Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Justin Ştefan: Decizia apără cumva principiul integrităţii competiţiei sportive. Soluţia cu 16 echipe în acest moment de criză reprezintă o soluţie fericită

Avatar

Publicat

in

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, joi, la Digi Sport, că decizia Comitetului de Urgenţă al FRF de îngheţare a play-off-ului şi play-out-ului apără “cumva” principiul integrităţii competiţiei sportive şi că trecerea la un sistem cu 16 echipe reprezintă o soluţie fericită, anunță news.ro.

Ştefan a vorbit şi despre implementarea sistemului VAR, precizând că deţinătorul drepturilor TV ar fi dispus să acopere costurile. “Din discuţiile de principiu pe care le-am avut cu domnul Orlando Nicoară, ei (n.r. – EAD.ro) ar fi dispuşi să acopere integral costurile implementării sistemului VAR în Liga 1 începând cu sezonul 2021/2022 sau din play-off-ul şi play-out-ul sezonului viitor”, a spus Ştefan, potrivit digisport.ro.

STIRI FIERBINȚI

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Justin Ştefan a declarat că speră ca în sezonul următor toate meciurile să se joace pe teren. “Cred că decizia de astăzi apără cumva principiul integrităţii competiţiei sportive. În mod normal competiţiile trebuie terminate pe teren, din păcate nici în play-off, nici în play-out nu s-au putut disputa unele meciuri. Dacă am fi aplicat anumite criterii de departajare, cred că nu s-ar fi respectat total criteriul meritului sportiv. Soluţia cu 16 echipe în acest moment de criză reprezintă o soluţie fericită. O vedem cu toţii, din păcate nu am reuşit să disputăm toate meciurile pe teren. O extindere a calendarului pentru play-out ar fi permis disputarea meciurilor. Sper că din ceea ce am trăit în acest sezon să ajungem să avem un sezon 2020/2021 cu toate meciurile disputate pe teren. Cred că ar fi fost un câştig pentru fotbalul românesc să reuşim să jucăm toate meciurile pe teren. Trebuie să privim înainte şi să progresăm. Dacă tot discutăm în contradictoriu cu FRF să ascultăm argumentele şi să progresăm”.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

Comitetul de Urgenţă al FRF a stabilit, joi, îngheţarea play-off-ului şi a play-out-ului Ligii I, ediţia 2019-2020, şi, pe cale de consecinţă, menţinerea clasamentului actual. Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat totodată modificarea sistemului competiţional la Liga I. Astfel, începând din sezonul viitor, 2020-2021, în Liga I vor evolua 16 echipe, în loc de 14, ca până acum.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sufocată de COVID, Olanda ia o măsură radicală pe care o respingea: Impune purtatul măștii în spațiile publice

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul olandez şi-a schimbat miercuri poziţia de până acum de a se opune purtatului măştii de protecţie în spaţiile publice, decizia venind pe fondul numărului record de noi infectări cu coronavirus şi al apelurilor majorităţii parlamentare pentru acţiuni hotărâte împotriva epidemiei de COVID-19, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Prim-ministrul Mark Rutte i-a îndemnat pe cetăţeni să poarte măşti în spaţiile publice atunci când distanţarea socială este imposibilă, pentru a ajuta la încetinirea propagării epidemiei.

STIRI FIERBINȚI

‘Ceea ce vrem să facem este să dăm întregii ţări un sfat clar, urgent: de acum încolo, purtaţi o mască nemedicală pentru gură şi nas în spaţiile publice’, a spus Rutte în timpul unei dezbateri în parlament cu privire la ce este de făcut în contextul în care numărul zilnic de infectări a depăşit 3.000 în cursul săptămânii.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

Aceasta marchează o schimbare majoră de poziţie după ce Rutte şi principalul expert medical au argumentat luni de zile împotriva utilităţii măştilor în prevenirea transmiterea virusului, primind recent o mustrare din partea expertului american dr. Anthony Fauci la televiziunea olandeză.

Miercuri, o majoritate de partide din parlament au spus pentru prima dată că guvernul lui Rutte ar trebui să recomande purtatul voluntar al măştii.

‘Dată fiind situaţia în care ne aflăm, în care am pierdut controlul asupra virusului, credem că aceasta este o măsură necesară’, a afirmat deputata socialistă Lilian Marijnissen. ‘Nu avem timp pentru construirea consensului’, a adăugat ea.

O lege ar fi necesară pentru a face obligatoriu purtatul măştilor în spaţiile publice, având în vedere că măsura încalcă libertăţile constituţionale. Este neclar cât ar putea dura adoptarea unei asemenea legi.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

NATIONAL

Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea: ‘Am votat împotriva măsurilor de carantinare a 19 localități’

Avatar

Publicat

in

De

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea de a introduce, peste noapte, carantina în 19 localități (inclusiv în municipiul Râmnicu Vâlcea) i-a luat prin surprindere pe mulți dintre locuitorii județului, anunță curierul.ro.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Liderul CJ Vâlcea, care are drept de vot în CJSU, a declarat că nu a fost de acord cu această măsură și ne-a explicat și motivele pentru care a procedat astfel. Intenția sa era să se renunțe la instituirea acestei stări de carantină în cele 19 localități, încercând să se limiteze răspândirea virusului prin sporirea controalelor din localitățile cu probleme. Opinia sa a fost susținută doar de câțiva alți membri ai CJSU, majoritata voturilor fiind pentru instituirea carantinei în cele 19 localități (Băbeni, Berislăvești, Bujoreni, Bunești, Călimănești, Costești, Drăgoești, Galicea, Golești, Milcoiu, Ocnele Mari, Olanu, Păușești Măglași, Pietrari, Râmnicu Vâlcea, Runcu, Stoenești, Vlădești, Voineasa).

STIRI FIERBINȚI

Citește și: E-mail-uri secrete între Victor Ponta și Sebastian Ghiță! Fostul premier cerea execuțiile lui Rareș Bogdan și a Elenei Udrea! ‘Vreau să tăvăliți această javră!’

„În 19 localități din județul Vâlcea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care am fost prezent, a decis, prin vot majoritar, limitarea activității restaurantelor la o treime din capacitate. Mai sunt vizate teatrele, târgurile de săptămână și celelalte asemenea. Eu am fost împotrivă. Am solicitat să nu se ia această măsură. Am solicitat ca în cele 19 localități să se suplimenteze forțele de menținere a ordinii, în sensul în care echipaje sporite de la Jandarmerie, Poliție, DSP, DSV adică toate instituțiile abilitate să își mărească numărul de forțe în aceste localități și să asigure prin măsurile legale pe care le au la îndemână respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii virusului. Am votat împotrivă eu, secretarul județului, Talmaș de la Consiliul Județean și Salvamont. Ceilalți au votat pentru. Repet, am fost împotriva acestei măsuri și am zis să facem primul pas în sensul de a spori controalele. Ulterior, dacă vedeam că nu reușim, puteam să venim cu astfel de măsuri”, a declarat Constantin Rădulescu.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend