Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Israel vs România – Edi Iordănescu și problemele de sănătate ale tricolorilor: „Parcă eram spital, nu echipă de fotbal”

Publicat

in

România va întâlni reprezentativa Israelului, iar Edi Iordănescu a vorbit despre problemele de sănătate ale tricolorilor, selecționerul fiind nevoit să improvizeze o echipă pentru meciul amical care va avea loc marți.

Edi IordanescuFoto: Captura YouTube

Meciul României cu Israel de pe stadionul din Netanya va avea loc marți, de la ora 20:45, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Pro X.

Naționala României, lovită de probleme medicale înaintea amicalului cu Israel

Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Florin Tănase și Deian Sorescu au fost testați pozitiv cu Covid-19 după meciul cu Grecia, iar Edi Iordănescu i-a convocat de urgență pe Claudiu Petrila și Darius Olaru.

De asemenea, selecționerul nu se poate baza pe Alexandru Maxim (afectat de o viroză respiratorie) și pe Mario Camora (probleme musculare).

„Suntem în faţa unui nou test, aşteptam mult această acţiune, chiar dacă au fost puse înaintea numirii mele, sunt două echipe competitive. Sunt momente care trebuie valorificate. Factorii externi ne-au influenţat mult starea de spirit şi deciziile.

De la meciul cu Grecia am pierdut şase jucători, patru cu Covid-19, unul cu viroză, unul cu probleme musculare. Am adus doi tineri. Am venit cu emoţii, în ziua deplasării am mai făcut o testare la Bucureşti şi aici şi ne bucurăm că este bine. Sper ca la ora jocului să avem 23 de jucători pe foaie şi să facem un prim 11 cât mai competitiv.

Au fost multe jocuri în trecut şi amicale cu Israelul. Tradiţia şi istoria au rolul lor, dar nu ne construim viitorul pe asta. Mi-am dorit interacţiune cât mai multă cu jucătorii, să ne cunoaştem, să pregătm ce urmează.

Nu este uşor, staful medical a avut multe nopţi albe, am avut trei focare diferite de viroză, gripă şi Covid-19. A fost o stare foarte proastă, dar nu am vrut să se spună că îmi fac alibiuri.

În meciul cu Grecia am avut trei jucători care au evoluat cu Covid. Contextul pentru noi a fost aproape dezastruos. Încercăm mâine să construim ce nu am reuşit la meciul cu Grecia. Cred că echipa are potenţial să crească într-un timp scurt.

După ultimele 10 zile, cu Covid-19 şi viroze, asta ne mai lipsea (n.r. în Israel a avut loc un atac revendicat de Statul Islamic la câţiva kilometri de locul unde se află naţionala). Băieţii văd că le mai pică câte un coleg, că primesc mâncare la uşă. Eu am mai trecut prin asta şi la CFR, la FCSB. Acum nici nu ştiam ce au. Parcă eram spital, nu echipă de fotbal.

Am fost puşi în dificultate, se schimba starea de la o oră la alta. A fost foarte greu. Te uiţi în stânga – dreapta, vezi pe cineva că tuşeşte, nu e uşor. Trebuie să strângem rândurile, să trecem peste acest obstacol.

Am testat toţi jucătorii înainte să vină, am avut probleme şi în staful medical, tehnic sau administrativ. Nu ştiu ce putem face mai mult. Aici vin de la cluburi diferite, din ţări diferite, e greu de controlat.

Sper că am terminat cu ghinioanele. În loc să ne concentrăm pe fotbal mai mult, am avut astfel de probleme. După jocul cu Grecia am avut analiza cu echipa, în loc să stăm să analizăm, am preferat să stăm afară. Dar nu vreau să ne construim alibiuri, să ne compătimiţi mai mult decât este cazul” – Edi Iordănescu, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Edi Iordănescu, nemulțumit de atitudinea tricolorilor la meciul cu Grecia

„Lucrăm la consolidarea unei structuri şi a identităţi de joc. Nu mi-a plăcut că nu am avut putere mentală, să fim mai decişi, mai agresivi, mai combativi, mai clari. Repriza a doua cu Grecia a arătat că avem potenţial, vrem o forţă mentală mai bună decât am avut” – Edi Iordănescu.

De știut:

  • Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat vineri pe Stadionul Ghencea.
  • Edi Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022

Muntenegru – România (ora 21:45)

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina – România (21:45)

11 iunie 2022

România – Finlanda (21:45)

14 iunie 2022

România – Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022

Finlanda – România (21:45)

26 septembrie 2022

România – Bosnia și Herțegovina (21:45).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Parlamentar rus, reacție la acordarea Premiului Nobel pentru Pace unei organizații din Rusia: ‘Pentru mine este neplăcut până la dezgust’

Publicat

in

De

Într-un interviu acordat pentru Gazeta.Ru, prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Dmitri Novikov, a catalogat drept părtinitoare decizia de a acorda Premiul Nobel pentru Pace organizației ruse pentru drepturile omului „Memorial” (organizația este inclusă pe lista agenților străini de către Ministerul rus al Justiţiei). Deputatul a adăugat că, din cauza activităților centrului, consideră că decizia Comitetului Nobel este neplăcută şi îi stârneşte dezgust, transmite Rador.

„Comitetul Nobel a luat multe decizii care au fost controversate și care merită criticate, dar în acest caz s-a luat o decizie care este pur și simplu extrem de neplăcută și nici nu doresc să critic, pentru mine este neplăcut până la dezgust, pentru că Memorial este o organizație care este marcată de activități intense provocatoare împotriva istoriei noastre, indiferent de orice fapte istorice, obiectivitate, respect faţă de acţiunile fostelor generații și denigrarea erei sovietice. Prin urmare, gradul de implicare în luarea unei astfel de decizii consider că este este pur și simplu exagerat și totul pare extrem de nedemn”, a mai spus el.

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace pentru 2022 au fost desemnaţi președintele Centrului pentru drepturile omului Vesna (Primăvara, în tr.) din Belarus, Alesi Beliaţki, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și organizația ucraineană pentru drepturile omului Centrul pentru Libertăți Civile.

În 2021, Parchetul General al Federației Ruse a cerut Curții Supreme să interzică activitatea organizaţiei Memorial în legătură cu nerespectarea sistematică a legilor și discreditarea autorităților statului. Procurorul a subliniat că organizația creează ‘o imagine falsă a URSS, catalogând-o drept teroristă și că denigrează memoria celui de-Al Doilea Război Mondial’.

Memorial este o organizație specializată în cercetarea represiunilor politice din URSS. Centrul pentru drepturile omului Memorial este inclus în registrul agenților străini din Rusia din 2014, iar în luna decembrie 2021 a fost interzisă printr-o decizie a Curții Supreme a Rusiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romgaz a schimbat numele ExxonMobil Exploration and Production Romania în Romgaz Black Sea

Publicat

in

De

Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat finalizarea procedurilor de schimbare a denumirii companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited în Romgaz Black Sea Limited, potrivit unui raport de la BVB, informează Mediafax.

„Ca urmare a deciziilor luate în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz. din data 22 septembrie 2022, s-au demarat procedurile de înregistrare la autorităţile competente din Bahamas. La data de 6 octombrie 2022, au fost primite documentele care confirmă finalizarea procedurilor anterior menţionate”, se arată în document.

În august, Romgaz a anunţat finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul acţiunilor reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania, care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Valoarea tranzacţiei a ajuns la 1,06 miliarde de dolari.

Romgaz are 15,5 miliarde de lei capitalizare, după un avans de 3,3% al acţiunilor de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 470 de milioane de lei, arată datele BVB.

Compania a înregistrat un profit de 1,7 miliarde de lei pe 30 iunie, în urcare cu 127% faţă de anul trecut, în timp ce afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, potrivit raportului semestrial al Romgaz.

Cifra de afaceri raportată pentru prima jumătate din 2022 este mai mare cu 31% decât cea pe întreg anul 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend