Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

John Bolton, fost consilier al lui Donald Trump, atrage atenția: ‘Putin speră să creeze presiune economică asupra Europei. De aceea, este foarte important ca prețul acestei agresiuni, pentru Rusia, să crească’

Publicat

in

Fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, John Bolton, atrage atenția că  Rusia ar putea intensifica eforturile de a scinda aliații occidentali ai Kievului, pentru a slăbi sprijinul armatei ucrainene.

Acesta a atras atenția că Rusia ar putea pregăti o nouă ofensivă, exploatând disensiunile dintre statele europene:

„O altă ofensivă militară este foarte posibilă. Trebuie să ne pregătim pentru asta. Sunt mai îngrijorat că Putin și Kremlinul vor încerca să împartă alianța occidentală, popoarele Europei și Statelor Unite, spunând că acest lucru a durat prea mult timp. și poate exista o altă soluție”, a spus politicianul american, potrivit newsweek.ro.

Bolton a atras atenția asupra faptului că Kremlinul a „făcut deja câțiva pași” pentru a crește presiunea asupra Europei:

„Putin speră să creeze presiune economică asupra Europei, care este deja în recesiune, pentru a face iarna cât mai incomodă. Acest lucru este în paralel cu faptul că el încearcă să realizeze, prin bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina, ruperea voinței poporului ucrainean. Nu va reuși”, a spus Bolton.

El propune adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei:

„De aceea, este foarte important ca prețul acestei agresiuni, pentru Rusia, să crească. Nu am pus suficientă presiune asupra Rusiei, trebuie să creștem această presiune, trebuie să creștem furnizarea de arme către Forțele Armate ale Ucrainei, pentru a putea crește presiunea militară asupra Rusiei”, a subliniat politicianul, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

PNL Sector 1 o atacă pe Clotilde Armand: Continuă nu doar să încalce legile şi să sfideze bunul simţ, ci să pună în pericol viaţa bucureştenilor

Publicat

in

Clotilde Armand continuă nu doar să încalce legile şi să sfideze bunul simţ, ci să pună în pericol viaţa bucureştenilor”, a acuzat marți PNL Sector 1,  după ce evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 între 12 şi 28 mai, s-a desfăşurat într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu.

”În goana disperată după imagine şi like-uri, ca să mascheze sub diverse aparenţe incompetenţa, Clotilde Armand continuă nu doar să încalce legile şi să sfideze bunul simţ, ci să pună în pericol viaţa bucureştenilor din Sectorul 1 şi nu numai. Astfel, Evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 între 12 şi 28 mai, s-a desfăşurat într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu. Este constatarea oficială a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii, care, în urma controlului de specialitate la adresa Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1, a constatat nereguli majore”, transmite PNL Sector 1 într-un comunicat oficial.

Potrivit liberalilor, ”faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu a reuşit în cei aproape 3 ani de mandat să obţină autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru Piaţa Amzei, astfel încât să se desfăşoare în siguranţă evenimente frumoase precum Romanian Design Week 2023, este cu adevărat o ruşine administrativă la nivelul întregii capitale”.

”Au fost aplicate sancţiuni conform legii, dar acest lucru nu poate compensa riscul asumat. Mai mult decât atât, primarul Sectorului 1 a încălcat legislaţia în ceea ce priveşte administrarea bunurilor proprietate publică, organizând evenimentul fără acordul Consiliului Local, aşa cum prevedea legea. Consilierii locali PNL nu ar fi permis niciodată punerea în pericol a cetăţenilor. Mai ales că, în trecut, la solicitarea consilierului PNL Sector 1 Dan Podaru de a organiza în acelaşi imobil organizarea unei expoziţii de sculptură, motivul refuzului a fost chiar faptul că imobilul nu este autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Astfel, Dan Podaru, consilier PNL Sector 1, a solicitat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii”, informaţii despre evenimentul RDW 2023 – dacă are aviz de securitate la incendiu şi dacă îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă pentru cetăţeni.

Răspunsul este cât se poate de clar: NU”, spune PNL Sector 1.

”Clotilde Armand nu s-a mai împiedicat de acest detaliu, ignorând cu bună ştiinţă pericolele aferente şi refuzând să înveţe din lecţiile dure ale trecutului. Noi nu am uitat că incendiile devastatoare din clădiri care nu aveau aviz ISU au generat adevărate drame, precum cazul Colectiv. Şi nu putem accepta ca astfel de situaţii să se repete. Cetăţenii Sectorului 1 merită să se simtă în siguranţă şi să aibă încredere în autorităţi. PNL Sector 1 va continua să lupte pentru siguranţa comunităţii. PNL Sector 1 îi solicită public primarului Armand să informeze cetăţenii sectorului 1 care este cuantumul amenzilor primite (ce vor fi plătite tot din banii noştri), care sunt măsurile urgente pentru obţinerea autorizaţiilor şi, mai ales, CINE RĂSPUNDE PENTRU ACEST HAOS?”, mai scriu liberalii în comunicat, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Liderul USR, Cătălin Drulă, iese la atac: Marcel Ciolacu salvează pensiile speciale

Publicat

in

Cătălin Drulă, președintele USR, a transmis luni pe facebook că Marcel Ciolacu, liderul PSD, salvează pensiile speciale, în timp ce public pozează în mare luptător împotriva acestor inechități. 

Drulă afirmă că amendamentele cu care s-au lăudat guvernanții luni, teoretic menite să rezolve problema pensiilor speciale, în fapt nu fac niciun fel de reformă. De exemplu, premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, ar urma să rămână cu 15.000 de lei pensie specială din 18.000 cât are acum. Asta deși, în baza principiului contributivității, ar trebui să primească în jur de 8.000 de lei.

Drulă îl mai acuză pe Ciolacu de faptul că ține blocate în Parlament proiectele USR de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și aleșilor locali deși, din nou, public se arată revoltat de aceste privilegii.

Drulă îl acuză pe Ciolacu de minciună și ipocrizie pe subiectul pensiilor speciale

„Ultima propunere de la Marcel Ciolacu este tot una de SALVARE a pensiilor speciale. Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR.

Să vedem cu un exemplu concret: premierul Ciucă. Dacă în prima variantă din decembrie, pensia de 18000 lei a lui Nicolae Ciucă rămânea intactă, iar în varianta de la Senat din aprilie rămânea cu 17000 de lei, acum i-au mai tăiat puțin, rămâne cu „doar” 15000 lei.

Tot o pensie nesimțită.

Dacă s-ar aplica corect principiul contributivității așa cum a propus USR prin amendamente, Ciucă ar rămâne cu ceva mai puțin de jumătate (probabil în jur de 8000 de lei)”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Drulă (USR), critici la adresa coaliției: De pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu se ating
Acesta a repetat apoi că proiectele USR privind desființarea pensiilor speciale sunt blocate în Parlament de Ciolacu și colegii săi din coaliție, aceeași oameni care altfel pretind că vor să facă reforme.

„De pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu se ating. Stăm cu proiectul USR blocat de Ciolacu în Parlament de un an de zile. De noile pensii frumușele ale foștilor primari, nici atât.

Există soluții corecte!

USR a propus prin amendamente eliminarea tuturor pensiilor speciale, recalcularea pensiilor militarilor pe baza regulilor din sistemul contributiv și respectarea deciziilor CCR referitoare la magistrați fără beneficii suplimentare”, a mai scris liderul USR, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend