Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Judecătorul piteștean implicat in scandalul de pe autostrada, a recidivat

Avatar

Publicat

in

images

Magistratul piteștean, președintele secției penale a Judecătoriei Pitești, a mers astăzi la un magajin de bricolaje din oraș cu intenția de a închiria o remorcă. Deoarece completarea actelor dura prea mult, acesta a mers la un angajat cu care s-a luat l-a ceartă, potrivit anchetatorilor. Mai mult decât atât, în momentul în care și-au făcut apariția agentii firmei de paza, magistratul ar fi încercat să fugă și în goană l-a acrosat pe unul dintre angajatii societății care a fost proiectat pe capotă și tarât câțiva metrii, însă nu a fost rănit.
“Am fost solicitați prin dispecerat să ne deplasăm la obiectiv pentru că o persoana recalcitranta a făcut scandal. Când am ajuns la fața locului, persoana respectivă nu se mai afla acolo. Am rămas la fața locului pâă în momentul sosirii echipajului de poliție” a declarat Cosmin Turcu, agent al firmei de pază.
Între timp la faţa locului au ajuns poliţişti şi jandarmi, la solicitarea angajaţilor magazinului, care au sunat la 112. Toată scena a fost înregistrtă de camerele de supraveghere ale societății comerciale.”Pot să vă confirm faptul că a existat o altercație între un cetîțean din Pitești și angajații societății comerciale. Acețtia au solicitat ajutorul unei firme de pază. Agenții s-au deplasat acolo, au încercat să aplaneze conflictul, apoi omul a devenit agresiv și față de agenții de pază, i-a amenințat, l-a și scuipat pe unul dintre ei. Unul dintre agenții de pază a depus plângere pentru amenințare” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Dănuț Dinu.
 La mijlocul lunii octombrie, preşedintele Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, reclama că a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi dat cu capul de gresie de către doi agenţi de la Poliţia Aurostrăzi, într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Victor Negrescu avertizează: ‘În momentul de față a scăzut sub 10% alocare pentru Educație prin PNRR’

Avatar

Publicat

in

De

Alocarea financiară pentru Educaţie, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a scăzut la sub 10%, în momentul de faţă, dar urmează mai multe discuţii la nivel politic, săptămâna aceasta, şi sper să existe un consens mai larg pentru mai mulţi bani în sectoarele care au nevoie, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate dedicată Zilei Internaţionale a Telecomunicaţiilor, europarlamentarul Victor Negrescu.

„În momentul de faţă a scăzut sub zece procente (alocare pentru Educaţie prin PNRR, n..r.). Sperăm să revenim la 10 procente, iniţial vorbeam de 3%, apoi s-a crescut la peste 10%, acum s-a scăzut la sub 10%. Urmează să fie mai multe discuţii, săptămâna aceasta la nivel politic împreună cu partenerii sociali. Sper să existe un consens mai larg pentru a aloca mai mulţi bani pentru sectoarele care au nevoie şi în special către sectorul digital, către zona de inovare, către educaţie.

Sunt lucruri de făcut. La începutul lunii iunie se lansează noul program „Digital Europe” care pune accent pe zona de finanţare pentru transformarea digitală şi ar trebui să ne uităm şi pe aceste finanţări. Lucrurile se mişcă şi ţine de noi să păstrăm ritmul să să dezvoltăm capacitatea să gândim aceste proiecte, nu doar să importăm tehnologie, ceea ce e foarte bine uneori, când nu o avem, dar să şi dezvoltăm împreună cu partenerii internaţionali la noi în ţară”, a afirmat Negrescu.

Potrivit europarlamentarului român, autorităţile de la Bucureşti ar trebui să se uite mai mult la ce se întâmplă la nivel global şi european, „pentru a fi mai bine conectaţi şi pentru a reuşi transformarea digitală”.

„Transformarea digitală ar trebui să existe dincolo de pandemie şi de provocările legate de educaţia digitală. De principiu, la nivel european se pune accent pe această transformare digitală. Există o serie de strategii care merg clar dincolo de acest moment şi alocări financiare pentru reforme importante. În prezent, la nivelul instituţiilor europene se discută despre un nou pachet legislativ care se referă la reforma sectorului digital şi a platformelor, care inevitabil vor influenţa aceste măsuri, tot ceea ce înseamnă sectorul digital european şi sectorul digital din România.

Poate ar trebui să ne uităm un pic mai mult la ce se întâmplă la nivel global, la nivel european, pentru a fi mai bine conectaţi şi pentru a reuşi transformarea digitală şi a fi lideri, de ce nu, în anumite domenii, dar mai ales pentru a avea un proces bine gândit, cu etape, fonduri alocate, cu demersuri foarte coerente”, a spus Victor Negrescu.

Săptămâna trecută, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţa, într-un comunicat de presă, că investiţiile în Educaţie, ce vor fi derulate prin PNRR, au o alocare bugetară de 3,7 miliarde de euro, cu următoarele rezultate aşteptate: 10.000 de laboratoare, 2.000 de microbuze „verzi” achiziţionate, peste 80.000 de săli de clasă dotate cu mobilier şi 50 de unităţi de învăţământ nou construite.

Pe data de 5 mai a acestui an, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, anunţau, printr-o declaraţie comună, că ajustarea bugetului PNRR de la 42 miliarde de euro la 29,2 miliarde de euro a presupus şi modificarea alocărilor pentru proiectul „România Educată”, care va beneficia de 3,7 miliarde euro, respectiv 12% din total.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este documentul strategic care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Mecanismul este gândit pe şase piloni, şi anume: Tranziţie verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză; Politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele.

La începutul lunii mai, premierul Florin Cîţu a declarat că, la toate capitolele, au fost reduse sumele din PNRR, iar acesta se încadrează în 29,2 de miliarde de euro.

Documentul strategic al României va fi transmis Comisiei Europene pe data de 31 mai 2021.

Publicaţia C@municaţii Mobile organizează, luni, conferinţa virtuală dedicată Zilei Internaţionale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În noiembrie 2006, la Conferinţa plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din Antalya (Turcia) a fost proclamată Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, care se aniversează anual pe data de 17 mai, conform cu agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Crimă șocantă în Argeș – Și-a omorât soția și copilul în curtea bisericii, apoi a încercat să își ia viața

Avatar

Publicat

in

Un bărbat de 42 de ani este bănuit a omorât un copil de 15 ani și pe mama lui, în curtea unei biserici din județul Argeș, apoi a încercat să își ia viața

Surse judiciare au declarat că băiatul de 15 ani a fost găsit, duminică, mort, cu răni la cap, pe marginea unui drum din comuna Mihăiești. Puțin mai târziu, mama lui a fost găsită cu gâtul tăiat, în curtea bisericii. „Erau concubini. Copilul era dintr-o relație anterioara, nu era fiul lui. Nu exista ordin de protecție. Din primele date, nu au fost sesizări la Poliție, anterior acestui eveniment”, arată surse apropiate din anchetă.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, s-a certat cu soția atât de rău încât a scos un cuțit și a înjunghiat-o. Copilul de 15 ani, martor la incident, a încercat să își salveze mama dar s-a ales și el cu lovituri de cuțit. Rănit fiind, minorul a fugit și s-a prăbușit în fața bisericii unde a fost prins de tata și dat cu capul de asfalt.

Imediat ce i-ar fi ucis pe cei doi, suspectul, un bărbat de 42 de ani, a încercat să își ia viața.

„ IPJ Argeș a fost sesizat cu privire la faptul că în timp ce se afla în curtea unei biserici din com. Mihăiești, sat Drăghici, un bărbat și-a agresat soția și fiul în vârstă de 15 ani, aplicându-le mai lovituri de cuțit, în urma cărora ambele victime au decedat. Ulterior, agresorul a încercat să se sinucidă, însă a fost imobilizat de către polițiști. Se fac cercetări”, precizează IPJ Argeș.

Starea acestuia este gravă, spun sursele citate, dar a ajuns la spital în viață.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend