Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Justiţia spaniolă dă undă verde pentru extrădarea în SUA a fostului şef al serviciilor de informaţii venezuelene din timpul regimului Chavez

Publicat

in

Justiţia spaniolă a dat undă verde definitivă pentru extrădarea în SUA a fostului şef al serviciilor de informaţii venezuelene din timpul regimului Chavez, Hugo Armando Carvajal, arestat la începutul lui septembrie la Madrid, după doi ani de căutari, informează AFP.

Într-un comunicat, Curtea Penală şi Administrativă Naţională a Spaniei a informat că a respins un ultim recurs depus de fostul militar, care se opunea extrădării sale în SUA, care vor să-l judece pentru trafic de droguri.

Prin această decizie, “nu mai rămâne niciun obstacol, nicio procedură susceptibilă să blocheze predarea” lui Hugo Carvajal autorităţilor americane, a explicat un purtător de cuvânt al Curţii Penale, fără a preciza când exact ar putea avea loc această extrădare.

Această undă verde definitivă intervine după suspendarea procedurii în octombrie, din cauza unui viciu de formă care i-a permis apărării lui Hugo Carvajal să înainteze recurs.

Supranumit El Pollo (Puiul), venezueleanul a fost arestat prima dată în aprilie 2019 de poliţia spaniolă. Însă, justiţia a refuzat la acea dată extrădarea lui şi l-a eliberat, pe motiv că cererea SUA era “motivată politic”.

După un recurs la Parchet, Curtea Penală şi Administrativă Naţională a revenit în final asupra deciziei sale în noiembrie 2019, aprobând extrădarea fostului şef al serviciilor de informaţii. Însă între timp acesta din urmă a fugit, potrivit Agerpres.ro.

Hugo Carvajal a fost arestat în cele din urmă pe 9 septembrie, la Madrid, după doi ani de urmărire. Potrivit poliţiei, el purta mustaţă falsă şi perucă şi suferise mai multe operaţii estetice pentru a-şi modifica înfăţişarea.

Inculpat pentru trafic de droguri în 2011 de către un procuror din New York, El Pollo este acuzat că a fost implicat în importarea de cocaină în SUA. El riscă o pedeapsă care poate merge de la zeci ani de închisoare la închisoarea pe viaţă.

Fostul general a fost destituit din armata venezueleană la decizia şefului statului Nicolas Maduro, pentru că l-a recunoscut la începutul lui 2019 pe opozantul şi preşedintele autoproclamat Juan Guaido. El a fugit din Venezuela pe mare, până în Republica Dominicană, înainte de a ajunge în Spania.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Alexandru Rafila: săptămâna viitoare vom depăși 25.000 de cazuri

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că în cursul săptămânii viitoare ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri și s-ar putea ajunge la un prag de 28.000 de cazuri pe zi.

”Avem acum 19.000, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Contează și perioada de incubație a virusului, pentru că Omicron are o perioadă de 3-5.

Panta descendentă depinde de foarte multe lucruri și dacă masa de oameni, câți dintre aceștia s-au îmbolnăvit. Măsurile pe care le luăm, ca de exemplu purtarea măștii, dar purtarea ei corectă, ajută foarte mult la stoparea răspândirii. Cu cât utilizezi o mască mai bună, cu atât ești mai protejat”, a spus Alexandru Rafila, la Prima TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Scrutin legislativ anticipat, alegătorii din Portugalia ies la urne pentru o zi de vot în avans

Publicat

in

De

Alegătorii portughezi au început să iasă la urne duminică pentru o zi de vot în avans, organizată din cauza crizei sanitare, cu o săptămână înaintea unui scrutin legislativ anticipat unde socialiştii aflaţi la putere par favoriţi, relatează AFP.

Printre cei circa 315.000 de alegători care s-au înscris să voteze în avans, dar care pot face acest lucru şi duminica viitoare, se numără şi premierul în exerciţiu, socialistul Antonio Costa.

Scrutinul, convocat după respingerea bugetului pe 2022 al executivului minoritar de către foştii săi aliaţi din stânga radicală, este al treilea pe care Portugalia îl organizează în plină pandemie de COVID-19.

La fel ca vecinii săi europeni, Portugalia este afectată de varianta Omicron a coronavirusului şi înregistrează numere record de infectări zilnice, care au ajuns aproape la 60.000 vineri şi sâmbătă.

Dacă previziunile din sondaje se vor confirma, Antonio Costa ar urma să câştige alegerile, dar fără să obţină majoritatea absolută pe care şi-o doreşte, aşa cum s-a întâmplat şi în 2019.

Partidul Socialist este creditat cu aproape 38% din intenţiile de vot, comparativ cu 30% pentru principala formaţiune de opoziţie de centru-dreapta, Partidul Social-Democrat (PSD) al fostului primar al oraşului Porto, Rui Rio, conform unei analize a sondajelor de opinie realizată de Radio Renascença.

Partidul de extremă-dreapta Chega, intrat în parlament cu un deputat în 2019, ar urma să primească aproape 7% din voturi, puţin peste Blocul de Stânga şi Coaliţia dintre comunişti şi ecologişti, formaţiuni ale stângii radicale care le-au permis socialiştilor să ajungă la putere în 2015, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend