Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kaufland, sprijin pentru Raed Arafat! Banii au ajuns la DSU!

Publicat

in

Sumă impresionantă donată de Kaufland România pentru Departamentul de Situații de Urgență! Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Kaufland România, a achiziționat și pune la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență un Centru mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență, în valoare de 435.707,8 EUR, din care 386.590,9 EUR sunt contribuția Kaufland România, iar 49.116,9 EUR sunt contribuția Fundației pentru SMURD din sumele colectate de la populație prin 3.5%.

Centrul mobil își va începe activitatea de instruire la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial, urmând ca în cursul anului să staționeze în mai multe orașe din țară pentru a forma o parte cât mai mare a populației în vederea cultivării comportamentelor de evitare a tragediilor și gestionare a situațiilor de urgență. Centrul mobil de instruire a fost contractat către o firmă olandeză cu experiență în realizarea de astfel de sisteme inteligente de formare și se va alătura Caravanei Fii Pregătit, care pregătește populația pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență, se precizează într-un comunicat Kaufland.

Tehnologie de ultimă generație pentru simulări de situații de urgență

Centrul este construit într-o configurație de semiremorcă, fiind complet autonom. Folosind ,,flăcări digitale” de ultimă generație, scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia, Centrul Mobil este conceput astfel încât să poată asigura o învățare experiențială, prin deplasarea acestuia în diverse locuri din țară, crescând astfel accesibilitatea întregii populații la acest tip de învățare.

Centrul va scădea numărul de accidente ce au loc în case

Prin obiectivul său de formare a populației, Centrul mobil va îmbunătăți capacitatea de identificare și reducere a pericolelor, astfel încât să scadă numărul de accidente în locuințe. Participanții la formare experimentează scenarii de urgență sigure, dar extrem de realiste, ce pot varia în intensitate și rezultat.

Dotări inteligente pentru simulări de incendii, condiții meteo extreme sau cutremure

Centrul mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență, cum ar fi incendiile, printre care: aragaz, dulap inteligent cu ardere, cuptor cu microunde, coș de gunoi, prăjitor de pâine, tablou electric cu scânteie, prize fumegânde, mașină de spălat, alarmă de incendiu, butoi chimic, butelie de gaz, aer condiționat, simulare fum care iese pe sub ușa încălzită, alarme de fum, fereastră de evacuare.

Pe lângă acestea, centrul mobil este dotat și cu:

  • Un pachet inteligent pentru condiții meteo extreme, care utilizează televizorul interior, suportul audio și o lumină stroboscopică pentru a simula diferite scenarii meteorologice. Luminile pot pâlpâi în timpul simulării pentru a imita fluctuațiile de tensiune din cauza vremii extreme, iar alimentarea televizorului și a luminilor va fi oprită automat în timpul scenariului pentru a simula o pană de curent, putându-se folosi radioul alimentat manual pentru a urmări mesajele de știri.
  • Simularea realistă a unui cutremur și a modalității cum se percepe acesta în locuință (apartament).
  • Un telefon inteligent pentru situații de urgență conectat la alte elemente de recuzită inteligente din cadrul centrului, simulând răspunsul unui operator de urgență.

Încă din ultimul an, ne petrecem mai mult timp în case, iar astfel de acțiuni de instruire devin acum mai mult ca niciodată absolut vitale. Cea mai bună apărare în fața unor situații de criză este cunoașterea. Instruirea poate salva vieți. Sprijinim eroii SMURD în demersul lor de a salva tot mai mulți oameni, acum și prin acest centru mobil, ce utilizează mijloace moderne de învățare rapidă. Implicarea face diferența – și vom fi alături de toți cei care o susțin”, declară Marco Hößl, Director General Kaufland România.

Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, spune:
Ne bucurăm că reușim să vă prezentăm astăzi acest Centru mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență care se va alătura Caravanei Fii pregătit, ca parte a demersurilor Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență de a pregăti populația pentru un răspuns prompt, adecvat și eficient în situații de urgență. Acest demers ne dorim să se constituie într-un prim pas spre normalitate, o expresie a speranței că vom reuși, cât de curând, să învingem pandemia și să revenim la acele activități de formare atât de necesare pentru populație, fie ei copii sau adulți, și pe care pandemia le-a făcut imposibile. Pentru început vom utiliza acest Centru mobil pentru a informa și instrui copiii din ciclul primar și gimnazial, în colaborare cu Ministerul Educației, respectând regulile de prevenție specifice, de distanțare și igienă”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

ALERTĂ Explozii în subteran pe o stradă din Constanța: Focul iese din pământ la aproximativ doi metri de un bloc

Publicat

in

De

Mai multe explozii au avut loc în subteran pe o stradă din municipiul Constanţa, cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze, iar în zona respectivă iese foc din pământ la aproximativ doi metri de un bloc. Pompierii s-au deplasat la faţa locului. Nicio persoană nu a solicitat asistenţa medicală, anunță news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au primit sâmbătă, patru apeluri la 112 care anunţau explozii în subteran, în zona Far din municipiul Constanţa. De asemenea, oamenii au anunţat că iese fum din pământ. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de la Detaşamentul Port, iar în momentul când echipele de intervenţie au ajuns în zonă ardea cu flacără din pământ, la aproximativ doi metri de un bloc. Cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze în subteran s-ar fi produs exploziile şi apoi incendiul, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean, pe strada respectivă nu au existat persoane care să solicite asistenţă medicală. De asemenea, în zona respectivă se deplasează o echipă a furnizorului de gaze naturale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marele pelerinaj anual de la Mecca: Vor putea lua parte 60.000 de oameni, față de 2,5 milioane înaintea pandemiei

Publicat

in

De

Arabia Saudită va permite unui număr de 60.000 dintre locuitorii săi, care trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, să participe la hajj, marele pelerinaj anual la Mecca, a anunţat sâmbătă Ministerul pentru Hajj, conform agenţiei oficiale SPA, citată de AFP şi Reuters.

Numai persoanele vaccinate, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani şi fără vreo boală cronică vor putea participa la pelerinaj.

Din cauza pandemiei, la ultimul hajj, unul din cei cinci piloni ai islamului, numai circa 10.000 de credincioşi cu reşedinţa în Arabia Saudită au putut lua parte la acest pelerinaj, comparativ cu 2,5 milioane de participanţi veniţi din toată lumea în 2019.

Pelerinii nu vor putea atinge însă Kaaba, construcţia cubică din centrul Marii Moschei, spre care se îndreaptă musulmanii din întreaga lume pentru a se ruga.

În 2020, reducerea drastică a numărului de pelerini şi restricţiile sanitare le-au permis autorităţilor să afirme că nu a existat nicio contaminare în timpul marelui pelerinaj, care nu a mai adus nimic regatului, în contextul în care evenimentul generează de obicei miliarde de dolari pe an.

Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 463.000 de cazuri de coronavirus pe teritoriul său, dintre care peste 7.500 de decese. Autorităţile din acest regat de 34 de milioane de locuitori au anunţat că au administrat peste 15 milioane de doze de vaccin. (Sursa: Agerpres)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend