Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

Iulian Uţă, candidatul independent la primǎria Curtea de Argeş: Se impune o igienizare completă în primărie şi serviciile publice

Publicat

in

Candidatul independent la primǎria Curtea de Argeş, Iulian Uţă, a demarat zilele trecute campania de strângere de semnǎturi pentru susţinerea candidaturii sale, aşa cum prevede legea. In doar douǎ zile, peste 850 argeşeni au semnat pe lista  de susţinere, sǎptǎmâna acesta urmând ca lista sǎ fie finalizatǎ. Potrivit legii, candidaţii independenţi la primǎriile oraşelor municipii trebuie sǎ prezinte la depunerea candidaturii o listǎ cu semnǎturile de susţinere a  2 % din populaţia cu drept de vot, dar nu mai puţin de 1000 de semnǎturi. ” Am prezentat argeşenilor cu care m-am întâlnit  cu ocazia strângerii semnǎturilor, câteva dintre obiectivele mele principale care vor apǎrea în planul de gospodǎrire a oraşului şi care va fi distribuit curând cetǎţenilor. In prim plan se aflǎ, printre altele,  igienizarea primǎriei, o igienizare pe bazǎ de competenţe şi profesionalism. Nu mai putem accepta funcţionari sau şefi de servicii din primǎrie care îşi bat pur şi simplu joc de argeşeni. Toţi vor fi reevaluaţi, în conformitate cu prevederile legii, iar posturile care se vor elibera, şi vor fi destule,  sǎ fie ocupate prin concursuri corecte şi nu prin aranjamente politice sau nepotisme”, spune Iulian Uţǎ, candidatul independent la primǎria oraşului. Acesta a mai precizat cǎ va face demersurile legale ca imediat dupǎ alegeri, toţi şefii de instituţii sau servicii subordonate primǎriei, sǎ fie schimbaţi din funcţie. ” Incepând cu directorul Aquaterm, care de ani de zile ne dǎ cu întreruperi o apǎ proastǎ la preţ nejeustificat de mare şi pânǎ la şeful de la SPU sau cel de la SPGC, puşi în funcţie politic, toţi vor fi schimbaţi. Stau de peste 10 ani în fotoliile lor, sunt aproape de pensie iar manevrele lor au fost dezvǎluite permanent de presa. Dacǎ vrem sǎ avem servicii de calitate, avem nevoie sǎ aducem în fruntea acestor instituţii oameni tineri, profesionişti în domeniu, cu o nouǎ viziune asupra necesitǎţilor cetǎţenilor. Primim apǎ proastǎ, avem maidanezi în tot oraşul, avem servicii ineficiente de întreţinere strǎzi pentru cǎ în fruntea acestor servicii stau ca baştanii de peste un deceniu oameni numiţi politic, încǎ de pe vremea primarului Nicuţ. Toţi aceştia trebuie sǎ plece spre binele oraşului !”, a declarat Iulian Uţǎ.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Mâine, ședința Consiliului Local Curtea de Argeș – VEZI CE SE VA VOTA

Publicat

in

De

Primarul Constantin Panțurescu a convocat pentru mâine, 28 iunie, ora 15:00, ședința ordinară a Consiliului Local pentru luna iunie.

Ordinea de zi

  • 1.Proiect de hotărâre pentru conferirea unor Diplome de recunoștință
  • 2. Aprobarea procesului verbal încheiat în ședința din 31.05.2022
  • 3. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea poziției nr. 23 din anexa H.C.L. nr. 52/2013 pentru aprobarea Inventarului bunurilor imobile ce aparțin domeniului privat al municipiului Curtea de Argeș
  • 4. Proiect de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită către Asociația Nevăzătorilor din România , Filiala Județeană Argeș a unui imobil construcție situat în strada Mircea cel Mare în suprafață de 39 m.p.
  • 5. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al municipiului Curtea de Argeș în domeniul privat al acestuia a imobilului teren având numărul cadastral 89247 în suprafață de 8440 m.p. și punerea la dispoziția Comisiei Locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere Curtea de Argeș pentru punerea în aplicare a Sentinței civile nr. 663/2014, precum și modificarea poziției nr. 381 ”Teren aferent sediu S.P.G.C.” din anexa la Hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș nr. 71/1999 privind însușirea Inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Curtea de Argeș
  • 6. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș nr. 71/1999 privind însușirea Inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Curtea de Argeș
  • 7. Proiect de hotărâre privind demararea procedurii de achiziționare a unui teren.

Proiectele de hotărâre au fost trimise spre avizare la Comisia economico-financiară, Comisia de urbanism, amenajare a teritoriului și protecția mediului, Comisia de comerț și servicii publice, Comisia juridică, de disciplină și ordine publică, Comisia de învățământ, sănătate și familie, muncă și protecție socială, protecția copilului, cultură, arte și sport. Se pot depune amendamente la proiectele de hotărâre.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

Valoarea tichetului de masă va crește la 30 lei și o să apară modificări la voucherele de vacanță pentru bugetari

Publicat

in

Tichetul de masă va avea, începând cu 1 iulie 2022, o valoare maximă de 30 lei, față de 20,17 lei, cât este acum. Totodată, potrivit aceluiași proiect de lege ce va majora cuantumul tichetului de masă, voucherele de vacanță acordate bugetarilor vor putea fi folosite și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare ale copiilor beneficiarilor. În prezent, legislația în vigoare prevede că voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru cheltuielile serviciilor de călătorie și divertisment.

Proiectul de lege, care va modifica Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare și care a fost adoptat astăzi de deputați, în calitate de cameră decizională, dă posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie, de a acorda salariaților tichete de masă pentru fiecare zi lucrată în valoare maximă de 30 lei pe zi. Această valoare va fi valabilă până în martie 2023.

Această va fi valoarea maximă, iar angajatorii nu vor fi obligați să o acorde, putând acorda tichete și de valori mai mici de 30 lei. Majorarea a fost anunțată de Guvern în programul „Sprijin pentru România”.

În prezent, valoarea maximă a tichetului de masă este de 20,17 lei/zi, stabilită prin ordinul comun al Ministerului Finanțelor și cel a Muncii și Solidarității Sociale nr. 366/209/2022. 

Angajatorii care vor acorda în iulie tichete de masă la cuantumul vechi vor putea, dacă doresc, să acorde suplimentar diferența dintre cei 20,17 lei pentru fiecare zi lucrată din luna iunie și cuantumul ce va fi introdus, de 30 lei/zi. Momentan, modificarea nu este oficială, proiectul de lege trebuie să fie semnat de președintele statului și publicat în Monitorul Oficial pentru ca noua valoare să poată fi acordată.

O altă modificare vizează voucherele de vacanță, care vor putea fi folosite și de copiii titularilor pentru plata cheltuielilor taberelor școlare, naționale sau tematice, care au loc pe teritoriul României. Actualmente, voucherele de vacanță pot fi folosite doar pentru plata cheltuielilor cu serviciile de călătorie și divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.

Important! Modificarea ce va fi adusă de proiectul de lege adoptat face referire doar la voucherele de vacanță emise bugetarilor deoarece prevederile din Legea 165/2018 care fac referire la salariații din sectorul privat au fost amânate pentru 1 ianuarie 2027. Cadrul legislativ care stabilește condițiile acordării voucherele de vacanță în sectorul privat este OUG 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță.

Din acest an, voucherele de vacanță se acordă doar pe card, cuantumul anual pentru bugetari este, până la finalul lui 2026, de 1.450 lei.

Deși Legea 165/2018 nu mai permite angajatorilor să acorde tichete cadou altor persoane decât propriilor salariați, prezentul proiect de lege va introduce o serie de noi prevederi în acest sens. Mai exact, organizațiile sindicale legal constituite vor putea acorda tichete cadou membrilor proprii care nu au calitate de angajați ai organizației sindicale. Frecvența acordării lor și valoarea va fi stabilită de către conducerea organizației sindicale.

Deputații care au introdus acest amendament și-au motivat propunerea prin faptul că la baza fondurilor sindicatelor se află cotizațiile de la membrii săi, care sunt supuse deja impozitării și contribuțiilor obligatorii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend