Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Italia optimistă cu privire la ridicarea carantinării pentru vizitatorii din UE, Marea Britanie şi Israel

Publicat

in

Ministrul de externe Luigi Di Maio a anunţat sâmbătă că Italia speră să poată ridica până la jumătatea lunii mai carantina impusă vizitatorilor din alte ţări ale UE, Marea Britanie şi Israel ca urmare a pandemiei de COVID-19, transmite AFP.

“Scopul este de a permite din nou accesul vizitatorilor din ţările care au atins un nivel ridicat de vaccinare, relaxând anumite măsuri de la jumătatea lunii mai”, a declarat Di Maio după o discuţie cu ministrul sănătăţii Roberto Speranza.

“Lucrăm la cum să ridicăm “mini-carantina” în cazul persoanelor din ţările europene, Marea Britanie şi Israel, dacă au un test negativ, dovadă de vaccinare sau s-au vindecat după COVID-19 în ultimele şase luni”, a anunţat ministrul de externe italian.

Restricţiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai.

Di Maio a adăugat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri “scutite de COVID” către şi dinspre Statele Unite, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie.

Italia iese cu precauţie din lockdown începând din 26 aprilie, după luni de restricţii sanitare. În prezent, barurile şi restaurantele pot să îşi servească clienţii în aer liber.

Deşi este aşteaptă cu nerăbdare revenirea turiştilor, Italia încercând să îşi revină după o recesiune dură cauzată de pandemie, experţii continuă să îndemne la prudenţă.

Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE raportat la numărul populaţiei.

Sâmbătă, premierul Mario Draghi a subliniat importanţa implementării mult discutatului “paşaport verde” în UE, care să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19.

Înaintea pandemiei, Italia era a a cincea cea mai importantă destinaţie turistică din lume, dar numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 60% între 2019 şi 2020, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Oficial: Decizia luată de PNL într-o ședință de câteva minute: Nicolae Ciucă, propunerea de premier cu care liberalii merg la Cotroceni

Publicat

in

De

Nicolae Ciucă este propunerea cu care liberalii vor merge la consultările de la Cotroceni, decizia fiind luată joi într-o ședință de doar câteva minute a Biroului Permanent Național al PNL. De altfel, Nicolae Ciucă era cea mai vehiculată variantă în ultimele ore, fiind preferat de către președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, propunerea liberalilor va fi un guvern minoritar PNL-UDMR.

Deciziile au fost oficializate joi dimineață într-o ședință a Biroului Național Permanent care a durat doar câteva minute.

Miercuri seară, liderii PNL s-au întâlnit la Vila Lac cu președintele Klaus Iohannis și au discutat mai multe variante pentru nominalizarea candidatului PNL pentru postul de premier: Florin Cîțu, Nicoale Ciucă și Lucian Bode. Nicolae Ciucă a fost însă preferat de șeful statului pentru funcția de prim-ministru, fiind unul dintre fidelii șefului statului.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Cum s-ar putea numi Facebook dacă își schimbă numele și variantele ironice propuse de unii useri

Publicat

in

De

​Știrea dată de The Verge cum că Facebook ar urmă să anunțe un rebranding a dat naștere multor ipoteze despre cum s-ar putea numi grupul sub care vor fi integrate toate brand-urile. Cele mai des întâlnite ipoteze indică nume precum Meta sau Horizon, dar în glumă userii au propus nume precum Fakebook, Zuckerverse sau ”Old People’s App”. Criticii spun că Facebook nu ar trebui să spere că schimbându-și numele îi vor fi iertate și uitate greșelile pentru care este atât de criticată.

Cea mai des vehiculată posibilă denumire este ”Meta.com”, referire la faptul că Facebook vrea să fie percepută în viitor nu ca o rețea socială, ci ca un promotor al unui univers virtual cunoscut sub numele de Metavers. O altă posibilă denumire posibilă ar fi Horizon, pentru că Facebook a folosit denumirea într-o serie de produse.

Alte denumiri sugerate ar fi ”FB”, ”The Facebook”, Bookface, Facegram, Facetagram, FreeFace, FreeTalk sau World Changer. O parte dintre aceste denumiri sună caraghios.

Evident că nu au lipsit cei care au venit cu denumiri în glumă, legate de problemele numeroase ale Facebook, fie că este vorba de răspândirea știrilor false sau de cantitatea uriașă de date pe care aplicația o colectează. Așa au luat naștere propuneri precum Fakebook sau Tracebook.

Alte ironii s-au legat de faptul că tinerilor nu prea le mai place Facebook, iar aplicația vrea cu orice preț să-i atragă și nu prea reușește, fiindcă TikTok sau Snapchat sunt mult mai interesante pentru ei.

Au fost propuse, evident tot în glumă, denumiri precum “Teenage Wasteland” sau “The Old People’s App because that’s what us younger people call it,”

Dacă rebrandingul se va concretiza este foarte posibil să se întâmple ceva în stilul Google – Alphabet: nu va fi schimbat numele rețelei Facebook, dar va fi creat un grup cu un nume nou care va include cele patru mega-aplicații Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger.

Surse: Bloomberg, Reuters

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend