Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Israelul va vaccina anti-Covid copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Publicat

in

Israelul a anunțat, duminică, că copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani sunt eligibili pentru vaccinarea anti-Covid și că data pentru debutul campaniei de imunizare a acestora va fi făcută publică în câteva zile, relatează Reuters.

Decizia, anunțată de Ministerul Sănătății, vine în urma aprobării de către grupul său de experți în vaccinări săptămâna trecută, după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer și BioNTech pentru grupa de vârstă la o doză de 10 micrograme.

Doza inițială dată celor cu vârsta de peste 12 ani este de 30 de micrograme. Pfizer și BioNTech au spus că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

Data la care va începe imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va fi stabilită în câteva zile, arată ministerul.

„Majoritatea experților din comitet au fost de părere că beneficiul vaccinării acestui grup de vârstă depășește orice risc”, se arată în comunicat.

Populația de 9,4 milioane a Israelului este relativ tânără, cu aproximativ 1,2 milioane de copii în grupa de vârstă 5-11 ani. Oficialii din domeniul sănătății s-au îndoit că țara ar putea atinge „imunitate de turmă” dacă acei copii nu sunt vaccinați.

Un sondaj de opinie în Israel de săptămâna trecută a arătat că 27% dintre părinți le-ar permite copiilor lor sub 12 ani să primească vaccinul, 33% s-au opus și 40% sunt indeciși.

Patru milioane de israelieni au făcut injecții de rapel, care în august au fost aprobate pentru oricine care a primit a doua doză Pfizer cu cel puțin cinci luni mai devreme.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Începe “iarna crypto”? Declinul generalizat al criptomonedelor continuă

Publicat

in

De

Prețurile criptomonedelor și-au continuat declinul miercuri, valoarea totală a pieții scăzând cu peste 2% ceea ce a făcut capitalizarea sa să coboare sub pragul de două trilioane de dolari, relatează Markets Insider.

Piața crypto globală valorează acum în jur de 1,95 de trilioane de dolari după ce a atins un maxim de aproape 3 trilioane de dolari la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.

Noua scădere înregistrată de piața monedelor digitale vine după ce dobânzile obligațiunilor emise de Trezoreria americană au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, lucru care a dus și la un declin al bursei.

Trendul descendent înregistrat de crypto vine și în contextul în care Rezerva Federală a Statelor Unite a semnalat încă din luna decembrie a anului trecut că își va reduce sprijinul pentru economie și că ar putea majora dobânzile de referință de mai multe ori în 2022.

Dobânzile de referință mai mari tind să cântărească mai greu asupra activelor speculative întrucât investitorii aleg să își plaseze lichiditățile în zone ale pieței pe care le percep mai puțin riscante.

Cădere generalizată pentru criptomonede

Prețul bitcoin a scăzut cu mai mult de 1% în timp ce ethereum a suferit pierderi mai grele, de peste 3%, prețul său ajungând la 3.070 de dolari. Ultima dată când prețul ethereum scăzuse sub pragul de 3.000 de dolari era în septembrie 2021.

Așa numitele „altcoins” au suferit la rândul lor pierderi importante, prețul cardano scăzând cu 8% și cel al avalanche cu 5%.

Unele din aceste criptomonede alternative au înregistrat câștiguri semnificative săptămâna trecută după ce piața NFT-urilor și a aplicațiilor DeFi ce oferă platforme alternative ethereum au fost inundate cu fonduri.

Aceste criptomonede „altcoins”, poreclite „ucigași ai ethereum” în unele cercuri crypto, au înregistrat un avans impresionant în ultimul an.

Un raport al băncii de investiții JP Morgan nota recent că dominația ethereum în zona NFT-urilor a scăzut de la 95% la începutul lui 2021 la 80%.

Avertisment privinde o iarnă „crypto”

Un document al băncii elvețiene UBS publicat în urmă cu câteva zile avertizează că piețele crypto s-ar putea confrunta cu o nouă „iarnă” caracterizată de o prăbușire generalizată a prețurilor din care să nu-și revină timp de ani de zile.

Ultima iarnă crypto a avut loc în 2017 și începutul lui 2018, când prețul bitcoin s-a prăbușit de la aproximativ 20.000 de dolari la mai puțin de 4.000 de dolari, făcându-i pe numeroși investitori să-și piardă interesul față de activele digitale.

Analiștii UBS notează că creșterea dobânzilor de referință de către Rezerva Federală a Statelor Unite în 2022 vor diminua atracția exercitată de bitcoin pentru numeroși investitori deoarece va scădea presiunile inflaționiste asupra dolarului care i-au făcut pe mulți să creadă că bitcoin și celelalte criptomonede ar putea fi o alternativă mai bună pentru economii și investiții.

Bancherii de la UBS notează de asemenea că tehnologiile folosite de criptomonede încă au multe neajunsuri și că reglementările ar putea afecta dezvoltarea industriei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Copleșit de scandaluri și atacat din toate părțile, Boris Johnson anunță relaxarea restricțiilor anti-Covid în Anglia

Publicat

in

De

​Premierul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri ridicarea începând cu săptămâna viitoare a celei mai mari părţi a restricţiilor anti-Covid impuse în Anglia pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează BBC și News.ro.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie din punct de vedere legal, munca la distanţă nu va mai fi recomandată în mod oficial, iar un certificat sanitar nu va mai fi impus în vederea intrării în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari, potrivit anunțului făcut de Johnson în parlamentul de la Londra.

„Având în vedere că Covid devine (o boală) endemică, trebuie să înlocuim obligaţile legale cu sfaturi şi recomandări”, a pledat liderul conservator.

El a anunţat că nu intenţionează că prelugească reglementări care impun izolarea în carantină a cazurilor pozitive de Covid-19 atunci când acestea urmează să expire, la 24 martie, adăugând că această dată ar putea fi devansată.

„Noi nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă”, a explicat Johnson.

Relaxare cu scandal în Marea Britanie

Peste 152.000 de oameni au murit în Regatul Unit din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei. Ultimele date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a bilanţului săptămânal al infecțiilor cu coronavirusul, iar numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 s-a stabilizat.

Numărul bolnavilor de Covid-19 internaţi la terapie intensivă a fost redus în timpul noului val cauzat de varianta Omicron şi scade la rândul său.

Această relaxare a măsurilor considerate liberticide de către o parte a majorităţii conservatoare intervine mai devreme decât era anticipat, data de reevaluare a acestora fiind stabilită pentru 26 ianuarie.

Relaxarea neașteptată survine şi în timpul unei crize fără precedent pentru Boris Johnson din cauza petrecerilor organizate la biroul său în timpul perioadelor de carantină, aspect ce nu a trecut neobservat de opoziție și analiștii care l-au acuzat pe premier că folosește această măsură pentru a-și salva viitorul politic.

Opoziția i-a cerut lui Johnson să demisioneze. În plus, chiar unii membri ai formaţiunii sale, Partidul Conservator, au afirmat că el ar trebui să renunţe la post dacă se va stabili că a încălcat legile stricte pe care le-a introdus guvernul pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Nu mai puțin de 20 de parlamentari conservatori care și-au câștigat locurile la ultimele alegeri generale din 2019 intenționează să trimită scrisori de neîncredere în Johnson, potrivit Telegraph.

„Un grup de parlamentari aleși în 2019 vor trimite scrisori pentru a încerca să atingă pragul de 54 pentru a declanșa o contestare. S-ar putea să se atingă numărul 54”, spune Laura Kuenssberg, editor politic la BBC.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend