Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jaqueline Cristian a anunțat când va reveni pe terenul de tenis

Publicat

in

Jaqueline Cristian a fost nevoită să se opereze la genunchi după ce s-a accidentat în timpului meciului cu Daria Kasatkina de la WTA Doha (22 februarie), iar vineri a anunțat când speră să revină pe teren. După câteva luni de recuperare, sportiva a reluat antrenamentele.

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Jaqueline Cristian vrea să revină la US Open 2022

Sportiva noastră a afirmat că i-a fost greu să urmărească turneele din acest an la televizor și că abia așteaptă să revină pe terenul de tenis.

„Vreau o revenire în forță pe teren sănătoasă. Primul turneu se estimează a fi US Open. Mi-am înghețat oricum clasamentul, recuperarea durează undeva la cinci luni jumătate, iar US Open înseamnă fix șase luni din ziua accidentării. Eu zic că mă voi întoarce mult mai puternică pe teren decât eram atunci când m-am accidentat.

Va fi un proces destul de lung pentru că nu știu cum va reacționa piciorul. Trebuie să vedem. Sunt sigură că, atât timp cât îl am pe Thomas lângă mine, dorința de a reveni e mult mai puternică decât era până acum. Nu am simțit niciodată foamea asta și dorul de tenis pentru că nu am stat niciodată atât de departe de teren. După primul turneu vom vedea cât de mult pot să joc, cum reacționează piciorul și în funcție de asta vom vedea ce e de făcut.

Am urmărit toate turneele, deși la început mi-a fost foarte greu. După aia, nu am putut să stau departe. Ajungeam acasă, deschideam televizorul și ma decideam între Netflix și turneul de la Miami sau Indian Wells. Și acum, la Roland Garros, am urmărit toate meciurile. A fost interesant, mai ales că multe favorite au ieșit repede. Asta e frumos la tenis, e o surpriză totală.

Pentru asta mă antrenez. Am zis-o de multe ori, nu am trecut prin ce am trecut în ultimele luni degeaba. Dacă am trecut prin asta, știu de ce am trecut, știu de ce muncesc, știu de ce trag. Și acum pe teren, chiar dacă am dureri și nu mă simt încă foarte confortabil, dorința e mare” – Jaqueline Cristian pentru DigiSport.

Jaqueline, 24 de ani, se află în prezent pe locul 71 în ierarhia WTA de simplu. Este antrenată de Thomas Drouet, iar de-a lungul carierei a adunat din premiile din tenis $605.360.

Cel mai bun loc ocupat în clasamentul mondial a fost 58, pe 31 ianuarie 2022.

US Open (ultimul turneu de Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 29 august – 11 septembrie 2022, la New York. Ultimii campioni sunt Emma Răducanu (feminin) și Daniil Medvedev (masculin).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Forţele aeriene ruse au tras în ţinte din jurul oraşului Kerci, în peninsula Crimeea

Publicat

in

De

Forţele aeriene ruse au tras joi în ţinte din jurul oraşului Kerci din Crimeea, în pofida faptului că peninsula ucraineană este ocupată de Moscova din 2014, scriu DPA și Agerpres.

Podul peste KerciFoto: Twitter

Oraşul-port Kerci este poarta de intrare către un pod de 18 kilometri ce leagă Crimeea de Rusia. Ucraina a consideră podul – construit în 2018 – drept ţintă legitimă în încercarea sa de a-i forţa pe ocupanţii ruşi să-i părăsească teritoriul ocupat.

„Nu există niciun pericol pentru oraş sau pod”, a declarat pe Telegram Oleg Kriucikov, consilier al liderilor ruşi din Crimeea, fără a numi care a fost ţinta vizată.

Locuitorii din Kerci au spus pe reţelele de socializare că s-au auzit două explozii.

Rusia a ameninţat cu represalii masive în cazul unui atac asupra podului feroviar şi rutier.

Traficul pe pod se desfăşoară normal, au declarat autorităţile pentru agenţia rusă Tass.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Incendiile forestiere au ars în acest an în UE un număr-record de 700.000 de hectare

Publicat

in

De

Incendiile forestiere din UE au ars în acest an, până acum, un număr-record de 700.000 de hectare – cea mai mare suprafață de la inițierea înregistrărilor, scrie Euronews, preluat de Rador. Cifra a fost anunțată de Comisia Europeană.

După incendiul de pădure din parcul naţional Dadia, din GreciaFoto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Ne confruntăm cu o vară dificilă în Europa, deoarece până acum, anul acesta, au ars peste 700.000 de hectare, cea mai mare cifră înregistrată pentru acest moment al anului după 2006”, a declarat Janez Lenarcic, comisar european pentru ajutoare umanitare și gestionarea crizelor.

Cifrele raportate de European Forest Fire Information System (EFFIS) arată că până acum Spania a fost cel mai grav lovită, cu peste 283.000 de hectare arse. E urmată de România (150.735), Portugalia (86.631), Franța (62.102) și Italia (42.835).

S-a mărit și numărul incendiilor în ultimii ani, cu 2.300 în întreaga UE până la 15 august, mult peste media anuală de 1.349 a perioadei 2006-2021.

Schimbarea climei a mărit probabilitatea și gravitatea incendiilor de vegetație din Europa. Anul acesta multe dintre incendii au fost alimentate de multiple valuri de caniculă și au fost facilitate de o secetă care ar putea fi cea mai gravă din ultimii 500 de ani, conform Joint Research Centre din subordinea Comisiei.

Conform Comisiei, în ultimele două luni au fost detașate în tot blocul 29 de avioane și opt elicoptere prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al UE, prin care statele UE se ajută reciproc cu resurse în situații de criză.

În fața noii realități, Comisia s-a angajat să finanțeze achiziția de către state a 12 noi aparate de zbor anti-incendiu, însă primele vor fi disponibile abia în 2026, iar restul până în 2029.

Anul acesta rezerva UE pentru lupta cu incendiile forestiere e compusă din 12 avioane și un elicopter, împrumutate de la Croația, Franța, Grecia, Italia, Spania și Suedia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend