Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iulian Dumitrescu (PNL-USR-PLUS): ‘Alianța de la Prahova va devirusa județul de PSD’

Avatar

Publicat

in

Organizațiile județene ale PNL, USR și PLUS au depus listele comune de candidați și semnăturile necesare pentru alegerile locale din 27 septembrie. Ținta este alegerea lui Iulian Dumitrescu în funcția de Președinte al Consiliului Județean Prahova și asigurarea unei majorități PNL-USR-PLUS în CJ, care să asigure guvernarea eficientă și transparentă a județului în următorii patru ani.

„Alianța PNL-USR-PLUS este Forța Politică a Binelui în Prahova. Ne dorim ca prahovenii să nu mai fie nevoiți să lupte, în același timp, și contra coronavirusului, și contra ciumei roșii. Vrem să devirusăm Prahova de PSD. Vrem să scăpăm Prahova de această administrație coruptă, ineficientă, înapoiată, care sufocă județul de atâția ani de zile. Proiectul nostru administrativ – „Prahova pe Primul Loc” – înseamnă gaze, apă, canalizare, digitalizare, curățenie, parcuri industriale, înseamnă cel mai puternic și mai modern județ din România”, a declarat candidatul PNL-USR-PLUS Prahova pentru președinția Consiliului Județean Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu.

Publicitate

Cristian Apostol, cel care deschide lista Alianței PNL-USR-PLUS Prahova pentru Consiliul Județean, a făcut un apel către alegătorii USR-PLUS: „Astăzi ne-am depus candidaturile pentru Consiliul Județean în această Alianță a Binelui – Alianța PNL-USR-PLUS Prahova – pentru un județ mult mai curat, mult mai onest. Am un mesaj special pentru alegătorii USR-PLUS: vreau să îi rog să ne sprijine, să sprijine această alianță tocmai pentru a avea o administrație curată pentru noi toți, pentru prahoveni”.

Mihai Polițeanu, președintele organizației județene a USR, a reiterat că Alianța PNL-USR-PLUS Prahova a fost înființată din dorința celor trei partide de dreapta de a scoate definitiv, odată cu alegerile locale din septembrie 2020, județul Prahova de sub jugul Partidului Social Democrat.

„Noi astăzi am depus 45 de dosare ale candidaților PNL-USR-PLUS. Din punctul meu de vedere, sunt 45 de scrisori de adio pentru PSD Prahova. Sunt foarte fericit că scriem împreună istorie în județul Prahova. După 20 de ani, o să scăpăm de administrația caracatiță a PSD, o să scăpăm de familia mafiotă Cozma și de toți cei care au devalizat și și-au bătut joc de județul Prahova în ultimii 20 de ani. Încă o dată, facem istorie, curățăm județul Prahova de pesedism, pesediști și corupție”, a afirmat Mihai Polițeanu, liderul județean al Uniunii Salvați România.

Prahova este primul județ din România în care PNL, USR și PLUS au constituit o alianță pentru a alegerile din 27 septembrie. Cele trei partide au convenit asupra principiilor de desemnare a candidaților alianței în Prahova, printre acestea numărându-se: competență, onestitate și responsabilitate a candidaților; fără penali în funcții publice; fără persoane incompatibile sau în conflict de interese; fără foști membri ai PSD printre candidații la Consiliul Județean.

Alianța PNL-USR-PLUS Prahova și-a asumat, între obiective, depesedizarea totală a județului, îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor prin rezolvarea problemelor de infrastructură ale județului Prahova, încurajarea dezvoltării economice a județului Prahova, servicii publice de bună calitate, precum și urmărirea principiului meritocratic la numirea în funcții publice. Cele trei partide au subliniat angajamentul pentru prevenirea corupției și lupta anticoruptie la nivel județean și local.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ucraina – O nouă victorie categorică pentru Mircea Lucescu

Avatar

Publicat

in

De

Formaţia Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa FC Minai, într-un meci din etapa a patra a campionatului Ucrainei.

Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 14, când a fost eliminat Pavlish. Un minut mai târziu, Dinamo Kiev a ratat un penalti prin Verbic.

Publicitate

Au marcat Andrievski ’36, Ţiganov ’41, Verbic ’59 şi Matic ’69 (autogol).

Dinamo Kiev este lider în clasament, cu 10 puncte (trei victorii, o remiză). Minai este pe opt, cu trei puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STUDIU – SUA au pierdut 16.000 de miliarde de dolari din cauza inegalităţilor între rase în ultimii 20 de ani

Avatar

Publicat

in

De

Inegalităţile între rase în Statele Unite – în mod istoric foate puternice – au costat economia americană 16.000 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani, potrivit unui studiu publicat de Banca Citigroup, relatează AFP potrivit news.ro.

”Dacă Statele Unite ar fi redus prăpastia rasială a afroamericanilor în privinţa salariului, locuinţelor, educaţiei şi investiţiile în urmă cu 20 de ani, economia americană ar fi avut în plus 16.000 de miliarde de dolari”, potrivit acestui studiu publicat joi, realizat de a treia cea mai mare bancă americană.

Publicitate

”Reducerea lor azi ar permite creşterea PIB-ului american cu 5.000 de miliarde de dolari în următorii cinci ani”, se arată în studiu.

Citigroup a promis joi să investească un miliard de dolari în următorii trei ani, în vederea unei reduceri a acestor inegalităţi în bogăţie.

Jumătate dintre aceste fonduri urmează să fie destinate ajutării americanilor să devină proprietari ai locuinţei în care stau. De asemenea, urmează să crească investiţiile în companii care aparţin afroamericanilor.

Alt obiectiv al băncii este să ofere un acces mai bun la sistemul bancar şi la credite comunităţilor de culoare, în contextul în care dificultatea afroamericanilor de a obţine un credit cu o dobândă corectă este denunţată adesea.

Acest anunţ este un ecou la apelul lansat vineri de către un oficial al Băncii Centrale americane – Fed -, care a cerut lumii economiei şi finaţelor să acţioneze împotriva rasismului instituţional.

Evocând ”inegalităţi istorice şi instituţionale ale sistemului financiar”, Raphael Bostic, care conduce filiala din Atlanta a Rezervei federale americane a deplâns faptul că bogăţia gopodăriei albilor rămâne de zece ori mai mare celei a gopodăriiei afroamericanilor – cam la fel ca în urmă cu 100 de ani.

El a denunţat ”politica oficială” a anilor de după al Doilea Război Mondial, care oferea un acces la împrumuturi imobiliare în funcţie de origine şi, astfel, la o locuinţă decentă şi abordabilă”, una dintre principalele surse ale ”disparităţii rasiale a bogăţiei”, care persistă.

Inegalităţile puternice din Statele Unite – istorice şi exacerbate de criză – au fost repuse recent pe tapet de manifestaţii care au izbucnit sub lozinca ”Vieţile celor de culoare contează” (“Black Lives Matter”), după moartea lui George Floyd, relansate de cazul Breonna Taylor, la Louisville în Kentucky.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend