Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Italia pierde bogații Rusiei, care erau „stăpânii” turismului de cinci stele din peninsulă. „În această vară nu se vorbeşte rusă”

Publicat

in

Turiștii ruși, care erau protagoniști absoluți în Costa Smeralda, Liguria, Versilia și în orașele de artă, luând cu asalt insulele Capri, Ischia și cele mai exclusiviste destinații siciliene, sunt văzuţi tot mai rar în Italia, din cauza conflictului din Ucraina și a sancțiunilor impuse de UE, care au avut repercusiuni imediate și asupra sectorului turismului, cu numărul bogaţilor din Rusia redus drastic, relatează ANSA, citată de Rador.

Plaja Capri langa portFoto: Hotnews

Cifre care sosesc la 24 de ore de la solicitarea făcută către Bruxelles de premierul finlandez Sanna Marin, de omologul eston Kaja Kallas și de însuși Volodimir Zelenski de a interzice intrarea cetățenilor Federației Ruse în spațiul Schengen, și nu numai celor aflați pe lista neagră.

Vara 2022 marchează, așadar, o oprire bruscă a prezenței megayacht-urilor în mările Italiei, care găzduiau miliardari care dețineau adevărate hoteluri plutitoare, dar care coborau pe țărm pentru mega-petrecerile organizate pentru ei în restaurantele cele mai elegante și celebre.

Prăbușirea este totală în Sardinia, unde nu doar oligarhii, ci și elitele societății, așa-zișii noi bogați, alegeau să petreacă.

În nordul insulei, pe Costa Smeralda și în sud la Forte Village din Santa Margherita di Pula, sosirile aproape au dispărut în ultimele săptămâni.

Scenariul fără turişti ruşi, valabil şi în alte părţi

Scenariul nu se schimbă nici în Liguria și în special la Portofino, un loc care a fost întotdeauna iubit de bogații din Est.

Magnatul Eduard Khudainatov, singurul care a cumpărat o proprietate, Vila Altachiara care a aparținut contesei Vacca Augusta, a dispărut, iar renovările sunt oprite.

Chiar și la Cortina d’Ampezzo și pe lacul Como sunt foarte puține prezențe în vilele de lux, chiar dacă procentul de turiști ruși care lipsește a fost compensat din plin de ceilalți, mai ales de americani, cu prezențe record.

Cifre neglijabile și pe Riviera Regiunii Emilia-Romagna, unde au sosit puținii bogătași care reușesc să ocolească interdicţiile prin escale în republicile baltice sau în Turcia, înainte de a ateriza pe aeroporturile din Emilia-Romagna.

De la Marea Adriatică până la Marea Tireniană, situația este identică. În Versilia, prezențele au scăzut drastic.

La Forte dei Marmi se află numai rezidenți ruși, în timp ce numărul turiștilor din Ucraina nu pare să fi scăzut.

Iahtul deținut de Roman Abramovici lipseşte

Chiar și la Capri și la Ischia în această vară nu se vorbește rusă. În largul mării, la Faraglioni, nu este ancorat, ca în fiecare an, mega-iahtul „Eclypse”, lung de 163 de metri, deținut de Roman Abramovici – care a acostat în Turcia după sancțiunile UE –, dar și absența altor iahturi, precum cele ale lui Arzhanov, Melnichenko și Mordashov.

Pe Insula Verde, în schimb, prăbușirea turismului din Rusia variază de la 50% la 90%. La Taormina, o destinație populară pentru mulți cetățeni ai Federației Ruse, s-a înregistrat o revenire a turismului, „dar există o scădere a numărului turiștilor ruși legată în mod clar de război”, după cum a confirmat primarul Mario Bolognari.

„Aici nu a existat niciodată o prezență foarte semnificativă a turiștilor ruși, sunt prezențe care încă sunt considerate importante, deoarece cheltuiau mai mult”, a explicat edilul.

Și dacă destinațiile de pe litoral sunt pustii, chiar și în orașele de artă și cumpărături bilanțul turismului rusesc este în mare măsură negativ.

La Roma, prezenţa ruşilor este zero

Veneția se situează la 0,5%-0,7% din totalul sosirilor în lagună, în timp ce la Milano, în zona magazinelor de designer, începând cu buticurile din Via Monte Napoleone, se înregistrează o scădere bruscă a frecvenței, precum și în marile hoteluri milaneze.

În cele din urmă, la Roma prezența rușilor este aproape zero. „Au lipsit în totalitate”, explică Roberto Necci, președintele Centrului de Studii Federalberghi din Capitală. Și erau turiști râvniți, adaugă el, „pentru că alături de cazarea la hotel, suportau o cheltuială importantă care alimenta comerțul orașului”.

—-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bărbat aflat în Registrul agresorilor sexuali a atacat! Victima a fost o tânără care era în vizită la Piteşti

Publicat

in

De

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, al cărui nume figurează în Registrul agresorilor sexuali, este cercetat de poliţiştii şi procurorii argeşeni pentru tentativă de viol, după ce a intrat în toaleta publică dintr-un parc din Piteşti peste o tânără pe care abia o cunoscuse. Victima are 20 de ani şi se afla în vizită la Piteşti, femeia scăpând după ce s-a opus agresorului, determinându-l să fugă, anunță news.ro.

Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Piteşti, fapta a avut loc în 2 octombrie, iar agresorul a fost prins joi, în condiţiile în care, imediat după tentativa de viol, bărbatul a reuşit să fugă.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că bărbatul în vârstă de 49 de ani, din Piteşti, a intrat în vorbă cu o tânără de 20 de ani, pe o stradă din oraş, femeia, care un părinte român, fiind în vizită în judeţul Argeş şi vorbind foarte puţin limba română

El a mers împreună cu tânăra într-un parc, sub pretextul că îi arată oraşul, iar când aceasta a mers la toaleta publică din parc bărbatul a intrat peste ea, încercând să o violeze. Victima a opus rezistenţă fizică, a început să-l îmbrâncească pe bărbat, iar în faţa atitudinii acesteia agresorul a fugit. Femeia a ieşit după el, a povestit unui trecător ce i s-a întâmplat, iar acesta a plecat în urmărirea agresorului, însă nu a reuşit să-l prindă.

În urma sesizării cu privire la acest caz, poliţiştii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe traseul parcurs de femeie împreună cu suspectul şi au reuşit să-l identifice. Aceştia au constatat că bărbatul are o condamnare pentru infracţiuni la viaţa sexuală, iar numele lui figurează în Registrul agresorilor sexuali.

Joi, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa suspectului, în urma căreia au descoperit şi ridicat mai multe mijloace de probă.

El se află în custodia autorităţilor, care, cel mai probabil, vor cere arestarea preventivă a bărbatului. Faptul că are antecedente în ceea ce priveşte agresiuni sexuale face ca pedeapsa sa, dacă va fi găsit vinovat, să fie mai mare, antecedentele sale constituind circumstanţe agravante.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bihor: O staţie de tratare mecanico-biologică a deşeurilor va fi pusă în funcţiune până la sfârşitul lunii octombrie

Publicat

in

De

Preşedintele ADI Ecolect Group, Mircea Mălan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul lunii octombrie va fi pusă în funcţiune o staţie de tratare mecanico-biologică a deşeurilor.

„Această instalaţie ne va ajuta să deviem o mare parte din deşeurile care astăzi ajung la depozitul ecologic, pentru că deşeurile reziduale care vor fi tratate se dezumifică şi aproximativ 30-40% din greutate scade prin acest proces. Apoi intră într-un proces suplimentar de sortare. Aproximativ 30% din deşeurile care rămân vor fi incinerate, restul fiind duse la depozitul conform. Ecolect a preluat responsabilitatea gestionării acestei staţii”, a explicat Mircea Mălan, potrivit Agerpres.

Reprezentantul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group a arătat că se are în vedere şi accesarea de fonduri europene pentru două proiecte. Primul, în valoare de peste 400.000 lei, a fost aprobat şi se referă la realizarea unei platforme informatice integrate. Aceasta va fi accesibilă atât cetăţenilor, cât şi operatorilor de salubritate şi primăriilor.

Al doilea proiect, în valoare de 350.000 de euro, prevede crearea unor laboratoare ecologice în mai multe şcoli, organizarea unor tabere pentru elevi, organizarea unor cursuri de educaţie ecologică.

El a amintit că şi-a propus şi dotarea fiecărei şcoli din judeţ cu un set de cinci pubele, pentru colectare selectivă, fapt ce nu s-a realizat încă, din cauza creşterii bruşte a preţurilor la materiale şi a faptului că bugetul CJ nu a mai dispus de bani şi pentru această achiziţie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Mălan, a arătat că se lucrează în această perioadă şi la proiectul de realizare a a 32 de centre de depozitare a deşeurilor cu aport voluntar, care ar putea fi finanţate cu fonduri europene, prin actualul Program Operaţional Infrastructură Mare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend