Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iuliana Pănescu, Premier Energy: `în viitor, putem să convertim o mare parte din rețeaua noastră din gaz în hidrogen`

Publicat

in

În contextul în care avansul tehnologic va permite și în viitorul nu foarte îndepărtat vor putea fi folosite alte surse alternative  la gaze, putem converti o mare parte din rețeaua noastră din gaz în hidrogen, a dezvăluit Iuliana Pănescu, Head of Treasury al Premier Energy, jucător important pe piața de distribuție și furnizare de gaze naturale din România, în cadrul evenimentului ”Forumul Pieței de Capital 2021.

Cu un avans accelerat al afacerii în ultimii ani, deși mai puțin cunoscută comparativ cu cei doi pioni ai duopolului E.ON-Engie din piața de profil, compania Premier Energy a devenit unul din grupurile de infrastructură energetică (distribuție și furnizare electricitate și gaze naturale) cu unul din cele mai rapide ritmuri de creștere din Europa de Sud-Est – este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și în top 5 furnizori de gaze naturale din România. Compania este și market leader pe distribuție și electricitate în Republica Moldova, fiind controlat prin vehiculul de achiziții al EMMA Capital, fondat de omul de afaceri ceh, Jiří Šmejc. Šmejc este fost partener de business al lui Petr Kellner, considerat cel mai puternic afacerist din Europa Centrală și de Est de după 1989, fondator și acționar majoritar (98,93%) al Grupului PPF, decedat în această primăvară în urma unui accident de elicopter.

Iar în noul context internațional, se concentrează pe Pactul Verde – “credem că a venit momentul să ne concentrăm pe Green Deal și să încercăm să adăugăm şi o componentă de producție de energie din surse regenerabile. Practic, acest lucru ar însemna integrarea noastră pe verticală, avem identificate deja câteva target-uri – “sunt câteva proiecte din sfera de regenerabile care ne-au atras atenția ca fiind potențiale în a ne extinde platforma de energie de tip “one-stop” în zona verde”.

Pe lângă zona de energie verde, Premier Energy, cu un portofoliu de furnizare de aproximativ 100.000 de clienți, anunță investiții consistente și în dezvoltarea rețelei de gaze naturale. În ceea ce priveşte finanţarea, ”toate proiectele pe care le- am avut până acum le-am finanțat din capitalul propriu, din profitul reinvestit sau  din finanțări bancare. Ne bucurăm de un parteneriat solid cu trei finanțatori din piața locală, care ne susțin şi au fost alături de noi în toate demersurile de dezvoltare.”

CINE SUNT CEI DE LA PREMIER ENERGY

Prezentă în România de aproximativ 10 ani, Premier Energy Group este unul dintre cele mai dinamice grupuri Europa Centrală și de Sud Est.  A ajuns în România la peste 80 de concesiuni în calitate de distribuitor, iar din acestea circa 20% sunt greenfield.
De spus și că România și Moldova nu sunt singurele investiții ale EMMA Capital care are investiții și în alte sectoare în Europa și Asia – una dintre cele mai importante este Home Credit,  lider de consumer finance și banking în opt din cele nouă piețe în care activează  și cu active brute totale de circa 14,5 miliarde de euro.

O alta deținere a EMMA Capital este Super Sport în Croația, este al doilea domeniu de interes pe lângă energie, adică pariuri sportive și jocuri online. Acolo Super Sport este lider de piață, cu undeva la 50% cotă de piață, cu aproximativ 75% din venituri generate de zona online.

Pe lîngă interesele în energie în Europa Centrală și de Sud Est, consumer finance, banking si pariuri sportive/jocuri online, interesele EMMA Capital – generează azi un capital de aproximativ 1 miliard de euro –  mai sunt și zona de farma, fertilizare in vitro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sectele religioase, acuzate pentru decesul a peste 150 de copii din Zimbabwe

Publicat

in

De

O epidemie de rujeolă în Zimbabwe a ucis 157 de copii, iar numărul deceselor aproape că s-a dublat în mai puțin de o săptămână, a declarat marți ministrul informațiilor, potrivit Reuters, scrie Mediafax. Guvernul a dat vina pe sectele religioase pentru creșterea numărului de infecții, spunând că rujeola este răspândită în mare parte în rândul celor care nu au fost vaccinați.

Numărul total de cazuri la nivel național a sărit de la 1.036 la 2.056 în patru zile, a declarat ministrul informației Monica Mutsvangwa, după ședința de guvern.

Cele mai multe cazuri apar în rândul copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și 15 ani din sectele religioase care nu cred în vaccinare.

„S-a observat că majoritatea cazurilor nu au fost vaccinate pentru a se proteja împotriva rujeolei. Guvernul a invocat Legea privind unitatea de protecție civilă pentru a face față acestei situații de urgență”, a declarat Mutsvangwa.

În timp ce Ministerul Sănătății își extinde programul de vaccinare înainte de deschiderea școlilor în septembrie, guvernul a contactat liderii tradiționali și religioși pentru a le cere sprijinul, a adăugat Mutsvangwa.

Epidemia de rujeolă reprezintă o presiune suplimentară asupra sectorului de sănătate din Zimbabwe, care suferă de mult timp din cauza lipsei de medicamente și a grevelor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Navalnîi cere sancțiuni sistematice împotriva oligarhilor ruși: Doar 46 din cei mai bogați 200 de ruși au fost sancționați

Publicat

in

De

Opozantul rus Alexei Navalnîi a denunțat marți lipsa sancțiunilor occidentale sistematice împotriva oligarhilor ruși pentru sprijinul acordat regimului lui Vladimir Putin și intervenția sa militară în Ucraina, relatează AFP.

Alexei NavalniiFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Într-un mesaj plin de exemple publicat pe rețelele sale de socializare, el spune că doar 46 din cei mai bogați 200 de ruși, conform clasamentului revistei Forbes, sunt în prezent supuși sancțiunilor americane, europene sau britanice.

„Pentru mine, nu prea mi se pare un război total împotriva oligarhilor lui Putin”, a comentat el.

Potrivit acestuia, printre altele, CEO-ul gigantului rus Gazprom Alexei Miller încă nu este vizat de sancțiunile europene, în timp ce celebrul oligarh Roman Abramovici scapă în continuare de sancțiunile SUA.

„Companiile lui Abramovici continuă să furnizeze metal Ministerului rus al Apărării. Cum de nu sunt încă sancționate?”, se întreabă Navalnîi.

„Nu putem spera la o schismă în rândul elitelor lui Putin în privința războiului, dacă, în ciuda multor discuții, nu folosim bățul împotriva lor și îi lăsăm să-și păstreze morcovii”, adaugă Navalnîi.

El mai propune interzicerea oricărei personalități publice ruse care susține public ofensiva din Ucraina „pentru 20 de ani” din Statele Unite, Regatul Unit și UE.

Potrivit acestuia, „un simplu mecanism” pentru evitarea sancțiunilor ar fi să se declare deschis împotriva ofensivei din Ucraina și „să nu mai susțină regimul Putin cu cuvinte, fapte și bani”.

„Facem apel la alegătorii și parlamentarii din UE, Marea Britanie, SUA și Canada să facă presiuni asupra executivului, să-l forțeze să înceteze respectul și să introducă sancțiuni personale masive împotriva hoților lui Putin”, a spus Navalnîi.

Aceste declarații vin pe măsură ce Uniunea Europeană trebuie să studieze de la sfârșitul lunii august o interdicție a vizelor pentru toți rușii.

În martie, Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare sub acuzația de fraudă pe care o consideră fictivă.

El a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea în Rusia după ce a fost tratat în Germania în urma unei otrăviri grave pe care o atribuie Kremlinului, dar pe care Moscova o neagă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend