Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Joe Biden le-a primit pe campioanele WNBA de la Seattle Storm la Casa Albă

Publicat

in

Echipa Seattle Storm, campioana WNBA (liga profesionistă feminină nord-americană de baschet) din sezonul trecut, a fost primită luni de preşedintele Joe Biden la Casa Albă, informează agenţia EFE.

Preşedintele SUA a lăudat marele aport sportiv al campioanelor şi a evidenţiat, totodată, angajamentul lor în cauzele sociale care au schimbat vieţi, potrivit agerpres.ro.

Aceasta este prima vizită a unei echipe din NBA sau WNBA la Casa Albă după mandatul fostului preşedinte democrat Barack Obama, care a primit-o pe campioana NBA din 2016, Cleveland Cavaliers.

Cele două mari ligi de baschet au decis să boicoteze tradiţionalele vizite la Casa Albă în mandatul fostului preşedinte Donald Trump, după ce mari nume ale sportului s-au opus politicii acestuia şi nu i-au recunoscut statutul de cea mai înaltă autoritate a statului.

Biden a felicitat echipa din care fac parte şi trei jucătoare medaliate olimpice cu aur la Tokyo 2020, a şaptea medalie de aur consecutivă pentru echipa feminină a SUA.

Jucătoarele olimpice Sue Bird, Jewell Lloyd şi Breanna Stewart au fost cele care i-au înmânat preşedintelui Binde un tricou al echipei Seattle Storm.

“Ceea ce a făcut această echipă este extraordinar nu doar pe teren, ci pentru că a schimbat vieţi. Asta fac învingătorii, strălucesc şi ridică oamenii”, a spus Biden.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend