Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Judecătorul din Argeș care s-a sinucis, avea mari probleme – POLIȚIA A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

Veste socanta chiar de Ziua Națională a României! Judecătorul Gabriel Apostol s-a sinucis după ce și-a injectat benzină în vene! În primă fază acesta fusese adus în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Pitești dar la scurt timp a murit. Judecătorul Gabriel Apostol, fost șef al Secției Penale a Judecătoriei Pitești, a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri cu oamenii legii, dar și cu angajații unui magazin de lângă municipiul reședință de județ. Oamenii legii argeșeni au început în cursul zilei de ieri cercetările în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă după ce judecătorul Gabriel Apostol a decis să își ia viața. Deși nu a mai fost nimeni implicat în moartea magistratului, potrivit procedurilor legale, judiciariștii sunt nevoiți să investigheze cazul, motiv pentru care au fost demarate și cercetările.

Înainte de a se face remarcat prin abilităţile sale culinare la MasterChef, judecătorul Gabriel Apostol a intrat în atenţia presei după ce soţia sa, şi ea magistrat, l-a acuzat că a lovit-o. Mai mult, Apostol s-a bătut cu doi poliţişti pe autostrada Bucureşti – Piteşti, dar a bifat şi un scandal-monstru cu angajaţii unui magazin.

Din cauza isprăvilor sale, judecătorul a ajuns el însuşi să fie luat la întrebări de şefii săi. În urmă cu doi ani, rezultatul unei anchete interne s-a încheiat cu propunerea de revocare a acestuia din funcţia de şef al Secţiei Penale. Mai iute de picior, Apostol şi-a depus singur demisia, în speranţa că-şi va putea păstra măcar serviciul de judecător. Cu toate acestea, superiorii săi nu au considerat că această pedeapsă este suficientă, iar Gabriel a avut de dat explicații în faţa unei Comisii de Disciplină la Consiliul Superior al Magistraturii. Dar, cum, necum, acesta a rămas în domeniu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend