Conecteaza-te cu noi

UTILE

Iti doresti un dormitor modern si functional? 5 sfaturi care te ajuta!

Publicat

in

francesca-tosolini-hCU4fimRW-c-unsplash

Un dormitor al vremurilor actuale trebuie sa fie cat mai confortabil, pentru relaxarea atat de necesara dupa o zi solicitanta la serviciu, dar si modern, in ton cu trendurile actuale si cu evolutia tehnologiei. Asadar, o imbinare a utilului cu placutul este absolut necesara in camera in care oamenii petrec probabil cel mai mult timp.

Somiere electrice cu telecomanda, pentru un confort sporit

Patul este elementul central din orice dormitor. In functie de el se aleg, de obicei, celelalte accesorii care completeaza stilul incaperii. Un pat cu somiere electrice cu telecomanda asigura un confort maxim. Pozitia se poate schimba printr-o simpla apasare a butonului telecomenzii, in acord cu preferintele fiecarei persoane. Avantajele sunt multiple: imbunatatirea circulatiei sangelui, pozitie corecta a coloanei vertebrale, dar si un confort sporit in timpul urmaririi emisiunilor preferate sau al filmelor la televizor.

Ramele de pat trebuie sa fie din material de calitate

Atat in privinta aspectului fizic, cat si in cea a utilitatii, sunt importante acele rame pat care sunt realizate din materiale de calitate: metal, lemn, cu capat mai inalt sau mai jos, cu margini ascunse sau iesite in afara, bine slefuite si finisate. Conditia de baza in alegerea acestora trebuie sa fie, asadar, calitatea. Cu cat aceasta este mai buna, cu atat patul va fi mai rezistent, mai confortabil si mai placut vederii.

Culorile inchise atrag somnul

Este foarte importanta culoarea dintr-un dormitor. Avand in vedere ca acesta este un spatiu dedicat exclusiv relaxarii, se vor alege culori calde, echilibrate cromatic, care sa favorizeze instalarea somnului. Nuantele inchise sunt perfecte, pentru ca ele amplifica productia de melatonina, hormonul care ajuta in odihna si somn. Designerii spun ca albastrul in combinatie cu gri este o alegere excelenta pentru peretii unui dormitor. Alte variante ar fi verde avocado si gri deschis, sau albastru-azuriu si maro.

Less is more – un concept modern

Romanii si-au schimbat foarte mult stilul din locuinte, in ultimii ani. Daca in perioada comunista si chiar mult timp dupa aceea, casele si apartamentele lor erau intesate de mobila si obiecte decorative inutile, atitudinea s-a schimbat si foarte multi dintre ei incep sa imbratiseze conceptul Less is more, care se refera la un decor minimalist.

Stilul se caracterizeaza prin suprafete drepte, perdele generoase, dar din materiale fluide, perne decorative si forme geometrice care sunt “imblanzite” de lenjerii in culori neutre sau calde. Dormitorul modern al acestor timpuri este cu siguranta unul in care spatiul este pus in valoare, spun cei de la rame-pat.ro. Mobila cat mai putina si cat mai mica, dar practica, obiecte decorative care sunt si folositoare in acelasi timp, veioze cu picior inalt sunt doar cateva dintre optiunile potrivite intr-o locuinta de acest tip.

Trei tipuri de corpuri de iluminat

Iluminatul dormitorului trebuie sa insumeze cele trei componente importante: iluminatul general, cel de lucru, de pe noptiere (veioze, aplice) si iluminatul decorativ in scafe. Este gresita alegerea unei surse de lumina puternice pentru dormitor, pentru ca irita ochii si creeaza disconfort. Aceasta incapere trebuie sa beneficieze de lumina calda, care indeamna la relaxare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cea mai eficienta metoda de vopsire ale obiectelor din inox

Publicat

in

De

ceamaieficientametodadevopsirealeobiectelordininox

Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă pentru ustensile de gătit, aparate de bucătărie (printre care și carucioare inox) chiuvete, corpuri de iluminat și alte articole din casă sau de la locul de muncă. Materialul este durabil, are un aspect modern atractiv și este excelent pentru a rezistă la pete și alte daune. Cu toate acestea, oțelul inoxidabil poate fi și zgâriat.

Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă pentru ustensile de gătit, aparate de bucătărie (printre care și carucioare inox) chiuvete, corpuri de iluminat și alte articole din casă sau de la locul de muncă. Materialul este durabil, are un aspect modern atractiv și este excelent pentru a rezistă la pete și alte daune. Cu toate acestea, oțelul inoxidabil poate fi și zgâriat.

Una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să repari defecțiunile estetice ale unui obiect inox este prin metodă de vopsire in camp electrostatic. Vopsirea electrostatică este un proces de utilizare a unui câmp magnetic pentru aplicarea vopselei pe metale și chiar și diferite tipuri de materiale din plastic. Rezultatul este un finisaj durabil, neted și de calitate.

Vopsirea în câmp electrostatic are multe avantaje. Finisajul este placat datorită câmpului electromagnetic. Oferă un finisaj neted și dur de smalț. Grosimea vopselei este ușor de controlat. Este rentabil, deoarece economisește atât vopsea, cât și timp. Este foarte curat, deoarece nu există pulverizare excesivă sau stropire, iar aplicara vopselei este uniformă. Obiectul este vopsit într-un mod igienic și devine impermeabil la substanțele chimice utilizate pentru curățare.

De ce funcționează atât de bine?

Pe principiul de “contrariile se atrag”, vopsirea în câmp electrostatic se bazează pe legătura extrem de puternică creată atunci când ionii încărcați pozitiv din vopsea sunt atrași de o suprafață încărcată negativ care urmează să fie vopsită. 

Cu toții am experimentat electricitatea statică. Amintește-ți de momentele în care poate ai stat mai mult timp pe un covor, iar apoi ai atins un obiect confecționat din metal. Îți amintești senzația de curentare? Practic, având mai mult contact cu acel covor, ai format o sarcina electrică în corp, iar în momentul în care ai atins obiectul metalic, ai descărcat energia respectivă și ai simțit un șoc electric.

Un câmp electrostatic este similar cu un câmp magnetic tipic, deoarece atunci când un obiect devine încărcat creează un câmp electrostatic. Dacă obiectul are un exces în numărul de electroni, se consideră că este încărcat negativ. Dacă obiectul are mai puțini electroni decât mediul său, acesta este încărcat pozitiv. Două obiecte electrostatice care au particule încărcate în mod opus vor fi apoi atrase una de cealaltă. 

Acesta este conceptul din spatele vopsirii in camp electrostatic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Utilizeaza filtrele de apa pentru a ajuta bugetul familiei

Publicat

in

De

În prezent, oamenii sunt obișnuiți să consume apă îmbuteliată, insa sunt persoane care încă folosesc apă din reteaua publica pentru băut. În aceste condiții, cel mai important lucru este să fii mai vigilent, astfel încât să poți utiliza apa potabilă potrivită pentru consum.

Filtrele de apă pot preveni poluarea apei cu substanțe nocive. Spre deosebire de apa îmbuteliată, apa de la robinet este expusă riscului de contaminare cu substanțe nocive, cum ar fi microbi, pesticide, plumb, nitrați și altele. Când este fiartă, microbii pot dispărea într-adevăr din apă, dar pot fi prezente în continuare substanțe nocive. Nu de puține ori, procesul de gătit poate crește efectiv cantitatea acestor substanțe. Acest lucru se întâmplă, deoarece apa se evaporă atunci când este încălzită, iar concentrația compușilor periculoși de fapt crește.

Acest lucru duce la dezvoltarea unor boli și condiții care pot fi cauzate de consumul de apă contaminată cu microbi sau compuși nocivi, inclusiv, crampe stomacale, greaţă, boli de rinichi etc. De asemenea, dezvoltarea fizică și mentală a sugarilor și copiilor care consumă această apă, poate fi afectată, deoarece fluxul de sânge care transportă oxigenul către creier este împiedicat. Apa contaminată poate deveni potabilă cu ajutorul unui filtru de apă. Acest instrument are o dimensiune a porilor de 1 micrometru sau mai mică, ceea ce poate ajuta la filtrarea microbilor care contaminează apa. Pe lângă eliminarea substanțelor nocive, filtrele de apă pot elimina și gusturile și mirosurile ciudate din apă.

Sfaturi pentru alegerea unui filtru de apă

Există mai multe tipuri de filtre de apă care sunt vândute pe piață. Fiecare tip are o funcție diferită. Pentru a alege un filtru de apă care să satisfacă nevoile tale, ar trebui să intri în magazinul online Wellnessist. De aici poți selecta un filtru de apă certificat, ceea ce indica ca este sigur și adecvat pentru utilizare. Poți alege un filtru de apă care corespunde condițiilor de apă din casa ta. De exemplu, dacă apa din casa ta conține clor, pesticide, plumb sau cupru cu un gust și miros ciudat, poți alege un filtru de apă cu 5 funcții, printre care și unul cu cărbune activ. Când decizi să utilizezi un filtru de apă, ar trebui să acorzi atenție procedurilor de utilizare a acestuia, inclusiv modalității de utilizare și când trebuie înlocuit. Schimbările constante ale filtrului de apă sunt foarte importante, deoarece întârzierea înlocuirii filtrelor de apă îți poate afecta sănătatea. Dacă a trecut pragul de utilizare, filtrul nu mai poate filtra substanțele care poluează apa.

Tipuri de filtre de apă 

Sistemele de filtre de apă se impart, dupa modul de filtrare, in:

  • sisteme cu ultrafiltrare care sunt potrivite pentru purificarea apei la domiciliu, birouri, restaurante, hoteluri, birouri și multe altele. Este ușor de întreținut și ușor de instalat sub chiuveta de bucătărie. De asemenea, poți alege filtre de apă
  • sisteme cu nanofiltrare. Nanofiltrarea este o tehnologie de tratare a apei cu o precizie cu un grad mai mică decât osmoza inversă. Membrana de nanofiltrare elimină toți poluanții introduși în mediul acvatic din procesele naturale și din activitatea umană. Nanofiltrarea apei elimină virusurile, bacteriile, pesticidele, metalele grele și alte impurități dăunătoare, iar mineralele utile rămân în apă. 

Pe langa beneficiile pentru sanatate, un sistem de filtrare al apei aduce si insemnate economii in bugetul familiei. In general, o familie compusa din 4 membrii consuma cel putin 6-8 litri de apa /zi. Daca punem un cost mediu al apei imbuteliate de 1leu/litru, atunci rezulta un cost mediu zilnic de 7 lei. Adica cel putin 210 lei/luna. Banii investiti intr-un sistem de filtrare vor fi recuperati din primele 2 luni de utilizare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend