Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jake Angeli, „șamanul QAnon”, a fost diagnosticat cu schizofrenie și tulburare bipolară / Negocieri cu procurorii americani pentru o pedeapsă mai ușoară

Publicat

in

Jake Angeli, cunoscut drept „șamanul QAnon”, poartă negocieri cu procurorii americani pentru a pleda vinovat la acuzațiile privind participarea legate de luarea cu asalt a Capitoliului de la Washington după ce a fost diagnosticat cu mai multe boli mintale în timpul încarcerării, relatează Business Insider.

Născut Jacob Anthony Chansley, bărbatul a devenit unul dintre cei mai recunoscuți susținători ai lui Trump care au atacat sediul democrației Statelor Unite pe 6 ianuarie după ce imaginile cu vestimentația bizară a acestuia au atras atenția televiziunilor americane și au fost amplu distribuite pe platformele social media.

Acesta participase la mitingul pro-Trump care a degenerat în insurecția mortală de la Capitoliul american cu culorile steagului american pictate pe față, pieptul gol cu ​​numeroase tatuaje clar vizibile și o pălărie din blană cu coarne de bivol.

„Șamanul QAnon” a fost arestat ulterior în timpul lunii ianuarie după ce s-a predat de bunăvoie autorităților federale. Angeli este acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă, şi de comportament inadecvat. Acesta a respins acuzațiile ce i se aduc.

Evaluare psihologică

În luna iunie un judecător federal a decis ca bărbatul să fie supus unei evaluări psihologice pentru a stabili dacă este apt mintal pentru a înțelege acuzațiile care i se aduc și pentru a fi judecat.

Avocatul lui Angeli, Albert Watkins, a declarat pentru Reuters că Biroul Federal al Închisorilor l-a diagnosticat pe Angeli cu schizofrenie tranzitorie, tulburare bipolară, depresie și anxietate. Acesta a adăugat însă că agenția federală nu a stabilit că clientul său ar fi inapt mintal.

Watkins a afirmat de Biroul Federal al Închisorilor a stabilit de asemenea că sănătatea mintală a clientului său a intrat în declin în perioada în care a fost ținut în izolare într-o închisoare din statul Virginia.

Angeli dorește acum să încheie o înțelegere cu procurorii americani pentru a pleda vinovat pentru o infracțiune mai puțin gravă în speranța că va obține o condamnare mai ușoară, potrivit Reuters.

Avocatul său a relatat de asemenea că Angeli ar suferi de mai multe iluzii, crezând că este înrudit cu Iisus și Buddha, dar că a fost „o persoană pașnică, neînarmată” la insurecția mortală de pe 6 ianuarie.

Înainte de luarea cu asalt a Capitoliului din capitala SUA Angeli era cunoscut ca un susținător și membru influent al mișcării conspiraționiste QAnon.

Pe același subiect:


Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Vaccinul împotriva gripei ajunge în cabinetele medicilor de familie în septembrie, mai devreme decât în alți ani

Publicat

in

De

Ministerul Sănătății a achiziționat, anul acesta, 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei. Primele 1 milion de doze au fost deja livrate către Direcțiile de Sănătate Publică, de unde urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie în următoarele zile, a anunțat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Restul de 500 de mii de doze ar urma să fie livrate în această săptămână.

Vaccin antigripalFoto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Este primul an în care vaccinul gripal ajunge în cabinetele medicilor de familie încă din luna septembrie sau de la începutul lunii octombrie. În alți ani, vaccinurile ajungeau mai târziu la medicii de familie, iar o parte dintre ele rămâneau nefolosite deoarece persoanele care ar fi avut dreptul la vaccin gratuit se grăbeau să cumpere vaccinul la începutul toamnei din farmacii.

În cazul în care aceste doze se vor dovedi insuficiente, Ministerul Sănătății poate suplimenta cantitatea de vaccinuri cumpărate, existând un contract cadru în acest sens, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Vaccinul gripal este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie pacienților cu afecțiuni cronice, persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, femeilor gravide, copiilor și bătrânilor instituționalizați și personalului din căminele pentru copii și bătrâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FMI a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru 2022, la 4,8%

Publicat

in

De

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit prognoza de creștere economică a României la 4,8%, de la 3,5%, informează Ministerul Finanțelor.

Fondul Monetar InternationalFoto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

“Am pornit de la o prognozã de 2,2% în primãvarã când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivã rezervatã asupra creșterii economice, pe fondul contextului internațional și al apropierii de conflictul armat de la granița noastrã. Și iatã, astãzi, suntem la 4,8% prognozã, iar cele peste douã puncte procentuale rectificare pozitivã a prognozei de creștere economicã reprezintã o confirmare a abordãrii corecte pe care Guvernul o are în raport cu situația de la nivelul întregii Uniuni Europene”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Conform MF, comitetul Executiv al FMI a apreciat importanța implementarii unor politici macroeconomice prudențiale pentru asigurarea stabilitãții și, totodatã, stimularea reformelor structurale pentru susținerea creșterii economice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend