Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Joe Biden, ieșire fulminantă la adresa lui Vladimir Putin: ‘Trebuie să plătească un preț mare pentru barbaria lui în Ucraina’

Publicat

in

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că încearcă să distrugă identitatea Ucrainei și va trebuie să plătească pentru ”barbaria” din această țară.

„Cred că ceea ce încearcă să facă Vladimir Putin este să elimine identitatea Ucrainei”, a spus Biden, în timpul vizitei sale la Tokyo. „El nu o poate ocupa, însă încearcă să o distrugă”, a adăugat preşedintele american, informează dpa.

Vladimir Putin „trebuie să plătească un preţ mare pentru barbaria lui în Ucraina”, pentru a-i descuraja pe alţii să întreprindă asemenea acţiuni, a mai spus Biden cu referire la tensiunile militare în jurul Taiwanului.

Joe Biden a făcut aceste declaraţii în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o alături de premierul Japoniei, Fumio Kishida, potrivit agerpres.ro.

Vezi și:

Cresc tensiunile între SUA și China! Joe Biden, ieșire dură: ‘Ideea că Taiwanul poate fi luat prin forță nu este, pur și simplu, nu este potrivită’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Energiei, întrebat dacă se teme de o eventuală remaniere din guvern: Eu mă tem de Dumnezeu, sunt un om credincios

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi seară, la postul de televiziune Digi 24, întrebat dacă se teme de o eventuală remaniere, că el se teme doar de Dumnezeu, fiind un om credincios.

Virgil Popescu a susținut, marţi seară, la Digi 24, că personal crede că actuala coaliţie de guvernare este capabilă să treacă România peste ”acest hop” care este criza energetică. Întrebat dacă se teme de o remaniere, Popescu a explicat că se teme doar de Dumnezeu.

„Eu mă tem de Dumnezeu, sunt un om credincios şi mă tem de Dumnezeu. Cred că vom merge înainte şi cred că împreună, în această coaliţie, vom reuşi să trecem România peste acest hop, pentru că este un hop mare, o criză energetică ce s-a suprapus peste o criză pandemică, cu un război la frontieră”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai spus că împreună, în coaliţie, ”vom fi mai puternici”.

”Cred că împreună putem trece ţara peste acest hop şi că vom fi mai puternici împreună”, a declarat Virgil Popescu, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ‘În ultimii doi ani avem 65.000 de decese. Cea mai mare mortalitate din istorie, cu excepția perioadelor de război’

Publicat

in

De

În 2022 România a ieșit bine din pandemie, dar la nivelul ultimilor doi ani am avut un grad de mortalitate extrem de ridicat. Poate cel mai mare din istorie, cu excepția perioadelor de război, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Întrebat cum a ieșit România din pandemia de Covid-19, ministrul Sănătății a spus:

„Cel puțin până în momentul de față, având în vedere evoluția din acest an, cred că onorabil. Am reușit să reducem de patru ori decesele și mai multe cazuri decât în valul precedent și nu e un lucru mic”.

Rafila spune că în ultimii doi ani de pandemie, România a înregistrat cel mai mare număr de decese din istorie.

„În ultimii doi ani avem 65.000 de decese. E o cifră importantă și cred că cifra cea mai importantă este legată de mortalitatea generală care a fost enormă în România. Probabil cea mai mare mortalitate din istorie, cu excepția perioadelor de război”, a spus el.

Ministrul spune că unul din factorii care au dus la un grad de mortalitate extrem de mare în România a fost și faptul că oamenii au avut un acces limitat în spitale din cauza pandemiei de Covid-19.

„Am avut aproape 280.000 de persoane care au decedat în 2021 și în mod evident acest lucru s-a întâmplat și datorită pandemiei, dar și datorită faptului că mulți oameni au fost limitați în accesul lor la servicii de sănătate și multe dintre bolile pe care le aveau s-au complicat și lucrurile astea au dus la o mortalitate extrem de mare în România.

Oamenii au avut un acces limitat, sigur că există diverse explicații. Aici nu trebuie să căutăm vinovați, ci trebuie să vedem cazurile și să încercăm să evităm astfel de cazuri pe viitor și să ne protejăm mai bine concetățenii”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend