a anunțat demisia din postul de comandant șef al marinei germane, se descrie drept „creștin romano-catolic foarte radical”, care crede în Dumnezeu, și de aceea consideră că e bine să putem conta pe Rusia creștină, ca partener împotriva Chinei.

  • Șeful marinei germane a demisionat după ce a spus că Putin merită respect, iar Crimeea nu se va mai întoarce la Ucraina

Cu Rusia împotriva amenințării chineze

„Chiar și noi, India, Germania, avem nevoie de Rusia, pentru că avem nevoie de Rusia împotriva Chinei”, a spus Schönbach. Iar chiar dacă Putin este ateu, „nu contează. Având această țară mare de partea noastră ca partener bilateral, chiar dacă nu este o democrație, (…) poate ține Rusia departe de China”.

El a mai spus, într-un videoclip publicat pe internet: „Peninsula Crimeea a dispărut, nu se va mai întoarce”. Referindu-se la conflictul dintre Rusia și Ucraina, Schönbach a adăugat că „este o prostie” faptul ca Rusia dorește să-și însuşească teritoriul ucrainean.

Un reportaj mai amplu la temă, al Welt TV, poate fi vizionat aici.

În timpul unei inspecții maritime în India, viceamiralul Schönbach și-a exprimat înțelegerea față de președintele rus, Vladimir Putin. „Ceea ce își dorește cu adevărat este respect, pe picior de egalitate. Și – Doamne -, a arăta respect față de cineva nu costă aproape nimic, nu costă nimic. Așa că, daca aș fi întrebat: E ușor să-i acorzi respectul pe care îl cere – și pe care probabil că il merită.”

Schönbach a spus, citat de Spiegel.de: „Chiar și noi, India, Germania, avem nevoie de Rusia împotriva Chinei” și că „Rusia merită respect”, iar această dorință a Rusiei este „ușor de îndeplinit”.

Reacții ministeriale și regrete

Atât Ministerul Apărării, cât și Ministerul de Externe, s-au distanțat de declarațiile lui Schönbach. Într-o videoconferință de dimineață, ministrul Apărării, Christine Lambrecht (SPD), a discutat cu inspectorul ei general, Eberhard Zorn, și cu consilierul ei șef pentru relații publice, despre cum să procedeze cu Schönbach. Ministerul ucrainean de Externe o convocase anterior pe ambasadoarea Germaniei în Ucraina, Anka Feldhusen.

În urma acestor discuții, Schönbach va fi eliberat din funcție „la cererea sa” și înlocuit de contra-amiralul Jan Christian Kaack. Potrivit Spiegel, era de așteptat ca Schönbach să-și ceară demisia, pentru a se evita consecințele declarațiilor sale, asupra Ministerului Apărării.

Un purtător de cuvânt al acestui minister a declarat, pentru dpa: „În ceea ce privește conținutul și alegerea cuvintelor, declarațiile nu corespund, în niciun caz, cu poziția Ministerului Federal al Apărării”. Schönbach însuși a comentat, sâmbătă, pe contul său oficial de Twitter, descriindu-și declarația ca fiind o „greșeală clară” și ca „imprudentă”.

În cererea sa de eliberare din funcție, Kay-Achim Schönbach precizează: „Declarațiile mele necugetate făcute în India, referitoare la politica militară și de securitate, apasă din ce în ce mai tare asupra funcției mele. Pentru a evita pagube ulterioare aduse Marinei germane, Armatei federale și, mai ales, Republicii Federale Germania, consider acest pas ca fiind necesar”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO/ Premierul Nicolae Ciucă dă vești bune primarilor – Când vor începe să curgă primii bani din programele de finanțare

Publicat

in

De

În cadrul unei conferințe de presă premierul Nicolae Ciucă a detaliat modul în care administrațiile locale pot accesa programele de finanțare și a anunțat că primele contracte vor fi semnate la începutul lunii iunie.

„Ați putut vedea ieri în cadrul Ligii Aleșilor Locali că am avut o secțiune dedicată prezentării unei platforme pe care am realizat-o în sprijinul adiministrațiilor locale. Primarii cred că au înțeles foarte bine că au la dispoziției un set de instrumente, dacă n-au înțeles noi ne vom strădui săi- facem să conștientizeze oportunitățile care le sunt la îndemână, pentru că ați văzut că platforma respectivă cuprinde toate instrumentele, vorbim de PNRR, vorbim de fondurile de coeziune, vorbim de programul Anghel Saligny. Fiecare dintre primari este obligat să-și încarece  în acea platformă tot ce are ca proiecte și deasemenea să prezinte stadiul în care se regăsește fiecare proiect.

În ceea ce privește când pot să demareze concret aceste proiecte, ele sunt în momentul de față în analiză și în funcție de stadiul fiecărui proiect vor începe contractarea nu mai târziu de două săptămâni.”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

De 1 iunie, creează momente de bucurie pentru tine și copilul tău cu cardul Cadou de la Sodexo

Publicat

in

De

Ca să ai copii buni și cuminți, ai grijă să-i faci fericiți!

Ca să ai copii buni și cuminți, ai grijă să-i faci fericiți!Foto: Sodexo

„Când intră copilul în cameră, te luminezi la față?”, întreabă, într-o discuție cu Oprah Winfrey, scriitoarea Toni Morrison, câștigătoare a premiilor Nobel și Pulitzer. Împărtășind din experiența ei de mamă, Toni Morrison povestește că, de obicei, atunci când îi vedea pe copiii ei, mai întâi se uita dacă arătau cum se cuvine: dacă se spălaseră, dacă se pieptănaseră, dacă erau îmbrăcați cum trebuie.

„Tu crezi că-ți arăți iubirea pentru ei, continuă Toni, dar nu este așa, pentru că ceea ce văd ei este o față care îi privește critic, iscoditor, căutând să vadă ce e în neregulă la ei. Când mi-am dat seama de asta, am început să fiu atentă și m-am străduit ca pe chipul meu să se vadă ceea ce simțeam eu, de fapt, în suflet: că mă bucur să-i văd.” La rândul său, scriitorul Oscar Wilde spune: „Ca să ai copii buni și cuminți, fă-i fericiți!”

Fericirea inspiră tot ce e mai bun în noi, iar fericirea copiilor depinde în mare măsură de timpul petrecut cu părinții și de calitatea legăturii sufletești pe care o au cu ei. Copiii care petrec timp de bună calitate cu familia lor au mai multă forță emoțională și mentală, sunt mai sănătoși și mai puțin predispuși la a adopta obiceiuri și comportamente riscante, iar studiile demonstrează acest lucru.

Este important să creezi momente de bucurie și de conexiune sufletească cu copilul tău – iar asta se poate face simplu, prin dragostea pe care i-o arăți și prin ceea ce faceți împreună. Atunci când mâncați sau gătiți împreună, când vă jucați sau glumiți, când stați, pur și simplu, de vorbă, departe de telefon, tabletă sau televizor, cand practicați un hobby împreună – toate acestea sunt ocazii de creare și întreținere a unei legături autentice și calde între părinte și copil, care vă întremează sufletește pe amândoi.

Creează momente de bucurie pentru tine și copilul tău cu cardul Cadou de la Sodexo

Sodexo, lider local pe piaţa beneficiilor extra-salariale și a serviciilor pentru îmbunătăţirea calităţii vieții angajaţilor, are pentru tine o soluție simplă și eficientă: Cardul Cadou, oferit de angajatori de 1 iunie.

Cardul poate fi încărcat cu până la 300 de lei pentru fiecare ocazie specială, deci și pentru 1 iunie, Ziua Copiilor. Suma este deductibilă la calcularea impozitului, așa că te poți bucura de ea în totalitate. Ai la dispoziție o întreagă rețea de magazine din care poți achiziționa produse care să-i aducă bucurie copilului tău. Pentru jucării, poți alege dintre Noriel, Smyk all for kids, Pepco.

Dacă copilului tău îi place sportul, ai la dispoziție Intersport și Hervis. Iar dacă trebuie să faci fericit un mic cititor, atunci Cărturești și Diverta sunt opțiunile potrivite. Pentru un mic fashionist, poti alege haine, încalţăminte şi accesorii de la branduri precum: Lee Cooper, C&A, Vans, Meli Melo, CCC şi multe altele. Dacă, pe de altă parte, vrei să mergeți la film împreună, atunci te vei bucura să afli că poți folosi cardul Cadou și în reţeaua de cinematografe Happy Cinema sau Cinema City. Şi spectacolele de teatru sunt o opţiune bună, prin iabilet.ro.

Întreaga reţea de magazine partenere este afişată aici.

Cardul Cadou este disponibil într-un nou design, atractiv, elegant și modern, noua identitate vizuală venind în contextul în care anul trecut a fost schimbat cardul de masă. Modificarea designului are loc la nivelul întregului grup Sodexo, pentru a crea consistenţă între toate produsele oferite. Din mai, toate cardurile Cadou emise vor avea o noua înfăţisare și vor fi disponibile atât pentru noii beneficiari Sodexo, cât și pentru cei care urmează să îşi reînnoiască cardurile. Posesorii de modele vechi de carduri le vor putea utiliza în continuare până la expirare, când vor fi înlocuite cu cele noi. Suma rămasă pe cardurile care expiră va fi transferată pe noul card, care va păstra același cod PIN.

Când petrece timp de calitate cu tine, copilul tău simte iubirea ta pentru el. Iar pentru ca asta să se întâmple, este bine nu doar să fiți împreună, ci să interacționați, să faceți lucruri care vă implică sufletește, care vă dau prilejul de a vă oferi atenție, afecțiune, bunăvoință, bucurie, entuziasm.

Nu e suficient să fii alături de copilul tău numai la bine sau la rău. Creează momente de bucurie pentru voi, mereu.

Accesează site-ul Sodexo și află mai multe informații despre cardul Cadou Pass și cum te poți bucura de el.

Articol susținut de Sodexo

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend