Conecteaza-te cu noi

Mioveni

JENANT !!! Omul lui Şerban Valeca prins în flagrant cînd lua mita ca director la CNCAN

Publicat

in

Colaboratorii senatorului PSD de Argeş, Şerban Valeca, dispar unul cate unul. Dupa decesul subit al unui cercetator de la ICN Mioveni chiar la Viena, astazi este pe cale sa mai dispara un colaborator al pesedistului. Vorbim de Radu Viorel Gheorghe, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare ( CNCAN) care a fost prins în flagrant de procurorii DNA  când primea mită 2500 lei pentru ca, în calitatea sa de director să urgenteze emiterea unor autorizații speciale unei persoane juridice. Gheorghe a fost retinut si audiat la DNA.
Autorizațiile erau necesare unei societăți care are ca obiect principal de activitate activități de testări și analize tehnice şi care pentru realizarea obiectului de activitate are nevoie de obținerea unor autorizații speciale în domeniul nuclear emise de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare ( CNCAN).

Cine este omul lui Valeca, Radu Viorel Gheorghe ? Chiar exista pericol de radiatii la Mioveni daca autorizatiile s-au dat pe bani ?

Alaturi de seful RAN de la ICN Mioveni, Radu Gheorghe este cunoscut ca fiind unul din oamenii de baza ai senatorului Valeca, el fiind cel care i-a promovat in functii inca de pe vremea cand era ministru.

Radu Gheorghe a lucrat preponderent in domeniul inspectarii si autorizarii. O perioada s-a ocupat de asta in cadrul APM Arges, acolo unde avea ca atributii inspectarea principalelor companii in domeniul nuclear din jud. Arges : Fabrica de Combustibil Nuclear, Institutul de Cercetari Nucleare , Agentia de Deseuri Nucleare precum si a altor unitati ce utilizeaza in activitatea proprie radiatii ionizante : industria petrochimica, control nedistructiv, carotaj si perforari.

Apoi, pana in 2008, Gheorghe, atent supravegheat de Valeca, a fost INSPECTOR REGIONAL PENTRU JUD. ARGES,OLT,VILCEA SI TELEORMAN. Aici el facea inspectii de radioprotectie, securitate nucleara ,protective fizica si garantii nucleare, ,utilizarea radiatiilor ionizante in industrie , medical , cercetare, control nedistructiv, carotaj si perforari geologice pentru companii din jud. Arges Olt,Vilcea si Teleorman. Din 2008 este DIRECTOR – DIRECTIA SUPRAVEGHEREA UTILIZARII RADIATIILOR IONIZANTE din cadul CNCAN.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) reprezintă autoritatea națională in domeniul reglementarii, autorizării si al controlului activităților nucleare din Romania conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridica si se afla in subordinea Primului Ministru.

Direcția condusă de Radu Viorel Gheorghe are în subordine serviciul de inspecție pe teren ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul României. Potrivit unor surse judiciare, directorul condiționa efectuarea inspecțiilor pe teren de către inspectorii aflați în subordinea sa, inspecții ce sunt obligatorii pentru emiterea autorizațiilor în domeniu, și urgentarea emiterii autorizațiilor în schimbul remiterii unor sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 5.000 lei.

Asadar, omul lui Serban Valeca, este cel care dadea autorizatiile si la ICN Mioveni, adica, s-ar putea spune, pe mosia senatorului Valeca iar in acest sens ne intrebam, oare nu cumva si la Mioveni s-au dat aceste autorizatii tot pe bani ? Sau poate ca nu, caci deh, pentru Serban Valeca poate ar fi mers si pe relatii de prietenie si de ajutor reciproc.  La ce avere declarata are`directorul care lua mita sa dea autorizatii inclinam spre a doua varianta, nu de alta dar omul figureaza in acte doar cu un apartament, doua rable de masini dar cu un credit de 50.000 lei. In aceste conditii, mai putem avea incredere ca Mioveniul si zona adiacenta mai este sigura din punct de vedere al radiatiilor ?

Poate ne spun procurorii si chiar Serban Valeca, mai ales ca are sanse de a prelua sefia organizatiei PSD Arges.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Publicat

in

De

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții de învățământ din municipiul Pitești, au primit în ultima săptămână vizita jandarmilor argeșeni.

Odată cu începerea anului școlar, Jandarmeria Argeș a demarat activitățile educative și de prevenire în liceele din județul Argeș, cu scopul de a crește gradul de siguranță al elevilor și cadrelor didactice și de a preveni faptele antisociale în zona instituțiilor școlare.

Astfel, în perioada 23-28 septembrie, jandarmii argeșeni au avut mai multe întâlniri cu elevii și profesorii din cadrul Liceului Teoretic „Ion Barbu”, Liceului Tehnologic Dimitrie Dima, Liceului Tehnologic Dacia, Liceului Tehnologic Astra și Liceului cu Program Sportiv „Viitorul”.

Colegii noștri, specializați în activități de acest gen, le-au vorbit elevilor despre aspecte referitoare la normele de conviețuire socială, ce trebuie făcut pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale, dar și despre consecințele pe care le pot avea aceste fapte asupra lor.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat liceenilor aspecte referitoare la bullying și la pericolele care se pot ascunde în spatele rețelelor de socializare, atât de populare în rândul tinerilor.

O altă temă de interes a fost prezentarea Legii nr. 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Jandarmii argeșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare, precum și pe parcursul întregului an școlar, în instituții de învățământ de pe raza județului Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

INCONȘTIENȚĂ! ȘOFER BEAT LA VOLANUL UNUI MICROBUZ SCOLAR PLUN CU COPII, ÎN ARGEȘ

Publicat

in

De

Astăzi, 27 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Leordeni – Postul de Poliție Teiu au depistat un bărbat de 59 de ani, din Teiu, care conducea un microbuz de transport școlar, pe raza localității Teiu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În mijlocul de transport se aflau cinci pasageri: patru elevi și un cadru didactic.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar verificările continuă.

Menționăm faptul că, în perioada 30 august – 2 septembrie 2022, polițiștii de la rutieră au derulat activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.
139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.
Instruirea conducătorului auto în cauză, cu privire la respectarea normelor rutiere, a fost realizată în data de 30 august 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend