Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Joe Biden îi îndeamnă pe migranți nu vină în SUA

Avatar

Publicat

in

Preşedintele SUA, Joe Biden, le-a cerut marţi minorilor şi familiilor fără documente, protagonişti ai ultimului val de migraţie către Statele Unite, să rămână în ţările lor, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

”Nu veniţi (în SUA). Nu vă părăsiţi satul, oraşul sau comunitatea”, a declarat Biden într-un interviu la ABC News care va fi difuzat miercuri şi din care postul de televiziune a prezentat deja câteva fragmente.

Acesta a fost mesajul transmis de Biden pe fondul creşterii numărului de minori neînsoţiţi şi fără documente care în ultima săptămână traversează Mexicul în direcţia SUA, în pofida faptului că frontiera comună este închisă din cauza restricţiilor antiepidemice.

Casa Albă se află sub presiune pentru a da un răspuns la situaţia miilor de minori fără documente care se află în centre de detenţie frontaliere sau în adăposturi ale Departamentului Sănătăţii (HHS).

Citește și: Atac armat la trei spa-uri diferite în Georgia: 8 persoane ucise cu sânge rece

Potrivit postului CBS News, peste 4.200 de migranţi minori neînsoţiţi se aflau duminică în centre de detenţie provizorie ale Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor (CBP).

Confruntat cu această situaţie, Biden a trimis la începutul lunii o amplă delegaţie formată din consilieri de-ai săi pentru a vizita frontiera din statul Texas şi a luat mai multe măsuri, printre care mobilizarea pentru 90 de zile a Agenţiei Federale de Gestionare a Urgenţelor (FEMA), care să se ocupe de minori.

Totuşi, Casa Albă a evitat să descrie situaţia de la frontieră drept ”criză”, termen folosit în schimb de opoziţia republicană, şi insistă că este vorba despre ”o provocare” şi ”o mare problemă”.

Întrebat marţi de jurnalişti, Biden a exclus posibilitatea de a vizita ”deocamdată” frontiera cu Mexicul.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Sadiq Khan, marele dușman al lui Boris Johnson, a câştigat iar primăria Londrei

Avatar

Publicat

in

De

Laburistul Sadiq Khan a câştigat al doilea mandat de primar al Londrei, învingându-l pe conservatorul Shaun Bailey, informează BBC.

Khan a primit 55,2% din votul popular, în al doilea tur, după ce niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină majoritatea la primul scrutin.

În 2016, fostul membru al Parlamentului a devenit primul primar musulman al unei capitale din UE, scrie news.ro.

Vorbind de la Primărie, el a promis că va face tot posibilul „pentru a construi un viitor mai bun şi mai strălucitor pentru Londra”.

Locul al trilea, în urma alegerilor, a fost ocupat de Sian Berry (Partidul Verzilor), în timp ce liberal-democrata Luisa Porritt a încheiat cursa pe locul al patrulea.

Khan, în vârstă de 51 de ani, a fost considerat favorit în campanie, iar unele sondaje îl dădeau câştigător din prima rundă de vot.

„Voi fi mereu un primar pentru toţi londonezii, voi munci pentru a îmbunătăţi viaţa fiecărei persoane din acest oraş. Rezultatele alegerilor din Marea Britanie arată că ţara noastră şi oraşul nostru rămân puternic divizate. Cicatricile Brexitului mai au până să se vindece. Un război cultural crud ne îndepărtează. Inegalitatea economică se înrăutăţeşte atât în Londra, cât şi în alte părţi ale ţării. Pe măsură ce căutăm să înfruntăm această provocare enormă ce se arată şi pe măsură ce ne străduim să ne revenim din această pandemie, trebuie să folosim acest moment de redresare naţională pentru a vindeca acele diviziuni dăunătoare”, a spus Khan.

Bailey, care a primit 44,8% din voturi, a spus că a fost „anulat” de sondaje, jurnalişti şi alţi politicieni, „dar londonezii nu m-au anulat”.

El l-a felicitat pe Khan şi a declarat că speră ca primarul reales „nu va învinui Guvernul pentru tot”.

În timpul primului mandat ca primar, Khan a avut confruntări cu Guvernul pe teme ca restricţiile impuse în contextul epidemiologic şi transport.

Laburiştii continuă să domine în capitala britanică, rămânând cel mai mare partid în London Assembly. Ei au nouă circumscripţii, în timp ce conservatorii le-au câştigat pe celelalte cinci.

Adunarea Londrei este împărţită – 14 membri reprezintă circumscripţiile, iar alţi 11 sunt aleşi de un sistem listă de partid.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de HFPA până ce aceasta va aplica reforme semnificative

Avatar

Publicat

in

De

Actriţa Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, până ce aceasta va aplica reforme semnificative.

Într-un comunicat transmis Variety, Johansson a dezvăluit că ea s-a îndepărtat de conferinţele de presă ale HFPA din cauza „întrebărilor şi remarcilor sexiste” şi crede că industria ar trebui să se distanţeze de organizaţie până ce vor fi implementate alte reforme.

„Ca actor care promovează un film, este aşteptat să participi la sezonul premiilor prin prezenţa la conferinţe de presă şi la ceremonii. În trecut, asta a însemnat deseori să înfrunt întrebări şi remarci sexiste din partea anumitor membri HFPA care frizau hărţuirea sexuală. Acesta este motivul pentru care eu, mulţi ani, am refuzat să particip la conferinţele lor”, a scris actriţa.

Ea a adăugat: „HFPA este o organizaţie care a fost legitimată de unii ca Harvey Weinstein pentru a avea amploare în vederea recunoaşterii din partea Academiei şi a industriei. Până ce nu va exista o reformă fundamentală în organizaţie, cred că este momentul să facem un pas înapoi de la HFPA şi să ne concentrăm pe importanţa şi puterea unităţii în sindicatele noastre şi în industrie ca întreg”.

Reprezentanţii Amazon Studios au emis de asemenea un comunicat în care aduc critici similare Netflix, Time’s Up şi ale altora cu privire la recentul plan de reformare al HFPA.

Planul aprobat joi include măsuri de creştere a numărului persoanelor de culoare în rândul membrilor Asociaţiei şi restricţii cu privire la primirea e cadouri şi plăţi pentru munca membrilor în comitete.

Amazon Studios a transmis că aşteaptă o schimbare semnificativă înainte de a relua colaborarea cu HFPA. „Nu am mai lucrat cu HFPA de când au fost exprimate aceste probleme, aşteptăm o soluţionare sinceră şi semnificativă înainte de a merge mai departe”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywod nu au răspuns solicitării de a comenta.

Vineri, un grup de peste 100 de publicişti şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea HFPA. Ei au spus că vor evita evenimentele Asociaţiei, inclusiv conferinţele de presă, până ce va fi făcut lumină în cazul acesteia.

Ted Sarandos, CEO Netflix, a transmis într-o scrisoare destinată conducerii HFPA: „Nu credem că aceste noi politici propuse vor face faţă provocărilor privind diversitatea şi incluziunea din HFPA sau lipsei de standarde clare pentru cum ar trebui să opereze membrii organizaţiei. Aşadar, vom opri orice activitate cu organizaţia dumneavoastră până ce vor fi făcute schimbări mai importante”.

Preşedintele HFPA, Ali Sar, i-a răspuns tot în scris: „Asociaţia a preţuit mereu relaţia cu Netflix. Ascultăm îngrijorările dumneavoastră legat de schimbările pe care Asociaţia noastră trebuie să le facă şi vreau să vă asigur că lucrăm cu stăruinţă la ele”.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood se află în centrul atenţiei după ce, în luna februarie, o anchetă Los Angeles Tims a dezvăluit că în rândul membrilor ei nu a existat nicio persoană de culoare timp de mai mult de două decenii. Articolul respectiv a detaliat şi faptul că organizaţia a plătit sume mari membrilor pentru a face parte din comitete şi pentru a accepta călătorii de lux. În luna aprilie, o altă problemă a apărut – fostul preşedinte Phil Berk, membru al asociaţiei, a trimis un e-mail colegilor lui cu un articol în care Black Lives Matter era descrisă drept „mişcare de ură”. Berk a fost ulterior dat afară din HFPA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend