Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jerome France s-a impus în etapa de la Craiova şi e virtual campion naţional la Super Rally

Publicat

in

Pilotul francez Jerome France (Formula Renault) a obţinut al patrulea succes din tot atâtea posibile în acest sezon din Campionatul Naţional de Super Rally după ce a fost cel mai rapid şi în etapa de la Craiova, astfel că este campion naţional din punct de vedere matematic, potrivit Agerpres.

Un total de 31 de concurenţi au luat startul la Craiova Super Rally, etapă ajunsă la a patra ediţie. După ce în 2017 şi 2018 s-a impus Titi Aur, iar în 2019 victoria i-a revenit lui Costel Căşuneanu, în acest an pe prima treaptă a podiumului a urcat Jerome France, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Pe un monopost Formula Renault, francezul a dominat atât calificările pe care le-a încheiat pe prima poziţie, cât şi Finala de 12, acolo unde a dus o luptă intensă cu Mihai Leu.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul…

La bordul unui model Ferrari 458 Challenge, fostul mare campion mondial la box a reuşit să coboare de fiecare dată sub timpul înregistrat în manşa precedentă de Jerome France, însă acesta din urmă a continuat să scadă până la 03:15,389. Diferenţa finală dintre cei doi a fost de sub o secundă şi jumătate, suficient însă ca France să câştige a patra etapă din tot atâtea posibile şi să îşi asigure matematic titlul de campion naţional la super rally în 2021.

Podiumul rundei din Bănie a fost completat de constănţeanul Emil Ghinea (Norma M20F), care a încheiat cursa în 03:18,186. Etapa a avut parte şi de prezenţă internaţională, cu piloţi din Bulgaria, Franţa, Belgia şi Italia.

Jerome France are maximum de puncte după 4 etape, 100, fiind urmat în topul general de Leu, cu 63 de puncte, şi de Dani Oţil, cu 48 puncte.

Etapa finală de super rally va avea loc pe 23 octombrie în Bucureşti. Campionatului este gândit pentru a fi organizat exclusiv pe circuit stradal.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

La o lună după înfrângerea sa, tabăra lui Trump se pregătea să pună mâna pe aparatele de vot – Politico

Publicat

in

De

La o lună după înfrângerea prezidențială a lui Donald Trump din 2020, un proiect de ordin executiv al Casei Albe i-a ordonat principalului oficial militar al națiunii să pună mâna pe aparatele de vot din Statele Unite, potrivit documentelor dezvăluite vineri de publicația Politico.

Documentul exploziv, de la Arhivele Naționale, evidențiază măsurile extreme pe care fostul președinte republican a fost dispus să le ia pentru a se agăța de putere, citează AFP.

„De astăzi, ministrul Apărării trebuie să sechestreze, să colecteze, să păstreze și să analizeze toate mașinile, toate echipamentele, toate informațiile stocate electronic” referitoare la alegeri, indică proiectul de trei pagini, nesemnat niciodată.

Datat pe 16 decembrie 2020, decretul prevedea și numirea unui procuror special responsabil cu depunerea plângerii pentru orice acuzații de fraudă decurgeau din sechestru.

Pentru a justifica acest proiect, documentul enumeră o serie de teorii ale conspirației – negate în mod repetat – asupra faptului că aparatele electorale ar fi fost sparte. Nu se știe de către cine a fost scrisă.

Este printre cele peste 750 de documente predate comisiei Camerei Reprezentanților care investighează asaltarea Capitoliului.

Comisia nu a răspuns solicitărilor AFP.

Acest grup, compus în principal din aleși democrați, urmărește să stabilească responsabilitatea lui Donald Trump și a anturajului său în asaltul asupra scaunului Congresului din 6 ianuarie 2021.

La un an după ce a părăsit oficial puterea, Donald Trump susține că alegerile din 2020 i-au fost „furate”. Potrivit sondajelor de opinie, mai mult de jumătate dintre alegătorii republicani sunt de acord cu el.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Pentagonul anunță un exercițiu naval NATO în Marea Mediterană / Rusia anunță și ea exerciții de amploare

Publicat

in

De

Pentagonul a anunțat vineri lansarea unui exercițiu naval de amploare NATO în Mediterana, luni, cu participarea portavionului american USS Harry Truman, în plină tensiune cu Rusia, care a anunțat ea însăși manevre navale în același timp, potrivit AFP.

„Neptune Strike 22 va dura până pe 4 februarie și are scopul de a demonstra capacitatea NATO de a integra forța de atac maritimă sofisticată a unui grup aeropurtat în sprijinul eforturilor de descurajare și apărare ale Alianței”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a dat asigurări că acest exercițiu se pregătește din 2020 și că nu are nimic de-a face cu tensiunile actuale din jurul Ucrainei, deși „Neptune Strike 2022” nu se afla pe lista exercițiilor planificate în 2022 publicată pe 14 decembrie de NATO pe site-ul său.

„Exercițiul în sine nu este conceput pentru a contracara genul de scenarii care ar putea apărea în jurul Ucrainei”, a spus el. „Este într-adevăr un exercițiu naval al NATO (…) menit să testeze o gamă largă de capabilități navale pe care dorim să fim siguri că le vom consolida în continuare”, a anunțat Kirby.

Rusia a anunțat joi exerciții navale complete. Peste 140 de nave de război și aproximativ 10.000 de soldați vor lua parte în lunile ianuarie și februarie la aceste exerciții desfășurate în Atlantic, Arctica, Pacific sau Mediterana.

Kirby a recunoscut că situația tensionată cu Rusia a stârnit discuții cu aliații cu privire la desfășurarea acestui exercițiu naval. „După discuții cu aliații noștri NATO, s-a decis să mergem mai departe”, a spus el.

USS Harry Truman și grupul său aeropurtat se află în Marea Mediterană de la jumătatea lunii decembrie.

Portavionul urma să se alăture zonei de operațiuni a comandamentului central (Centcom) dar ministrul american al Apărării Lloyd Austin a decis la sfârșitul lunii decembrie să-l țină în Mediterana pentru a-i „liniști” pe europeni în fața fricțiunilor cu Rusia.

Fără a menționa tensiunile din jurul Ucrainei, unde Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a adunat 100.000 de soldați la granițele țării în așteptarea unei posibile invazii, Pentagonul a subliniat că această schimbare a rutei „reflecta necesitatea unei prezențe continue în Europa”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend