Conecteaza-te cu noi

Mioveni

JENANT !!! Omul lui Şerban Valeca prins în flagrant cînd lua mita ca director la CNCAN

Publicat

in

Colaboratorii senatorului PSD de Argeş, Şerban Valeca, dispar unul cate unul. Dupa decesul subit al unui cercetator de la ICN Mioveni chiar la Viena, astazi este pe cale sa mai dispara un colaborator al pesedistului. Vorbim de Radu Viorel Gheorghe, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare ( CNCAN) care a fost prins în flagrant de procurorii DNA  când primea mită 2500 lei pentru ca, în calitatea sa de director să urgenteze emiterea unor autorizații speciale unei persoane juridice. Gheorghe a fost retinut si audiat la DNA.
Autorizațiile erau necesare unei societăți care are ca obiect principal de activitate activități de testări și analize tehnice şi care pentru realizarea obiectului de activitate are nevoie de obținerea unor autorizații speciale în domeniul nuclear emise de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare ( CNCAN).

Cine este omul lui Valeca, Radu Viorel Gheorghe ? Chiar exista pericol de radiatii la Mioveni daca autorizatiile s-au dat pe bani ?

Alaturi de seful RAN de la ICN Mioveni, Radu Gheorghe este cunoscut ca fiind unul din oamenii de baza ai senatorului Valeca, el fiind cel care i-a promovat in functii inca de pe vremea cand era ministru.

Radu Gheorghe a lucrat preponderent in domeniul inspectarii si autorizarii. O perioada s-a ocupat de asta in cadrul APM Arges, acolo unde avea ca atributii inspectarea principalelor companii in domeniul nuclear din jud. Arges : Fabrica de Combustibil Nuclear, Institutul de Cercetari Nucleare , Agentia de Deseuri Nucleare precum si a altor unitati ce utilizeaza in activitatea proprie radiatii ionizante : industria petrochimica, control nedistructiv, carotaj si perforari.

Apoi, pana in 2008, Gheorghe, atent supravegheat de Valeca, a fost INSPECTOR REGIONAL PENTRU JUD. ARGES,OLT,VILCEA SI TELEORMAN. Aici el facea inspectii de radioprotectie, securitate nucleara ,protective fizica si garantii nucleare, ,utilizarea radiatiilor ionizante in industrie , medical , cercetare, control nedistructiv, carotaj si perforari geologice pentru companii din jud. Arges Olt,Vilcea si Teleorman. Din 2008 este DIRECTOR – DIRECTIA SUPRAVEGHEREA UTILIZARII RADIATIILOR IONIZANTE din cadul CNCAN.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) reprezintă autoritatea națională in domeniul reglementarii, autorizării si al controlului activităților nucleare din Romania conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridica si se afla in subordinea Primului Ministru.

Direcția condusă de Radu Viorel Gheorghe are în subordine serviciul de inspecție pe teren ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul României. Potrivit unor surse judiciare, directorul condiționa efectuarea inspecțiilor pe teren de către inspectorii aflați în subordinea sa, inspecții ce sunt obligatorii pentru emiterea autorizațiilor în domeniu, și urgentarea emiterii autorizațiilor în schimbul remiterii unor sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 5.000 lei.

Asadar, omul lui Serban Valeca, este cel care dadea autorizatiile si la ICN Mioveni, adica, s-ar putea spune, pe mosia senatorului Valeca iar in acest sens ne intrebam, oare nu cumva si la Mioveni s-au dat aceste autorizatii tot pe bani ? Sau poate ca nu, caci deh, pentru Serban Valeca poate ar fi mers si pe relatii de prietenie si de ajutor reciproc.  La ce avere declarata are`directorul care lua mita sa dea autorizatii inclinam spre a doua varianta, nu de alta dar omul figureaza in acte doar cu un apartament, doua rable de masini dar cu un credit de 50.000 lei. In aceste conditii, mai putem avea incredere ca Mioveniul si zona adiacenta mai este sigura din punct de vedere al radiatiilor ?

Poate ne spun procurorii si chiar Serban Valeca, mai ales ca are sanse de a prelua sefia organizatiei PSD Arges.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

IPJ Argeș recruteaza agenți de poliție pentru secțiile rurale – VEZI DETALII

Publicat

in

De

În perioada 13 – 24 septembrie 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș organizează un concurs de recrutare prin încadrare directă din sursă externă, pentru 7 posturi vacante de agenți de poliție, specialitatea ordine publică, în mediul rural.

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii și modelele de documente, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a IPJ Argeș, fiind disponibil la link-ul https://ag.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-concurs-sursa-externa-agenti-de-politie1631534788 .

Înscrierea se realizează în perioada 13 – 24 septembrie 2021, (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 24.09.2021 doar până la orele 16:00), cererile împreună cu documentele în volum complet, specificate în anunț, trebuiesc transmise exclusiv online, la adresa de e-mail sursaexterna@ag.politiaromana.ro , în perioada stabilită pentru înscriere.

Posturile vacante, de ajutor de șef de post, sunt în localitățile Corbi, Mușătești, Ciomăgești, Cocu, Mozăceni, Slobozia și Cetățeni. Înscrierea candidaților se va realiza pe toate cele șapte posturi scoase la concurs, urmând ca repartizarea pe posturi a candidaţilor declaraţi „admis” să se realizeze în ordinea descrescătoare a notelor finale obținute.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor de specialitate, iar, la final, examinarea psihologică și medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Uzina Dacia oprește activitatea – 11.000 angajați afectați

Publicat

in

De

Dacia Mioveni oprește activitatea 5 zile începând de mâine, 2 septembrie din cauza crizei unor componente electronice care se produc în Asia.
Vor fi afectati 11 mii de angajați.
Ultima dată o situație similară a avut loc la sfârşitul lunii iulie, din cauza lipsei semiconductorilor.
De asemenea, și în februarie şi martie au fost cinci zile fără producţie, tot din cauza lipsei de componente electrice.
Întreruperile repetate de la fabrica Dacia de la începutul anului până acum afectează producția cu aproximativ 1.400 de mașini pe zi.

Mai mulți producători de mașini – printre care Volkswagen, Toyota sau Ford – sunt nevoiți să oprească activitatea pentru că nu primesc la timp cipurile fabricate în Asia.

Criza globală de astfel de componente s-a format atunci când producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend