Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Joe Biden, promisiune pentru premierul japonez: Statele Unite sunt pe deplin, temeinic, complet angajate în apărarea Japoniei

Publicat

in

Preşedintele american Joe Biden i-a precizat prim-ministrului japonez Fumio Kishida, prezent la Washington, că Statele Unite sunt pe deplin, temeinic, complet angajate în apărarea Japoniei.

Kishida se află la Washington, ca ultimă etapă dintr-un tur al puterilor industriale G7, în care a încercat să consolideze alianţele de lungă durată pe fondul îngrijorării tot mai mari din Japonia şi Statele Unite, cu privire la ameninţările crescânde la securitatea regională venite din China, Coreea de Nord şi Rusia.

Într-o întâlnire la Casa Albă, Biden a numit vizita ”un moment remarcabil” în alianţa SUA-Japonia. El a spus că cele două ţări nu au fost niciodată mai aproape.

”Permiteţi-mi să fiu foarte clar: Statele Unite sunt pe deplin, temeinic, complet angajate în alianţă şi, mai ales… în apărarea Japoniei”, a spus el, mulţumind în acelaşi timp lui Kishida pentru conducerea puternică în colaborarea apropiată în domeniul tehnologiei şi al economiei.

”Ne modernizăm alianţele militare, bazându-ne pe creşterea istorică a cheltuielilor pentru apărare şi pe noua strategie de securitate naţională ale Japoniei”, a spus Biden.

Kishida i-a mulţumit lui Biden pentru eforturile SUA în domeniul securităţii regionale şi a spus: ”Japonia şi Statele Unite se confruntă în prezent cu cel mai dificil şi complex mediu de securitate din istoria recentă”.

El a spus că Tokyo a formulat noua strategie de apărare lansată luna trecută ”pentru a asigura pacea şi prosperitatea în regiune”.

El a arătat că cele două ţări împărtăşesc valorile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept ”şi rolul pe care trebuie să-l jucăm devine şi mai mare”.

Kishida a afirmat că aşteaptă cu nerăbdare un schimb de opinii ”deschis” cu privire la probleme, inclusiv ”un Indo-Pacific liber şi deschis”, limbajul pe care cele două părţi îl folosesc pentru a descrie eforturile de a respinge China, în cadrul G7, pe care Japonia îl prezidează în prezent, şi schimbările climatice.

Într-un discurs ulterior la Şcoala Johns Hopkins de Studii Internaţionale Avansate din Washington, Kishida a numit China ”provocarea centrală” atât pentru Japonia, cât şi pentru Statele Unite şi a spus că ei şi Europa trebuie să acţioneze la unison în relaţiile cu ţara.

Kishida a subliniat, de asemenea, importanţa de a rezista invaziei Rusiei asupra Ucrainei, spunând că, dacă o schimbare unilaterală a status quo-ului va rămâne necontestată, acelaşi lucru s-ar întâmpla în altă parte, inclusiv în Asia – o aparentă referire la jurământul Chinei de a se reuni cu Taiwanul auto-condus, cu forţa dacă este necesar, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Clienții mai multor bănci au rămas fără mulți bani în conturi fără aprobarea lor/ Ce trebuie să faci?

Publicat

in

În ultima perioadă, tot mai multe persoane s-au trezit cu sume considerabile furate din cont, uneori chiar și de peste 10.000 de lei, fără ca ei să fi făcut vreo plată.

Mai mulți clienți ai unei bănci s-au trezit fără banii din cont după ce au deschis un mail

Este și cazul unui bucureștean căruia i-au dispărut din cont 16.000 de lei, după cum relatează observator.ro. Concret, bărbatul se afla în mașina personală când a primit un mail pe telefon, prin care era anunțat că i s-a pus poprire pe cont. Speriat, bărbatul a sunat la call-center-ul băncii și a întrebat dacă are vreo poprire, iar angajatul băncii i-a spus că nu are.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima. Ce se află dincolo de moarte

Publicat

in

Un britanic de 55 de ani, care a intrat în moarte clinică, a povestit experiența prin care a trecut.

Kevin Hill, 55 de ani, scriitor din Anglia, suferă de o boală gravă și neobișnuită caracterizată de acumularea de calciu în vasele mici de sânge ale țesuturilor grase și ale pielii.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend