Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Jucătoarea care a stat în hotel cu Novak Djokovici face acuzații incendiare: ‘Am fost tratată ca un criminal, a fost un coşmar’

Publicat

in

Jucătoarea de dublu Renata Voracova se prezentaze la Antipozi, ca şi Novak Djokovic, cu o scutire, dar nu a făcut recurs şi s-a întors acasă. Jucătoarea de tenis căreia australienii i-au anulat vizat, face noi acuzații.

Novak Djokovic nu a fost singurul jucător care a depus o scutire medicală pentru a încerca să joace Australian Open.

Cehoaica Renata Voracova – jucătoare de dublu, cu 11 titluri WTA în carieră – se prezentase cu o scutire obţinută după ce a avut o reacţie adversă la o infecţie cu Covid, dar a fost apoi expulzată din Australia, în timpul anulări primei vize a lui Djokovic, eveniment care a avut loc pe aeroport.

Spre deosebire de sârb, însă, jucătoarea se afla deja de zile întregi în Australia, datorită scutirii. Într-un interviu acordat BBC News Russian, Voracova a acuzat tratamentului primit.

„M-am simţit puţin ca un criminal, dar nu era niciun motiv pentru care să mă simt aşa. Am depus toate actele şi au fost aprobate. Dacă aş fi ştiut că există chiar şi 1% şansă să fie ceva în neregulă, nu aş fi plecat”.

WTA a apărat-o pe Voracova

Pe scurt, jucătorarea era sigură că va putea intra în Australia şi plănuia să se vaccineze în viitor. Şi în timp ce Djokovic a depus un recurs, Voracova a spus că nu cunoaştea de existenţa aceastei posibilităţi.

Jucătoarea cehă a dar detalii deranjante într-un alt interviu: „Nu m-am simţit în siguranţă până nu am ajuns acasă. Parcă mă uitam la un film, un interogatoriu lung cu instrucţiuni de genul „dezbracă-te, îmbracă-te”. Cât de dezgustător, nici nu vreau să mă gândesc la asta, darămite să-l experimentez din nou”.

WTA i-a luat apărarea apărarea Voracovei: „Ea a respectat regulile şi procedurile, a fost autorizată să intre, iar după sosirea ei, brusc, viza a fost anulată. Vom continua să conlucrăm cu toate autorităţile, pentru a aborda această situaţie nefericită în mod corespunzător”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Oficial OMS: Nu este necesară vaccinarea urgentă împotriva variolei maimuței

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variola a maimuței în Europa și America de Nord va aduce după sine necesitatea unei vaccinări în masă, deoarece măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii acesteia, a declarat luni un înalt oficial, relatează Reuters.

Variola maimuteiFoto: DreamsTime

Într-un interviu acordat Reuters, Richard Pebody, care conduce echipa OMS Europa care analizează agenții patogeni cu amenințare ridicată, a mai spus că proviziile imediate de vaccinuri sunt relativ limitate.

Măsurile principale pentru controlul focarului sunt urmărirea contactelor și izolarea, a spus el.

Autoritățile de sănătate publică din Europa și America de Nord investighează peste 100 de cazuri suspecte și confirmate de infecție virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Boala era endemică în Africa de zeci de ani.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nicuşor Dan, despre un al doilea mandat ca primar al Capitalei: Pentru orice oraş din România, un mandat de patru ani e prea puţin

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, la B1 TV, că îşi doreşte un al doilea mandat de edil şi a subliniat că patru ani e prea puţin, mai ales pentru un oraş ca Bucureşti. Dan a subliniat că încearcă să le comunice bucureştenilor, nu să se ”învârtă” pe la televizor cum făceau primarii de dinaintea sa, potrivit News.ro.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Întrebat, luni seară, la B1 Tv dacă îşi doreşte un al doilea mandat de primar al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că îşi doreşte acest lucru şi că patru ani sunt insuficienţi pentru un oraş cu multiple probleme, cum e Bucureşti.

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat, de asemenea, dacă e ferm în această decizie, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureştenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înţelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”, a mai afirmat Dan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend