Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Îți plimbi fără botniță câinele periculos ? Riști o amendă de 3.000 lei

Publicat

in

Românii care-și plimbă câinii periculoși în public fără a le pune botniță și zgardă cu lesă sau ham riscă să fie amendați de polițiști cu sume de până la 3.000 de lei, conform legislației în vigoare. Regula este valabilă și pentru orice câine agresiv, indiferent de rasă.

Câinilor periculoși trebuie să li se pună botniță și zgardă cu lesă sau ham atunci când sunt scoși în public, așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2002. În caz contrar, proprietarii riscă amendarea.

Advertisements

Câinii periculoși sunt grupați, în funcție de rasă, în două categorii. Mai precis, avem categoria I, la care intră câinii de luptă și câinii de atac de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, și categoria II, la care intră câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

Proprietarii câinilor periculoși din categoria I îi pot plimba numai în holurile imobilelor în care sunt ținuți, pe drumurile publice și pe căile de acces către acestea. Însă asta numai dacă acei câini poartă botniță și sunt ținuți în zgardă cu lesă sau în ham.

Referitor la câinii periculoși din categoria II și la orice alt câine agresiv, indiferent de rasă, aceștia pot fi plimbați în locurile publice, mijloacele de transport în comun și holurile imobilelor în care sunt ținuți. De asemenea, pot fi plimbați numai dacă proprietarul le pune botniță și zgardă cu lesă.

Practic, un câine agresiv este considerat orice câine care atacă sau mușcă fără a fi provocat sau care a fost antrenat pentru lupte.

Românii care-și plimbă câinii periculoși, deci chiar și cei agresivi, fără botniță și lesă riscă o amendă între 1.500 și 3.000 de lei. OUG nr. 55/2002 prevede că amenzile sunt aplicate de polițiști.

Recent, un caz intens mediatizat din București a fost al unui câine agresiv care era plimbat pe stradă fără botniță și care a atacat, fără să fie provocat, un alt câine.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorel Cataramă: Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația

Publicat

in

De

Omul de afaceri Viorel Cataramă spune că  autoritățile anunță numai decesele cauzate de coronavirus, ca să sperie populația și să o determine să accepte dictatura.

„În România mor zilnic (ca medie) 650 de persoane.

Advertisements

Mișcarea Patriotilor Români (MPR) solicită Grupului de Comunicare Strategică să informeze populația zilnic despre cauza tuturor acestor decese.

Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația pentru a o determina să tolereze dictatura politico-medicala și implicit, suspendarea libertăților!

De asemenea, în țara noastră mor zilnic 27 de persoane ca urmare a unor boli infecțioase (nonCovid), un număr mai mare decât decesele raportate Covid! Cerem explicații pentru această situație.

MPR nu contestă existența virusului. Afirmăm însă cu tărie că limitarea drepturilor fundamentale nu este justificată, iar demolarea economică a țării este o eroare politică enormă!”, scrie Viorel Cataramă pe Facebook.

Vezi și: Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat, despre infectarea vedetelor PRO TV: Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor

Publicat

in

De

Conform informațiilor oferite de PRO TV, mai mulți jurnaliști ai postului de televiziune au fost infectați cu coronavirus. Se pare că și Andreea Esca se află în aceeași situație, virusul fiind luat de la o petrecere la care a participat, alături de zeci de persoane, la malul mării, unde nu a purtat mască de protecție și nici nu a respectat distanțarea socială.

”Nu comentez persoanele. Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, nu știu dacă poliția a aflat. Dacă a aflat, poliția va lua măsuri. Va fi amendat organizatorul.”, a spus Raed Arafat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

Advertisements

Vezi și

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend