Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ISU face (P)ISU, scolile si bisericile fac BOOOM !?! Nici măcar un sfert din şcolile, spitalele si bisericile din Arges nu au autorizații PSI

Avatar

Publicat

in

– Vina nu este a institituţiilor ci a reprezentanţilor ISU Argeş care nu au mai fǎcut verificǎri de ani de zile în aceste instituţii
– Ziarul nostru solicitǎ public ISU Argeş organizarea unei conferinţe de presǎ, eventual alǎturi de prefectul Oprescu, în care sǎ aducǎ lǎmuriri clare în privinţa situaţiei dezastruoase în care se aflǎ instituţiile cu risc major din judeţ

Tragedia de la Club Colectiv a deschis cutia Pandorei şi în judetul Argeş în ceea ce înseamnă autorizarea clădirilor privind securitatea la incendiu. Mai cu teamǎ, mai cu musca pe cǎciula, reprezentanții ISU Argeş, spun cǎ probleme nu se înregistrează doar la cluburile și discotecile din județ, neautorizate cu zecile, ci și la alte instituții.
Spre exemplu, majoritatea bisericilor din județul Arges NU au autorizație de securitate împotriva incendiilor. Vina nu aparţine deloc instituţiei bisericeşti asta pentru cǎ, pe de o parte, până în anul 1990, legea nu obliga lăcașurile de cult să se autorizeze motiv pentru care niciun preot paroh nu a solicitat acest lucru. După 1990, atunci când au început să apară o serie de acte normative care includ și bisericile, majoritatea preoților parohi nu au aflat de lege şi nici mǎcar nu au fost inştiinţaţi de reprezentanţii ISU.
Situația este cu atât mai gravă cu cât, majoritatea bisericilor au o singură ușă de acces, destul de îngustă, iar la slujbele de duminică sunt circa 200-300 de oameni. Mai mult, ușa se deschide spre interior, fapt interzis pentru ca în cazul unor busculade, persoanele care sunt evacuate să nu închidă fără să vrea ușile. În plus, poate mai mult ca în orice loc, în biserici se folosește flacăra (sute de lumânări aprinse la sărbătorile religioase). Cu toate acestea, bietii preoții parohi nu ştiu mai nimic de prevederile legii care se modificǎ permanent mai ales cǎ nici reprezentanţii ISU nu se înghesuie sǎ îi avertizeze in privinţa cerinţelor actuale. Până într-o zi, când, Doamne ferește, vom avea parte de o tragedie și în biserici. Pentru că biserici au ars și în Incendiu biserica pag 13Argeş, din cauza lumânărilor, unul din cele mai cutremurǎtoare evenimente ale Europei interbelice, petrecut în România fiind incendiul de la biserica din Costeşti, Argeş, unde au ars 118 creştini, cei mai mulţi copii, intraţi sǎ se roage la slujba din Vinerea Mare, 18 aprilie 1930.

Într-o situație legislativă similară se află și școlile din Argeş. Aici este dovada clarǎ cǎ, la fel ca şi în cazul bisericilor, instituţiilor nu le pasǎ deloc sǎ informeze sau chiar sǎ stopeze activitatea acolo unde nu existǎ avize. E de notorietate faptul cǎ de ani de zile DSP Argeş accepta funcţionarea şcolilor ştiindu-se faptul cǎ acestea nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi autorizate din punct de vedere sanitar.  Aşa cum ele prezintǎ risc maxim fǎrǎ acea autorizaţie sanitar veterinarǎ, la fel de mare este riscul şi în privinţa avizelor de securitate. In Argeş, toate care au fost construite înainte de 1990 sunt lipsite de autorizație de securitate împotriva incendiilor. Iar dintre cele construite în ultimii ani și care trebuie să aibă autorizație, 25 NU îndeplinesc condițiile legale și nu au autorizații. Asta înseamnă că toți copiii care merg la ore dar și dascălii riscă!!! Si din punct de vedere sanitar şi din punct de vedere al securitǎţii împotriva incendiilor.

Cam la fel stau lucrurile şi în cazul spitalelor. Potrivit aceluiaşi reprezentant ISU care a acceptat sǎ vorbeascǎ cu redactorii noştri pe aceastǎ temǎ, sunt în Argeş câteva spitale care prezintǎ risc maxim în privinţa incendiilor. Pe de altă parte, la aceleaşi  spitale nu sunt suficiente tărgi, scaune cu rotile iar căile de acces în caz de situație de urgență sunt închise (!). Ce s-ar întâmpla cu cele câteva sute de pacienți din spital? Dumnezeu cu mila!
Aşa cǎ, domnilor de la ISU, mǎcar acum conştientizaţi necesitatea implicǎrii dumneavoastrǎ mai active în acţiuni de informare şi control în instituţiile enumerate mai sus. Nu de alta dar riscul este extrem de mare, acesta fiind şi motivul pentru care vǎ solicitam public organizarea unei conferinţe de presǎ, eventual alǎturi de prefectul Oprescu, în care sǎ aduceţi lǎmuriri clare în privinţa situaţiei dezastruase în care se aflǎ instituţiile cu risc major din judeţ.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Asistenta lui Marcel Vela, reacție după ce a fost decorată de președinte: O facultate pe care nu am reușit să o termin pentru că a trebuit să muncesc

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Cenușă Sîia, asistenta ministrului de Interne Marcel Vela, susține că nu a reușit să termine facultatea deoarece a fost obligată să muncească.

Aceasta a  menționat  că nu a știut despre această medalie oferită de Klaus Iohannis până vineri, când ministrul Vela a anunțat-o

„Acum, după ce s-a uscat cerneala textelor pline de venin și de ură ale unora, îmi voi așterne și eu în liniște și decență opinia cu privire la modul în care unii sau alții înțeleg să facă portretul unui om.

Că trăim într-o țară în care ești blamat orice ai face, am înțeles de foarte mult timp. Fac parte din generația născută în 1992, o generație care poate crede mai mult ca oricare alta în schimbare și în vremuri noi.

România te învață că niciodată nu ești suficient de deștept, de frumos, de priceput, de decent, de NIMIC, pentru că…întotdeauna apare entitatea luminată și îți explică cum tu ești mic și prost.

Asta o luăm cu noi din școală, iar apoi ne urmărește toată viața.

Sunt curioasă câte cariere au fost ratate pentru că unii au încercat să îi mulțumească pe alții sau pentru că le-a fost rușine să ridice mâna, devenind pur și simplu o voce, indiferent de categoria socială, indiferent de job, indiferent de ORICE.

Ce ne-a divizat oare atât de mult ca nație? Când am ajuns să privim cu atâta ură unii către alții? Când ne-am pierdut speranța de mai bine? Când ne-am pierdut speranța că putem reuși orice, indiferent de categoria socială din care facem parte?

Oare atunci când scena politică ne-a arătat că în lumină nu pot reuși decât cei cu calități îndoielnice?

ESTE POSIBIL!

Acum voi scrie povestea mea. Pentru că atât mi-a rămas în apărarea mea.

M-am născut în orașul Vaslui. Da, acel oraș de care multă lume râde. Niciodată nu am ascuns asta, pentru că eu chiar iubesc România, indiferent de locul unde se agață harta.

Scriu acest text cu gândul la bunicii mei care m-au crescut și la părinții mei care au făcut sacrificii enorme pentru a fi un adult mai mult decât decent și care nu merită să citească și să vadă atât de mult rău.

Am trăit drama copilului cu părinții plecați în diaspora, și nu un an doi… mulți ani.

Ani grei, copleșiți de dor, cu o bunică care a încercat să le țină locul, și lor si bunicului, pentru că și el muncea peste graniță.

Anii copilăriei mele au fost cu ei departe și cu gândul că vom fi împreună curând. Am fost…dar nu atât de curând, ci atunci când copilăria era deja pierdută.

Am urmat școala și liceul în Vaslui.

Cu un sistem de învățământ ponosit, dar cu o profesoară minunată în liceu care mi-a luminat mintea și calea. Un om care a crezut în mine și care m-a ghidat, pentru că da, în viață, NIMIC nu poate exista fără mentori.

Am venit în București pentru a urma Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București.

O facultate pe care nu am reușit să o termin pentru că a trebuit să muncesc – trei joburi pe zi, pentru a-mi permite viața din București.

Și da, unul dintre ele era acela de a promova un brand de detergent într-un hypermarket.

Am înțeles că s-a ridicat sprânceana când am spus că am vândut cu pasiune detergent la vârsta de 19 ani.

Da! Am vândut cu pasiune. Dar știți de ce?

Pentru că stăteam multe ore în picioare printre rafturi, atât de multe ore încât seara când mă lua soțul meu de la serviciu, abia îmi mai simțeam tălpile.

Și de ce cu pasiune?

Pentru că speram ca cineva să aprecieze efortul meu și să pot primi un job unde măcar pauzele de masă să nu fie pe holuri, în frig și pe grabă.

Așa a fost…

Mi-a propus cineva un internship într-o bancă, iar mai apoi am lucrat doar în mediul privat mulți ani.

Și doar în multinaționale

Am muncit mult, foarte mult, cu sacrificii și mereu cu dedicare și credință, cu susținerea unui om care a stat lângă umărul meu și care mi-a fost mentor, soțul meu.

Împreună am construit și împreună suntem o echipă, într-un apartament închiriat pentru că am pornit de la 0 și mai avem multe de făcut.

Ce mă recomandă pentru medalia de merit clasa a III-a?

Pot doar să spun că nu am știut despre această medalie până vineri când domnul ministru mi-a spus felicitări.

Poate nu o merit sau poate o merit…poate așa a considerat domnia sa. Această medalie a fost una dintre cele 79 de distincții acordate astăzi la Palatul Cotroceni pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne. Alți 31 de colegi din MAI au fost, de asemenea, avansați în grad, la propunerea ministrului afacerilor interne.

Am lucrat 6 luni într-un mediu care a reprezentat și reprezintă mai mult decât o provocare, un mediu unde m-am izbit de mult praf și mai ales de multă rezistență.

Dar în același timp am cunoscut și oameni minunați alături de care am făcut acțiuni pe care nu mi le-aș fi imaginat niciodată și pentru care nu au existat program sau ore prea târzii.

Am fost alături de Direcția Informare și Relații Publice.

O direcție altfel!

Împreună cu echipa de aici și cu colega mea am încercat să conturăm acțiuni care să aducă speranța în aceste vremuri mai mult decât triste.

Campania pentru donare de plasmă, campanii de conștientizare și de promovare a colegilor din teritoriu și multe altele făcute doar intern și doar cu ideile noastre.

Pe lângă campaniile enumerate, proiectul în care am pus alături de colega mea și de întreaga direcție foarte mult suflet este Poliția Animalelor! Un proiect care ne bucură tuturor sufletul și care ne face să sperăm într-o lume mai bună!

Mi-am făcut datoria, cu pasiune și dragoste pentru țara mea, din funcția de consilier al unui ministru care a condus instituția într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa postdecembristă!

Și da! Aș împărți în orice moment meritele și această distincție cu toți acei oameni curajoși care mi-au fost alături, dar și cu profesioniștii pe care i-am cunoscut aici la MAI!

Iar ministrul Ion Marcel Vela este mai mult decât un mentor, este omul care crede cel mai mult în viitor și care mi-a oferit șansa de a-i fi alături.

Și dacă România s-a oprit astăzi în loc de această medalie, o fac elementul de legătură cu toți tinerii care simt că nu au nicio șansă!

Și eu am simțit de atâtea ori printre lacrimi că nu am.

Ce păcat că orice realizare a unei femei duce cu gândul la faptul că a fost o femeie ușoară.

Păcat.

Să credem în noi și în România de mâine! Este vremea schimbării mai mult ca oricând.

Îmi doresc ca într-o bună zi, oamenii buni de aici să prindă voce și încredere în forțele proprii! Să ne iubim mai mult și să ne urâm mai puțin!

Domnule ministru,

Așa cum vă place dumneavoastră să spuneți:

Nu există succes fără succesor!

La mulți ani, România! Te iubesc din toată inima!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

P.S. Pe cei din sistem, îi asigur că această distincție nu putea fi primită de către un cadru din MAI sau MAPN, deoarece este doar o simplă decorație de merit pentru civili, pentru munca depusă pe timp de pandemie”, a spus Gabriela Cenușă Sîia pe pagina ei de Facebook

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Am luat decizia de a suspenda cursurile, pentru că a existat o tendință de creștere a numărului de cazuri’

Avatar

Publicat

in

De

Întrebat de ce Guvernul a decis închiderea școlilor și trecerea în învățământ online, în condițiile în care alte state europene au păstrat, totuși, unitățile de învățământ deschise, Ludovic Orban a răspuns: „Multe state au spus, initial, ca nu inchid scolile si, pana la urma, le-au inchis. Am luat decizia de a suspenda cursurile, pentru ca a existat o tendinta de crestere a numarului de cazuri, care era ingrijoratoare. Au fost estimari ca vom ajunge la 30.000 de cazuri pe zi, altele la 50.000 de cazuri pe zi. A fost o perioada de aproximativ zece zile in care am observat aceste lucruri. Atunci, am luat aceste decizii, nepopulare, ce-i drept”.

Liderul PNL a remarcat apoi faptul că politicienii care i-au criticat pentru decizia de a deschide școlile i-au atacat apoi pentru că le-au închis.

Orban a mai spus că șansele ca un copil să se infecteze la școală erau destul de mici, căci era mereu sub supravegherea cadrelor didactice și trebuia să respecte regulile. Problema era că, după ore, copiii erau luați de părinți și bunici „și se duceau nesupravegheați în alte locuri”.

„Apoi, parintii si bunicii produceau aglomeratie la portile scolilor. Va amintiti imaginile cu parinti care nu purtau masca sau o purtau necorespunzator. Mai era si aglomerarea mijloacelor de transport public, care puteau deveni un factor de infectare”, a explicat Ludovic Orban, pentru ziare.com.

Orban a precizat că ei își doresc să redeschidă școlile cât mai repede, dar asta depinde și de evoluția epidemiei de coronavirus.

Ludovic Orban: Restricțiile se impun acolo unde riscul de răspândire a coronavirusului e mai mare

Duminică, într-o intervenție pentru RTV, șeful Guvernului a explicat condițiile în care se impun restricții.

„Deciziile de restricționare se iau unde e riscul mai mare de îmbolnăvire, cum am luat, de exemplu, decizia privind suspendarea evenimentelor private. Noi am constatat, în septembrie, că cea mai mare rată de răspândire a virusului era în aceste evenimente private. Acolo se adunau mulți oameni care nu se protejau și răspândeau virusul. Măsruile trebuie luate și în funcție de situația specifică din fiecare țară, care sunt activitățile cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, a afirmat Ludovic Orban.

Anterior, el susținuse că PNL a luat măsuri de protejare a sănătății oamenilor chiar dacă asta a însemnat să piardă voturi: „Măsurile pe care le luăm nu au legătură cu alegerile. Am luat măsuri severe, chiar cu riscul de a pierde voturi. Am luat măsuri în primă fază care era aplicabile la nivel local în funcţie de rata de infectare, după care am mai luat un set de măsuri naţionale, care au generat nemulţumire din partea multor români”, conform b1.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend