Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Jandarmii argeșeni, captura de lemne fără acte – Câți metri cubi au confiscat

Publicat

in

În după amiaza acestei zile, în n urma unei acțiuni punctuale ce a avut loc astăzi, jandarmii argeșeni au depistat, pe raza comunei Bogați din județul Argeș, două persoane care transportau material lemnos fără a deține aviz de însoțire. Jandarmii au aplicat două sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice: un avertisment și o amendă în valoare de 1000 lei. Totodată, materialul lemnos (4 m.c. de fag) a fost dat în custodia Ocolului Silvic Topoloveni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Jurnalistul Radu Tudor: Winter is coming – Germania scade TVA la gaze de la 19 % la 7%

Publicat

in

De

Guvernul german a decis să reducă temporar TVA la gaze naturale – de la 19% la 7% -, pentru a ajuta consumatorii să înfrunte scumpiri declanșate de Războiul rus în Ucraina, anunță joi cancelartul Olaf Scholz, relatează AFP.

Aceasta reducere a TVA Următoarele vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lui martie 2024, anunță Scholz

”Ne așteptăm ca întreprinderile să aplice 100% cererilor acestei scădere”, subliniază anularea germană.

Creșterea prețurilor ”este o povară importantă pentru multe persoane”, recunoaște șeful Guvernului în această scurtă declarație de presă.

În timp ce prețurile cresc rapid, faptele la energie urmează să crească în mod sensibil – începutul la 1 octombrie -, când distribuitorii de gaze naturale vor putea, printr-o nouă lege, să acopere scumpirile de la cerere.

Întreprinderile vor putea să ceară 2,4 eurocenți în plus pe kilowatt-oră de gaze naturale de la particulari și întreprinderi.

Cu TVA, suma respectivă înseamnă 600 de euro în plus pe an într-o gospodărie medie cu doi copii și un consum de 20.000 KWh.

Guvernul de coaliție a încercat să scutească în întregime de la plata TVA – o măsură refuzată de către Comisia Europeană (CE).

Berlinul a decis, astfel să scadă taxa pe valoare, să adaugă la întreg consumul, ceea ce „descarcă consumatorii mai mult” decât prelevarea a 2,4 eurocenți, dă asigurări Olaf Schlz.

Cancelarul și-a reiterat promisiunea unui nou pachet de ajutoare ”menit să scadă presiunea care apasă asupra particularilor și întreprinderilor”.

Detaliile acestor măsuri sunt negociate, în prezent, în cadrul coaliției.

Germania a deblocat deja ajutoare în valoare totală de 30 de miliarde de euro, inclusiv rabaturi la pompă și un bilet popular, în valoare de nouă euro, care permite călătorii cu transportul în comun și cu trenuri regionale pe o perioadă de lună. Însă această măsură încetează la sfârşitul lui august, scrie news.ro, conform radu-tudor.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful Finanțelor, Adrian Câciu: ‘A fost o decizie luată în coaliție. Bugetarii ar trebui să știe, că această întârziere se datorează USR

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi, la Palatul Victoria, că Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare, iar restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat. El a ţinut să precizeze că această întârziere în majorările salariilor este provocată de USR, care a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă.

”A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba neapărat de bani şi nu e vorba de majorări. Aş vrea să reiau puţin, dacă îmi permiteţi, trecutul. Am venit în faţa dumneavoastră, am spus că dăm către zona bugetară doar pentru două familii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca, la jumătatea anului, să venim cu noi măsuri”, a spus ministrul.

El a precizat că s-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest unu pe patru şi în direcţia aceasta merge.

”Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat, pentru că ştiţi foarte bine că avem în analiză, la Ministerul Muncii, reforma salarizării unitare, reforma administraţiei – sunt mai multe reforme pe PNRR – şi să se vină totuşi cu o abordare integrată, corelată la nivel de întreg aparat bugetar, pentru a nu crea noi inechităţi. Foarte important, sporurile sunt mai sensibile câteodată decât salariul-bază, că pot crea, prin diferenţe, între ministere noi inechităţi”, a menţionat ministrul Adrian Câciu, arătând că ”ultima decizie a fost ca recuperarea să fie de doar de unu pe patru la cei care s-au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022”.

Întrebat dacă nu a amânat Guvernul prea mult această decizie ca bugetarii să primească în plus la salariu doar 50 de lei, în unele cazuri, ministrul Finanţelor a precizat că a fost situaţia din Parlament cu legea care a fost atacată la Curtea Constituţională. 

”Pur şi simplu, bugetarii ar trebui să ştie, măcar dânşii, că această întârziere se datorează USR. USR a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă. Haideţi să-şi mai asume şi dânşii, că parcă nici nu au fost la guvernare. Eu ştiu că au fost îngheţate salariile pe acea perioadă, dar să ştie oamenii de ce au suferit”, a mai afirmat el, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend