Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Izbucnește un nou scandal în Coaliție! Lider PNL: USR-PLUS minte de 4 ani. A făcut alianță cu PSD

Publicat

in

Scandal uriaș la nivel local, între PNL și USR-PLUS! La scurt timp după ce PNL și USR-PLUS păreau că s-au înțeles, în Coaliție izbucnește un nou scandal.

Primarul PNL al Iașiului, Mihai Chirica, a început un război cu liderul USR-PLUS local, Cosette Chichirău.

Chirica acuză că „USR-PLUS minte de 4 ani Iașiul” și că s-a aliat cu Partidul Social Democrat.

Doamna minte cum respiră!”, a tunat Chirica, la Digi24.

Mihai Chirica tot un pesedist de școală veche a rămas. Fostul băiat de mingi al baronului local Gheorghe Nichita minte, jignește și îi dezinformează deliberat pe ieșeni. Declarațiile virulente de ieri au o singură explicație: Chirica a intrat în panică pentru că USR PLUS i-a demascat incompetența. Ieri, primarul Iașului s-a victimizat ca un hoț prins cu mâna în buzunarul altuia. Las mai jos faptele, astfel încât toată lumea să-l vadă pe Chirica exact așa cum este: un neputincios, un incompetent și un iresponsabil care preferă să bage panica în populație în loc să-și facă treaba lui de primar.
1. Bugetul prezentat ieri de Mihai Chirica are prea puține investiții și prea multe cheltuieli. Nu este în intersul ieșenilor, ci doar al camarilei lui Chirica. Prin urmare, nu putea fi votat.
2. Iașul NU rămâne fără bani. Sunt 88 de milioane de lei în conturile primăriei, bani care sunt arhisuficienți pentru plata cheltuielilor curente și a salariilor. Chiar dacă bugetul nu a fost votat, nu se blochează nimic. Nu se stinge lumina decât în mintea lui Chirica.
3. Soluția este simplă: un nou proiect de buget, o nouă ședință de consiliu și un nou vot. Chirica ar face bine așadar să lase lamentările și să-și facă treaba. Să vină cu un buget care să includă investiții și dezvoltare, nu posturi noi de funcționari publici pentru clientela lui personală. Banii publici nu sunt banii lui de-acasă.
4. Mihai Chirica este singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat ieri. A crezut că va merge și de data asta așa cum a fost obișnuit în ultimii 10 ani. Adică el să propună toate aberațiile și colegii lui de partid (de la PSD sau PNL) să voteze fără să citească. Ei bine, acum nu mai este așa.
5. Îi solicit Chirica să nu se mai victimizeze și să nu mai mintă. Mai bine să-și folosească toată energia pentru a pregăti un nou proiect de buget. Suntem oricând gata să dezbatem și să votăm un buget care ține cont de interesul ieșenilor, nu de interesul camarilei lui Chirica.
Și încă ceva. Era întunericului este cea din care a ieșit Mihai Chirica. Este era mandatelor pesedisto-peneliste care au ținut Iașul în subdezvoltare și la care Chirica a fost participant și beneficiar direct. Este era în care s-a furat pe rupte, s-au aprobat toate aberațiile urbanistice, s-au făcut combinații pe bani publici, angajări pe criterii politice și mai ales averi colosale. De care Chirica nu este deloc străin”, a scris anterior Chichirău, pe Facebook.

Chirica i-a răspuns într-o conferință de presă.

USR-PLUS nu are ce căuta la guvernare. Ei pentru mine nu mai contează. Voi intra în grevă japoneză.

Noaptea ca hoţii? Voi sunteţi noptea ca hoţii. Dragnea a fost minciună pe lângă voi. Sunteţi mai răi decât Dragnea. Luptaţi pentru Justiţie, dar, de fapt, furaţi în numele Justiţiei. Asta vă doriţi. Şi va ieşi la lumină picătură cu picătură din otrava pentru care aţi sădit-o în sufletul poporului român”, a declarat Chirica.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Reziduurile de pesticide pe fructele vândute în UE sunt în creștere (ONG-uri)

Publicat

in

De

Reziduurile de pesticide chimice de pe fructele cultivate în Uniunea Europeană au crescut între 2011 și 2019, deși statele membre ar fi trebuit să limiteze utilizarea acestora în favoarea unor produse alternative, potrivit unui studiu al ONG-ului PAN Europe publicat marți și citat de AFP.

Piata de fructeFoto: Wikipedia

Studiul, bazat pe analiza a aproximativ 97.000 de fructe proaspete (piersici, căpșuni, cireșe, mere etc.), precizează că aproape una din trei mostre (29%) a fost contaminată cu urme de pesticide chimice, față de 18% în 2011.

Cu toate acestea, din 2011, amintește acest ONG specializat, statele membre ar trebui să încurajeze produsele alternative pentru a limita pe cât posibil utilizarea acestor pesticide de sinteză – erbicide, fungicide, insecticide – considerate cele mai riscante și a căror autorizare este reglementată mai strict în UE.

La nivel național, această autorizație trebuie să facă obiectul unei evaluări comparative cu produsele de substituție, se reamintește.

Rezultatele studiului aruncă o umbră asupra ambiției Bruxelles-ului din 2020 de a reduce la jumătate utilizarea celor mai periculoase pesticide până în 2030.

„Dacă nu există măsuri ferme, nu vedem cum ar putea fi respectat acest obiectiv”, a declarat pentru AFP Salomé Roynel, de la PAN Europe, reamintind că Comisia are puterea de a chema la ordine țările „care nu reușesc să facă față acestui subiect”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lucian Bode, despre vizele pentru SUA: Rata de respingere trebuie să scadă de la 10% la 3% / Publicul trebuie educat

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că, din discuţiile cu oficialii americani pe tema vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA, s-a desprins necesitatea demarării unei campanii de educare a publicului român care să descurajeze prezentarea unor cereri de viză neconforme. Rata mare de respingere a cererilor face ca românii să nu poată încă circula fără vize, potrivit News.ro.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

Lucian Bode a explicat, luni seară, la Digi 24, că este necesar ca partenerii americani să pună la dispoziţia României o analiză detaliată a motivelor pentru care se refuză vizele românilor.

”Discuţiile pe care le-am avut cu Alejandro Majorcas (senator SUA – n.r.) şi angajamentul de a sprijini România în a evolua în acest demers, a vizat următoarele lucruri: că trebuie să primim de la partenerii americani, să ne pună la dispoziţiem o analiză detaliată a motivelor de refuz, să vedem pentru ce sunt refuzaţi cei aproximativ 10 la sută dintre românii care aplică pentru viză. De asemenea, să vedem care sunt categoriile demografice susceptibile de refuz şi periodic să facem o statistică”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne a adăugat că România îşi propune să scadă rata de respingere a dosarelor de viză pentru SUA, de la 10 la 3 la sută.

”Eu cred că avem obligaţia să venim să spunem, ca Guvern, în următorii 2-3 ani de zile, România îşi propune să scadă această rată de la 10 la sută, cât este media ultimilor 8 ani, la 3 la sută, cât este obligaţie”, a declarat Bode.

Lucian Bode a precizat că este necesară o campanie de informare.

”Să venim cu campanii de educare a publicului român care să descurajeze prezentarea unor cereri de viză neconforme. O chestiune care mi s-a părut şi mie şi oficialului american în neregulă: dacă din 3.000, să spunem 1.000 depun cereri, dar nu le finalizează, din diferite motive: renunţă sau li se pare foarte complicat. De exemplu, 1.000 de cereri sunt considerate respinse, se contabilizează la procentul de refuz, ceea ce nu cred că este în regulă. Avem nu ştiu câţi cetăţeni cu dublă cetăţenie care aleg să depună cererea în România, chiar dacă au cetăţenia în Italia, Spania şi aşa mai departe. Acesta este planul, eu o să îl prezint ministrului Afacerilor Externe”, a declarat Lucian Bode.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend