Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Italia impune permisul de sănătate pentru toate locurile de muncă, de la stat și de la privat

Publicat

in

Guvernul italian a generalizat joi permisului de sănătate pentru toate locurile de muncă și care va fi solicitat atât în sectorul public, cât și în cel privat, au anunțat miniștrii la finalul unei ședințe executive. Începând cu 15 octombrie, permisul verde + va fi necesar la toate locurile de muncă, de la obligația lui fiind scutiți doar pensionarii, gospodinele și șomerii, scrie AFP.

„Extindem obligația permisului verde (denumirea permisului sanitar din Italia, nota editorului) la toată piața muncii, publică și privată, și o facem din două motive esențiale: pentru a face aceste locuri mai sigure și pentru a ne consolida campania de vaccinare „, a declarat reporterilor ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Obiectivul acestei măsuri: creșterea ratei de vaccinare cât mai mult posibil înainte de apariția frigului, care riscă să ducă la o reapariție a infecțiilor. În acest stadiu, aproape 75% din populația cu vârsta peste doisprezece ani este vaccinată, adică 40,46 milioane de persoane.

Chiar și în cadrul profesiilor medicale, vaccinul, oricât de obligatoriu este în acest sector, întâmpină obstacole: Federația Națională a Ordinelor Medicale (FNOMCEO) a confirmat astfel joi pentru AFP că 728 de medici sunt în prezent suspendați pentru că nu sunt vaccinați.

Pentru profesori, 93,1% sunt complet vaccinați sau au primit cel puțin prima doză, în timp ce 6,7% așteaptă această primă doză sau doză unică de vaccin Johnson & Johnson, potrivit guvernului.

Permisul de sănătate „vă face mai liber”, a adăugat Speranza, în timp ce era deja necesar să intrați într-un restaurant, la cinematograf sau pe mijloace de transport pe distanțe lungi (trenuri, nave, avioane).

Decizia guvernului privește „un grup de 23 de milioane de lucrători, tot capitalul uman al țării”, a subliniat ministrul Renato Brunetta.

Italia a fost prima țară europeană grav afectată de pandemie, care a ucis peste 130.000 de oameni în peninsulă și, în 2020, a dus la cea mai severă recesiune de după perioada postbelică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Kremlinul îi acuză pe agenții americani că nu mai au niciun pic de rușine

Publicat

in

De

Kremlinul a afirmat luni că presupusele tentative ale Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi ale Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite de a recruta agenţi din rândul personalului ambasadei Rusiei la Washington sunt inacceptabile, transmite Reuters.

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat pentru presa de stat rusă că angajaţi ai ambasadei pe care o conduce au fost ameninţaţi cu violenţa fizică şi au fost abordaţi frecvent în apropierea sediului misiunii diplomatice ruse pentru a lucra pentru FBI sau CIA.

”Împărtăşim temerile şefului misiunii noastre diplomatice în Statele Unite în legătură cu comportamentul cu adevărat lipsit de ruşine al agenţiilor de intelligence americane în legătură cu cetăţenii noştri şi cu angajaţi ai misiunii noastre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Considerăm inacceptabil acest lucru”, a adăugat Peskov.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Răspunsul lui Gică Hagi după ce Gigi Becali a spus că FCSB s-a dat la o parte la un meci cu Viitorul din 2013

Publicat

in

De

Red. Sport • HotNews.ro

​Gheorghe Hagi, patronul şi managerul de la FC Farul, a spus, luni, într-un comunicat că Gigi Becali a demonstrat, încă o dată, că nu ştie să piardă, după ce finanţatorul de la FCSB a spus că în 2013 i-a ordonat antrenorului Laurenţiu Reghecampf să nu folosească titularii în meciul cu FC Viitorul, pentru a ajuta echipa naşului său să se salveze de la retrogradare.

Gica Hagi Foto: Captura YouTube

Gică Hagi neagă un blat la meciul FCSB vs Viitorul din 2013

„Doresc să clarific public, încă o dată, aşa cum am făcut-o şi în alte rânduri, că între mine şi Gigi Becali sau între reprezentanţii celor două cluburi NU A EXISTAT NICIODATĂ şi vă asigur că NU VA EXISTA nici în viitor, absolut nicio discuţie care să afecteze integritatea competiţiei! Gigi Becali a demonstrat, încă o dată, că nu ştie să piardă.

În sport mereu este un învingător şi un învins, iar pentru mine lucrurile sunt foarte clare, toate meciurile trebuie câştigate numai pe teren.

În rest, tot ce s-a scris şi s-a vorbit despre acest subiect sunt NUMAI speculaţii !” – Gică Hagi.

Gigi Becali spune că FCSB s-a dat la o parte ca Viitorul să nu retrogradeze

Patronul FCSB, Gigi Becali, a recunoscut că, în 2013, i-a ordonat antrenorului Laurenţiu Reghecampf să nu folosească titularii în meciul cu FC Viitorul, pentru a ajuta echipa naşului său, Gheorghe Hagi, să se salveze de la retrogradare.

Becali ar fi dorit ca primarul Florentin Pandele, finul lui, să procedeze în acelaşi fel la FC Voluntari în meciul cu FCSB de sâmbătă (încheiat 2-2). În urma remizei de pe Arena Națională, FCSB a pierdut titlul de campioană în favoarea CFR-ului.

În finalul sezonului 2012/2013, FC Viitorul, ameninţată cu retrogradarea, a învins-o pe FCSB, care era deja campioană, în deplasare, scor 5-2, reuşind să se menţină în Liga I, transmite News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend