Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jake Angeli, “șamanul QAnon”, a fost diagnosticat cu schizofrenie și tulburare bipolară / Negocieri cu procurorii americani pentru o pedeapsă mai ușoară

Publicat

in

Jake Angeli, cunoscut drept „șamanul QAnon”, poartă negocieri cu procurorii americani pentru a pleda vinovat la acuzațiile privind participarea legate de luarea cu asalt a Capitoliului de la Washington după ce a fost diagnosticat cu mai multe boli mintale în timpul încarcerării, relatează Business Insider.

Născut Jacob Anthony Chansley, bărbatul a devenit unul dintre cei mai recunoscuți susținători ai lui Trump care au atacat sediul democrației Statelor Unite pe 6 ianuarie după ce imaginile cu vestimentația bizară a acestuia au atras atenția televiziunilor americane și au fost amplu distribuite pe platformele social media.

Acesta participase la mitingul pro-Trump care a degenerat în insurecția mortală de la Capitoliul american cu culorile steagului american pictate pe față, pieptul gol cu ​​numeroase tatuaje clar vizibile și o pălărie din blană cu coarne de bivol.

„Șamanul QAnon” a fost arestat ulterior în timpul lunii ianuarie după ce s-a predat de bunăvoie autorităților federale. Angeli este acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă, şi de comportament inadecvat. Acesta a respins acuzațiile ce i se aduc.

Evaluare psihologică

În luna iunie un judecător federal a decis ca bărbatul să fie supus unei evaluări psihologice pentru a stabili dacă este apt mintal pentru a înțelege acuzațiile care i se aduc și pentru a fi judecat.

Avocatul lui Angeli, Albert Watkins, a declarat pentru Reuters că Biroul Federal al Închisorilor l-a diagnosticat pe Angeli cu schizofrenie tranzitorie, tulburare bipolară, depresie și anxietate. Acesta a adăugat însă că agenția federală nu a stabilit că clientul său ar fi inapt mintal.

Watkins a afirmat de Biroul Federal al Închisorilor a stabilit de asemenea că sănătatea mintală a clientului său a intrat în declin în perioada în care a fost ținut în izolare într-o închisoare din statul Virginia.

Angeli dorește acum să încheie o înțelegere cu procurorii americani pentru a pleda vinovat pentru o infracțiune mai puțin gravă în speranța că va obține o condamnare mai ușoară, potrivit Reuters.

Avocatul său a relatat de asemenea că Angeli ar suferi de mai multe iluzii, crezând că este înrudit cu Iisus și Buddha, dar că a fost „o persoană pașnică, neînarmată” la insurecția mortală de pe 6 ianuarie.

Înainte de luarea cu asalt a Capitoliului din capitala SUA Angeli era cunoscut ca un susținător și membru influent al mișcării conspiraționiste QAnon.

Pe același subiect:


Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO | Ministrul Educației, dezamăgit de atitudinea părinților: 99% dintre părinții elevilor dintre-o școală din Capitală, împotriva testării

Publicat

in

De

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că un sondaj realizat într-o şcoală din Bucureşti a arătat că 99% dintre părinţii elevilor de acolo nu au fost de acord ca fiii şi fiicele lor să fie testaţi în şcoală pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, nici chiar cu teste realizate pe probe din salivă. În aceeaşi şcoală, mai mulţi copii decât părinţi ar fi de acord cu testarea şi chiar cu vaccinarea.

“Sunt foarte trist, că tocmai ce am aflat răspunsul la un sondaj într-o şcoală din Bucureşti în care 99% dintre părinţi au spus că nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract nazal, faringian sau extract din salivă. Am promis că nu o nominalizez, dar rezultatul este cert şi trist”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că unii dintre copii ar fi de acord cu testarea sau vaccinarea, dar părinţii lor se opun.

“În aceeaşi şcoală (…) în exemplul pe care tocmai l-am dat, în care 99% dintre părinţi au refuzat testarea, au fost mai mulţi elevi care au spus că ei ar vrea să se testeze, ba chiar să se şi vaccineze dacă ar avea acordul părinţilor. Educaţia ajută, educaţia ajută şi din această perspectivă”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Cîmpeanu, “dacă toţi aceia care dorim şcoala cu prezenţă fizică ne-am fi vaccinat atunci când ne puteam vaccina, atunci sunt convins că nu mai aveam această problemă”.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte numărul mic de teste realizat la nivel general în şcoli, ministrul a explicat acest aspect prin “slabă organizare”, el arătând că au fost situaţii în care nu au existat teste rapide în şcoli.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Expoziţia ‘Vaclav Havel: întâlnire cu lumea’ se va deschide vineri, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Publicat

in

De

Expoziţia “Vaclav Havel: întâlnire cu lumea”, care propune o retrospectivă a muncii lui Jiri Jiru, fotograful personal al preşedintelui Vaclav Havel din 1993 până în 2000, care l-a fotografiat pe şeful statului ceh în timpul vizitelor sale în alte state şi a documentat întâlnirile cu personalităţi importante ale lumii politice şi culturale ale vremii, se va deschide vineri, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

“În aceste fotografii îl vedem pe Havel acompaniat de Hillary Clinton şi Madeleine Albright, Regele Juan Carlos şi Regina Sofia a Spaniei, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Michael Jackson, Papa Ioan Paul al II-lea şi membrii trupei Rolling Stones. Sunt incluse şi fotografii cu viaţa de acasă. Jiru şi-a folosit camera pentru a imortaliza momente din călătoriile lui Havel în Republica Cehă, din timpul mutării şi reconstrucţiei Cetăţii din Praga, ieşiri în barurile din capitală sau sărbători alături de prieteni, în Lany”, informează Centrul Ceh, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Fotografiile din expoziţie ni-l arată pe Havel atât ca reprezentant al statului, cât şi ca om simplu.

“Publicul va putea vedea câteva dintre fotografiile surprinse de Jiru în 1994 în România, când Havel a făcut o vizită oficială la invitaţia Universităţii din Bucureşti. La ceremonia oficială, Havel a primit titlul de doctor onorific şi a ţinut un discurs în care a adresat dezamăgirile oamenilor în legătură cu evoluţia post revoluţionară”, precizează sursa citată.

Expoziţia este organizată de Ambasada Republicii Cehe, Centrul Ceh şi Bucharest Photofest şi face parte din programul festivalului internaţional de fotografie Bucharest Photofest, ce se desfăşoară între 1-10 octombrie la Bucureşti şi are ca temă centrală Rezistenţa.

Vernisajul va avea loc pe 5 octombrie, de la ora 18,00, în Sala Noua Galerie a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, informează Agerpres.ro.

Jiri Jiru este un fotograf de origine cehă care locuieşte în Praga şi Bruxelles. Pe parcursul carierei sale, a fotografiat pentru numeroase publicaţii (Time, Newsweek, Business Week, People, Fortune, The New York Times, International Herald, National Geographic, etc) şi a fost apreciat ca fotojurnalist în ţările post-socialiste.

În 1993, a devenit fotograful personal al preşedintelui Vaclav Havel. A publicat mai multe cărţi cu fotografiile sale şi a fondat o galerie de fotografie în Praga.

Pe 4 octombrie, Jiri Jiru va participa la o discuţie organizată, în condiţii de pandemie, la Centrul Ceh, începând cu ora 18,00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend