Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Julian Assange a primit permisiunea de a se căsători în închisoare cu partenera sa

Publicat

in

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a primit permisiunea de a se căsători în închisoare cu partenera, Stella Moris, informează dpa, citată de Agerpres. Assange se află în închisoarea Belmarsh din Londra din 2019, după ce Statele Unite au adoptat măsuri legale pentru extrădarea lui. Cuplul, care s-a cunoscut când Assange locuia la ambasada Ecuadorului din Londra în încercarea de a evita extrădarea, are doi copii. „Sunt uşurată că raţiunea a prevalat şi sper că nu va mai exista nicio interferenţă în căsnicia noastră”, a declarat Stella Moris pentru agenţia de presă PA Media.

Cuplul este logodit de câţiva ani şi încearcă să se căsătorească în pofida acţiunii în justiţie. Fiii lor, Gabriel, de 4 ani, şi Max, de 2 ani, sunt cetăţeni britanici. Cei doi au întreprins o acţiune în justiţie împotriva guvernatorului închisorii şi a ministrului justiţiei, Dominic Raab, pe care i-au acuzat că îi împiedică să se căsătorească.

Nu a fost stabilită data la care va avea loc nunta.

Un purtător de cuvânt al penitenciarului a declarat: „solicitarea domnului Assange a fost primită, luată în considerare şi procesată în mod obişnuit de către guvernatorul închisorii ca pentru orice alt deţinut”.

Julian Assange, cetăţean australian, a fost arestat după ce a petrecut cinci ani în ambasada Ecuadorului, unde ceruse azil politic în timp ce lupta pentru a evita extrădarea în Suedia pe baza unor acuzaţii de agresiune sexuală, de teamă că va fi trimis în SUA pentru audieri în legătură cu activităţile WikiLeaks.

El a fost condamnat la 12 luni de închisoare şi, pentru că i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune, este reţinut în Belmarsh în timp ce SUA au deschis un proces juridic de lungă durată.

În ianuarie, un judecător a refuzat cererea SUA de extrădare a lui Assange. A fost depus un recurs, al cărui rezultat este încă aşteptat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Șeful Forțelor de Apărare din Nigeria a negat că Armata ar fi derulat un program secret de întreruperi de sarcină

Publicat

in

De

Un general din fruntea Armatei nigeriene a respins ca „absurd” o informație potrivit căreia Armata ar fi derulat, în ultimii zece ani, un program secret de avorturi în masă.

Șeful Forțelor de Apărare, Lucky Irabor, a declarat că nu-și va irosi timpul anchetând ceva ce nu este adevărat. Potrivit Agenției de presă Reuters, cel puțin zece mii de avorturi au fost provocate, în multe dintre cazuri fiind vorba despre femei ce fuseseră violate de militanți islamiști.

Femeile intervievate de Agenția Reuters au declarat că întreruperile de sarcină s-au produs fără consimțământul lor, informează BBC, citat de Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Meteorologii au emis Cod galben de ceaţă în judeţele Iaşi, Vaslui, Constanţa şi Tulcea

Publicat

in

De

Meteorologii au emis, joi noapte, atenţionări Cod galben de ceaţă pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Constanţa şi Tulcea, unde vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi, izolat, chiar sub 50 de metri, scrie news.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări tip nowcastind Cod galben de ceaţă, pentru judeţele Constanţa (zona continentală), Tulcea (zona continentală), Iaşi şi Vaslui.

În zonele menţionate, se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Atenţionările sunt valabile până la ora 5.00.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend