Conecteaza-te cu noi

Barfe

Istoricul Fane Dumitrache dă startul Festivalului Medieval Secuiesc Ţigănesc

Publicat

in

– Chinezii atrasi de doua specii unice in lume:  broasca urat mirositoare de Muzeu si maidanezul regal de Curtea de Arges. Ei spun ca din acestea se fac cele mai bune mancaruri

– Cozonacul secuiesc va inlocui stema inexistenta a  orasului iar istoricul va fi premiat de celebra Academie de la Plaiul Oii

Eveniment, mare eveniment astazi in orasul feudalo-regal Curtea de Arges ! Istoricul Stefan Dumitrache va da startul celui mai ciudat festival din istoria Romaniei in care va bate urmatoarele recorduri.

In primul rand va fi un festival medieval din care va lipsi blazonul si stema orasului pentru simplu motiv ca ea nu exista decat la DNA desi,  impreuna cu primarul si colegii consilierii, au cheltuit vreo 600 milioane lei pentru asta. Al doilea record va tine de specificul festivalului, Fane Dumitrache avand mari sanse de a lua premiul secolului pentru multiculturalitate acordat de celebra Academie de la Plaiul Oii. Asta pentru ca vom avea parte un festival trei in unul, un festival secuiesc, dedicat celebrului cozonac perpelit pe curentul Muzeului Municipal, un altul feudal care reflecta pe deplin realitatile comunei Curtea de Arges, cu buruieni pe scena si in zona de langa San Nicoara, trepte rupte si o arteziana pe are nu a mai bagat-o nimeni in seama de pe vremea lui Pazvante Chiorul si care acum colcaie de broaste, soparle si alte reptile urat mirositoare si in fine, un festival tiganesc din care nu vor lipsi corturile multicolore, tigaile si ceaunele specifice unei satre.

Sa mai spunem ca istoricul Fane Dumitrache si-a dat seama ca in Curtea de Arges nu exista un om care sa stie istorie ca lumea asa ca a ales ca si prezentator al evenimentului o fata batrana si cam paralela cu istoria acestei zone avand in vedere ca locuieste undeva pe dealuri, la marginea Pitestiului, pe la Stefanesti.

O alta realizare remarcabila ar fi aceea ca, la fel ca anul trecut, Fane Dumitrache va sfida legile fizicii si va lumina orasul ziua in amiaza mare, cum nici firmele care papa banii primariei nu au reusit sa o faca. Mai exact defilarea cu torte va fi facute pe lumina de zi, adica va arde gazul de pomana. Motivul ar fi acela ca dupa lasarea intunericului maidanezii din oras devin mult prea agresivi si ar putea atenta la integritatea tortelor de bambus si chiar i-ar putea inghiti sabia lui Fane Dumitrache.

In fine, un alt fapt laudabil, ar fi acela ca ciudatenia festivalului organizat de Fane Dumitrache a depasit granitele tarii si a ajuns pana in China. Astfel, o delegatie de chinezi in frunte cu ambasadorul acestei tari prietene, va ajunge la Festival pentru a degusta la un restaurant din zona unde parcarea este interzisa, pulpe de broasca de San Nicoara la ceaun. Deja de azi dimineata oamenii lui Stefan Dumitrache nu mai prididesc in a captura cat mai multe broaste din fantana arteziana urat mirositoare de langa Muzeu. “Venim acilişa, la voi la Roumania, la Cur d’ Arges, ca am auzit ca mister Dumitrache are o crescatorie de broaste unice cu o aroma greu de egalat. Noi , suparat rau de tot pe primar pe motiv ca nu a vrut sa ne lase sa mangeare si cativa caini din specia asta a voastra unica in lume, maidenezul regal de Curtea de Arges “, ar fi declarat, intr-o combinatie de limbi,  portarului de la Muzeu un membru al delegatiei chineze.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Primarul Panţurescu, forţat să abandoneze selfi-urile penibile ! 

Publicat

in

De

– PIC, febleţea penalului Drăghici, ar fi primit ordin să nu se mai pozeze singur cu inaugurari de tîmplărie pe zid sau prezentări a catorva metri de trotuar

Si la Curtea de Argeş a început campania electorală pentru primărie, dar a început cu jale şi tristeţe. Dacă la liberali ultimul sondaj a băgat zâzanie prin cifrele care arată că barmanul şef al orasului, Cristian Mitrofan, a căzut pe locul doi şi pierde, spre binele orasului si al partidului, şansa de a mai candida iar pentru functia de primar, la PSD treaba e urata de tot. Fratele de cruce al penalului Mircea Draghici, primarul Panţuresu, cel alintat de cetăţeni drept PIC, a intrat si el in campanie si, la ordinul lui Draghici, incepuse de vreo saptamana sa enerveze lumea cu selfi-uri pe facebook de la diverse inaugurari cum ar fi montarea unor stinghii de lemn pe zidul scorojit al Muzeului Municipal, introducerea apei in bazinul de inot pe care tot PIC anunta ca il inaugureaza ba in iarna lui 2017, ba in vara lui 2018, ba la alegerile din mai 2019 …” Mai fă şi tu un selfie, să vadă lumea că mai mişti ceva, orice, chiar daca nu ai indeplinit niciun sfert din ceea ce ai promis. Mai e un pic si se termina mandatul, ce arati tu la oameni? Sa fie macar cateva selfi-uri acolo”, i-ar fi ordonat acum cateva saptamani, potrivit surselor noastre, penalul Mircea Draghici copilului sau de suflet, Constantin Panţurescu, cel ajuns primar pus tocmai de deputatul penal. Dar… ce să vezi ! Tocmai cand îşi intrase in mână cu fandoseala inutila a inaugurarii/prezentarii unor măreţe realizări, vestea trimiterii în judecată pentru delapidare a protectorului său l-a lovit ca un ciocan pe Panturescu. Trist, abătut şi fără chef de nimic, nici macar de selfi-uri penibile, spun sursele noastre, Panturescu ar fi lasat totul balta si ar fi mers la biserica sa dea un acatist pentru idolul şi protectorul sau, penalul deputat Mircea Draghici. Mai mult, Pic ar fi primit si un alt ordin de la conducerea PSD Argeş prin care era somat sa înceteze cu astfel de potlogării într-un astfel de moment trist, de jale: ” Păi… Draghici e pe ducă şi ţie îşi arde de selfi-uri ? Puţin respect, ce dracu! El te-a făcut mare, acum lasă-l şi tu ca va deveni un bun scriitor şi, dacă află ce faci tu acum, cand vei merge la Rahova să îşi dea un autograf nici nu te va mai baga in seama”, ar fi fot ordinul primit de la Pitesti de primarul PIC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Consilierul Ion Șerban a declarat că este posibil ca la anul să nu mai candideze pentru postul de consilier

Publicat

in

În ședința de Consiliu Local de marți 30 martie,  consilierul Ion Șerban a spus că la anul este posibil să nu mai candideze pentru postul de Consilier Local. Noi credem că s-a săturat după atâta timp petrecut în postul de Consilier Local, dar problema rămâne alta: cine va reprezenta ,,vocea opoziției” în toate ședințele ? Nu contează ce partid este la putere, pentru că domnul Șerban este întotdeauna în opoziție! Chiar dacă din 20 de consilieri 19 votează afirmativ, Ion Șerban se opune, că doar trebuie să fie și un vot împotrivă, altfel nu mai este democrație! E drept, că domnul Șerban și-a format un discipol în persoana lui Ionel Păunescu, o voce ,,nervoasă, bătăioasă” totdeauna nemulțumită, așa cum trebuie să fie un adevărat opozant! Dar, să revenim la consilierul Șerban. Domnia sa a spus în ședința de marți: ,,Pentru că este posibil să fie ultimul an în care mă aflu în postura de Consilier Local, anul viitor nu cred că voi mai candida pentru postul de Consilier-aplică ,,metoda Johannis”, poate – voi fi foarte dur, voi tăia în carne vie”! Până acum, ce-ați făcut, domnule Consilier? După această declarație , tuturor  consilierilor aflați la ședință, li s-a făcut pielea de găină când au auzit!  Poate se va răzgândi până anul viitor și se va afla din nou pe lista Consilierilor Locali, nu de altceva, dar acum are și o susținere importantă din partea domnului Ionel Păunescu și ședințele de Consiliu Local vor fi mai interesante ca până acum.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend