Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iuliana Pănescu, Premier Energy: `în viitor, putem să convertim o mare parte din rețeaua noastră din gaz în hidrogen`

Publicat

in

În contextul în care avansul tehnologic va permite și în viitorul nu foarte îndepărtat vor putea fi folosite alte surse alternative  la gaze, putem converti o mare parte din rețeaua noastră din gaz în hidrogen, a dezvăluit Iuliana Pănescu, Head of Treasury al Premier Energy, jucător important pe piața de distribuție și furnizare de gaze naturale din România, în cadrul evenimentului ”Forumul Pieței de Capital 2021.

Cu un avans accelerat al afacerii în ultimii ani, deși mai puțin cunoscută comparativ cu cei doi pioni ai duopolului E.ON-Engie din piața de profil, compania Premier Energy a devenit unul din grupurile de infrastructură energetică (distribuție și furnizare electricitate și gaze naturale) cu unul din cele mai rapide ritmuri de creștere din Europa de Sud-Est – este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și în top 5 furnizori de gaze naturale din România. Compania este și market leader pe distribuție și electricitate în Republica Moldova, fiind controlat prin vehiculul de achiziții al EMMA Capital, fondat de omul de afaceri ceh, Jiří Šmejc. Šmejc este fost partener de business al lui Petr Kellner, considerat cel mai puternic afacerist din Europa Centrală și de Est de după 1989, fondator și acționar majoritar (98,93%) al Grupului PPF, decedat în această primăvară în urma unui accident de elicopter.

Iar în noul context internațional, se concentrează pe Pactul Verde – “credem că a venit momentul să ne concentrăm pe Green Deal și să încercăm să adăugăm şi o componentă de producție de energie din surse regenerabile. Practic, acest lucru ar însemna integrarea noastră pe verticală, avem identificate deja câteva target-uri – “sunt câteva proiecte din sfera de regenerabile care ne-au atras atenția ca fiind potențiale în a ne extinde platforma de energie de tip “one-stop” în zona verde”.

Pe lângă zona de energie verde, Premier Energy, cu un portofoliu de furnizare de aproximativ 100.000 de clienți, anunță investiții consistente și în dezvoltarea rețelei de gaze naturale. În ceea ce priveşte finanţarea, ”toate proiectele pe care le- am avut până acum le-am finanțat din capitalul propriu, din profitul reinvestit sau  din finanțări bancare. Ne bucurăm de un parteneriat solid cu trei finanțatori din piața locală, care ne susțin şi au fost alături de noi în toate demersurile de dezvoltare.”

CINE SUNT CEI DE LA PREMIER ENERGY

Prezentă în România de aproximativ 10 ani, Premier Energy Group este unul dintre cele mai dinamice grupuri Europa Centrală și de Sud Est.  A ajuns în România la peste 80 de concesiuni în calitate de distribuitor, iar din acestea circa 20% sunt greenfield.
De spus și că România și Moldova nu sunt singurele investiții ale EMMA Capital care are investiții și în alte sectoare în Europa și Asia – una dintre cele mai importante este Home Credit,  lider de consumer finance și banking în opt din cele nouă piețe în care activează  și cu active brute totale de circa 14,5 miliarde de euro.

O alta deținere a EMMA Capital este Super Sport în Croația, este al doilea domeniu de interes pe lângă energie, adică pariuri sportive și jocuri online. Acolo Super Sport este lider de piață, cu undeva la 50% cotă de piață, cu aproximativ 75% din venituri generate de zona online.

Pe lîngă interesele în energie în Europa Centrală și de Sud Est, consumer finance, banking si pariuri sportive/jocuri online, interesele EMMA Capital – generează azi un capital de aproximativ 1 miliard de euro –  mai sunt și zona de farma, fertilizare in vitro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Scandalul Partygate continuă în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson are în vedere măsuri pentru a-şi întări poziţia

Publicat

in

De

Premierul britanic Boris Johnson ar fi fost “intervievat” în cadrul anchetei legate de scandalul cunoscut ca “Partygate”, în care continuă să apară acuzaţii privind petreceri organizate la Downing Street în pofida pandemiei, relatează luni dpa citând presa britanică, arată AGERPRES.

Cotidianul Daily Telegraph a scris că premierul i-ar fi împărtăşit coordonatoarei anchetei, Sue Gray, “ceea ce ştie” despre petrecerile care ar fi avut loc la reşedinţa guvernamentală. Raportul lui Gray privind acuzaţiile de încălcare a regulilor anticoronavirus pe Downing Street ar putea fi publicat chiar săptămâna aceasta.

Potrivit tabloidului The Mirror, Johnson a luat parte, înainte de Crăciunul din 2020, la o petrecere de rămas bun pentru consilierul său în domeniul apărării, cpt. Steve Higham, în timpul căreia a ţinut şi un discurs. Biroul premierului şi Ministerul Apărării nu au răspuns la solicitarea de comentarii.

În tentativa de a-l ajuta pe Johnson să supravieţuiască scandalului, scrie presa britanică, acesta şi-ar putea remania echipa de asistenţi şi ar putea lua şi alte măsuri “populiste”, între care, potrivit cotidianului The Times, s-ar putea număra un anunţ privind implicarea armatei în eforturile de oprire a traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii.

O altă schimbare avută în vedere ar putea fi “îngheţarea” taxei de licenţă pentru compania publică de radio-televiziune BBC pentru doi ani.

Sir Graham Brady, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator – aşa-zisul comitet 1922 – a primit până în prezent din partea legislatorilor circa 20 de scrisori de neîncredere în premier, din totalul de 54 necesare pentru a scoate la concurs conducerea formaţiunii, a mai scris presa britanică.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Toate TUNURILE pe Djokovic: are INTERZIS și la Roland Garros; Franța nu-i va permite accesul în țară

Publicat

in

De

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează agenţia spaniolă EFE, infomează Agerpres.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, “în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”.

Mărăcineanu a profitat de această ocazie pentru a mulţumi mişcării sportive în ansamblul ei pentru acţiunea “de condamnare a ultimilor nevaccinaţi” şi a insistat că toţi trebuie să colaboreze pentru “păstrarea competiţiilor” şi promovarea paşaportului de vaccinare la “nivel internaţional”.

Tot Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat între finele lui mai şi începutul lui iunie.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o “eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ”din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend