Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Johnny Depp fuge de Amber Heard în Europa, în vacanță, profitând de pauza procesului pentru defăimare

Publicat

in

Actorul american Johnny Depp se află în compania unor prieteni în sudul Franţei, profitând de pauza procesului pentru defăimare intentat fostei sale soţii Amber Heard, pentru a se relaxa şi a se plimba în peisajul mediteranean, relatează online ziarul spaniol ABC.

Johnny Depp a părăsit Statele Unite şi a plecat într-o minivacanţă în Europa în scurta perioadă de pauză a procesului care îl opune fostei sale soţii Amber Heard.

Surse apropiate protagonistului din „Piraţii din Caraibe” au dezvăluit mediilor americane că actorul se află în sudul Franţei pentru a se relaxa în pauza procesului, potrivit Agerpres.ro.

„Şi-a luat o pauză pentru a-şi încărca bateriile, a petrece alături de vechi prieteni, a cânta la chitară şi a face plimbări lungi în peisajul rural”, au asigurat sursele.

Amber Heard a încercat, în schimb, să treacă neobservată petrecând sfârşitul de săptămână la ferma sa din Texas, împreună cu fiul şi familia sa.

Amândoi vor reveni în sala de judecată săptămâna aceasta, pentru a continua să depună mărturie. Avocaţii lui Depp vor avea oportunitatea de a o interoga pe actriţă în bătălia juridică, prelungită timp de patru săptămâni la un tribunal din Virginia.

Deznodământul acestui proces şi responsabilitatea pentru despăgubirile de milioane de dolari revine unui complet de judecată, alcătuit din şapte membri, care vor trebui să decidă care dintre ei spune adevărul.

Argumentele finale ale avocaţilor pledanţi sunt programate pentru 27 mai, iar completul de judecată ar putea începe deliberările în aceeaşi zi.

Există însă posibilitatea ca juraţii să nu incline către niciuna dintre părţi şi să determine că nici Depp nici Amberd Heard nu vor primi despăgubirile reclamate, după cum asigură o sursă apropiată echipei legale a actriţei.

Dacă juraţii consideră însă că ea nu este responsabilă, actriţa va avea cel puţin dreptul de a-şi recupera costul onorariilor ce vor fi achitate de Johnny Depp.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Liderii UE se așteaptă la o ‘întrerupere gravă’ a gazelor rusești: țările să își actualizeze planurile de urgență

Publicat

in

De

Comisarul pentru Energie al Uniunii Europene, Kadri Simson, a declarat luni că este probabilă o ”întrerupere gravă” a aprovizionării cu gaze a Uniunii Europene din Rusia, ea îndemnând ţările să îşi actualizeze planurile de urgenţă pentru şocurile de aprovizionare şi să folosească alţi combustibili acolo unde este posibil, pentru a păstra gazele, transmite Reuters.

”De la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, ştim că este posibilă o perturbare foarte serioasă, iar acum pare probabilă. Am făcut o muncă foarte importantă pentru a fi pregătiţi pentru asta. Dar acum este momentul să o intensificăm”, a declarat Kadri Simson, după o întâlnire a miniştrilor Energiei, informează News.ro.

Comisia Europeană va prezenta luna viitoare un plan pentru ca ţările UE să îşi coordoneze pregătirile pentru noi şocuri de gaze, deoarece Rusia a tăiat sau redus deja livrările pentru 12 din cele 27 de state membre ale blocului.

Planul UE va identifica măsuri pentru reducerea cererii de gaze şi va identifica sectoarele critice în care reducerea cererii de gaze ar putea perturba lanţurile de aprovizionare, a spus Simson.

Luni mai devreme, ea a spus că cetăţenii, care sunt clasificaţi drept ”consumatori protejaţi” de gaze în conformitate cu normele UE, vor fi protejaţi de orice restricţii privind utilizarea gazului.

Simson a spus că cele mai recente reduceri ale livrărilor de gaze ale Moscovei către Europa au fost menite să destabilizeze piaţa energetică a Europei, să umfle preţurile energiei deja în creştere şi să împiedice ţările să umple depozitele de gaze înainte de sezonul de încălzire de iarnă.

Rusia a negat că reducerile sunt premeditate şi a atribuit scăderea bruscă a livrărilor prin conducta Nord Stream 1 din această lună pe seama problemelor cu echipamentele.

Ţările UE sunt în mare parte responsabile pentru propriile politici energetice, iar Simson a îndemnat guvernele naţionale să acţioneze acum pentru a reduce consumul de gaze – inclusiv prin utilizarea de mai puţină energie – pentru a se asigura că depozitele sunt suficient de pline pentru a suporta orice şocuri suplimentare de aprovizionare în iarna viitoare.

Stocurile combinate de gaze ale ţărilor UE sunt pline în proporţie de aproape 57%, potrivit datelor Gas Infrastructure Europe. Cu toate acestea, nivelurile de umplere variază de la o ţară la alta, depozitele din  Germania fiind umplute în proporţie de 57%, faţă de 97% în Polonia şi 39% în Ungaria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Joe Biden amenință Rusia, după atacul asupra mall-ului din Ucraina: vor fi trași la răspundere

Publicat

in

De

Președintele SUA, Joe Biden, susține că atacul Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk reprezintă o cruzime, iar rușii vor fi trași la răspundere pentru aceste crime.

Citește și: UPDATE / VIDEO – Rușii au bombardat un mall în care se aflau 1.000 de civili: zece persoane au murit; incendiul ulterior a făcut pagube însemnate

„Atacul Rusiei asupra civililor la un centru comercial reprezintă o cruzime. Suntem solidari cu poporul ucrainean!”, a spus Joe Biden.

Biden a reiterat că SUA și aliații săi sunt alături de Ucraina și că Rusia va fi trasă la răspundere pentru astfel de atrocități.

Bilanţul morţilor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi şi 59 răniţi, conform informaţiilor furnizate de şeful serviciilor de urgenţă ucrainene, transmite marţi AFP.

„La ora actuală avem cunoştinţă de 16 morţi şi 59 de răniţi, dintre care 25 se află în spital. Informaţiile sunt în curs de actualizare”, a anunţat pe Telegram Serghii Kruk în noaptea de luni spre marţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend