Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Israelul a găsit modelul matematic prin care va reporni economia după criza de coronavirus

Publicat

in

Cercetători israelieni au dezvoltat un model matematic vizând repornirea economiei naţionale după criza legată de coronavirus, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţă Weizmann (WIS) din centrul Israelului, relatează marţi agenţia Xinhua, potrivit AGERPRES.

Modelul se bazează pe o închidere intermitentă a activităţilor sociale şi economice: cinci zile de blocare şi două zile de muncă în fiecare săptămână.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

Potrivit WIS, acest model bazat pe epidemiologie suprimă eficient coronavirusul şi, în acelaşi timp, permite o activitate economică durabilă, deşi redusă.

Potrivit cercetătorilor, în acest mod, numărul de replicare a virusului (numărul de persoane infectate de către fiecare persoană infectată) scade sub unu, numărul „magic” ce determină scăderea pandemiei.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o strategie de muncă de patru zile şi zece zile de oprire este şi mai bună.

Motivul cercetării, potrivit echipei, este aserţiunea că o închidere continuă de peste două luni va suprima coronavirusul, dar va distruge de asemenea economia naţională, provocând prăbuşirea multor sectoare şi aruncând mase de oameni în şomaj şi sărăcie.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

WIS notează că la sfârşitul fiecărui blocaj, pacienţii rămaşi vor provoca o reapariţie a pandemiei, forţând o altă închidere.

„Închiderea intermitentă poate fi singura opţiune viabilă pentru ţările care nu pot implementa teste suficiente la timp”, au concluzionat cercetătorii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nelu Tătaru despre nereguli privind achiziţiile din pandemie: Vreau să cred că nu e aşa, dar bănuiesc că sunt nişte sesizări

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune, referindu-se la achiziţiile de materiale medicale făcute în primele două luni ale pandemiei, că vrea să creadă că nu s-au făcut ilegalităţi, dar că dacă există „dubii” trebuie să se facă verificări. Tătaru afirmă că au fost cazuri în care marfa livrată de către diverşi furnizori de echipamente medicale spitalelor nici nu a fost verificată, el fiind informat de către unităţile de primiri urgenţe despre faptul că aceste echipamente sunt neconforme, potrivit news.ro.

„Bănuiesc că există suspiciuni, că altfel nu cred că s-ar… Vreau să cred că nu e aşa, dar bănuiesc că sunt nişte sesizări. Şi atunci trebuie verificate toate. (…) Dacă există unele dubii, atunci bănuiesc că trebuie să existe şi nişte verificări”, a spus Nelu Tătaru, miercuri seară, la B1 Tv.

El a afirmat că a fost informat că sunt echipamente care nu erau corespunzător.

„S-au primit informaţii, noi am făcut verificări, s-au retras…  Am primit informaţii de la unităţi de primiri urgenţe care ne arătau anumite măşti de un anumit tip care nu corespundeau. Atunci am cerut verificarea şi bănuiesc că sunt şi aceste anchete. Am contactat comisii de licitaţie, dar şi comisii de recepţie care trebuia să verifice aceste materiale sanitare sau aceste echipamente. (…) Sunt cazuri în care nici nu au verificat marfa să vadă când le-a ajuns, să vadă dacă corespunde. Au fost asemenea informaţii pe care le-am pus să le şi verifice şi au fost retrase din aceste unităţi sanitare”, a declarat Tătaru.

În ceea ce priveşte prejudiciul cauzat în urma livrării unor astfel de echipamente neconforme, ministrul Sănătăţii a spus că prejudiciul ar urma să fie rambursat sau furnizorul să livreze marfa care să corespundă cerinţelor.

El a mai spus că, în ceea ce priveşte materialele sanitare, „producţia internă este o prioritate a actualului Guvern”.

Nelu Tătaru a afirmat, de asemenea, că „evoluţia ne va spune dacă o să avem şi o prelungire a stării de alertă sau nu”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Ana Birchall dezvăluie că a fost ținta unui ASASINAT: ‘A fost un șoc! Daună totală la mașină’

Publicat

in

De

Ana Birchall a dezvăluit, miercuri seara, la Realitatea PLUS, că a fost ținta unei tentative de asasinat! Ea a povestit cum mașina sa, în care ar fi trebuit să fie și ea, a fost lovită de un alt automobil. ”Să ai daună totală la o asemenea mașină e ceva!”, a relatat fostul ministru al Justiției, care a precizat în automobilul său, un SUV Volvo, se aflau soțul și fiul său.

”Eu mă mulțumesc că ai mei sunt bine și am trecut peste acest lucru. A fost un șoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în mașină, trebuia să fiu și eu în mașină. Erau soțul meu și copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea mașină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, și ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop și aveau 30.40 de km/h să ai daună totală la o asemenea mașină e ceva. Dar, ăsta e un episod singular! Mai sunt și altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci și oamenii din Ministerul Justiției, a fost un asediu permanent. M-au amenințat diverse persoane și din mediul politic, și din zona privată.”, a spus Ana Birchall.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend