Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Irlanda a suplimentat lichidităţile puse la dispoziţia firmelor ale căror activităţi au fost blocate din cauza pandemiei de coronavirus la 1 miliard de euro

Avatar

Publicat

in

Irlanda a suplimentat lichidităţile puse la dispoziţia firmelor ale căror activităţi au fost blocate din cauza pandemiei de coronavirus la 1 miliard de euro, iar guvernul a promis miercuri că vor urma şi alte măsuri, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Iniţial, guvernul a pus la dispoziţia firmelor capital de lucru şi garanţii de credite de 350 de milioane de euro, în cadrul unui pachet fiscal de 6,7 miliarde de euro, axat pe creşterea indemnizaţiilor pentru şomaj şi subvenţionarea salariilor angajaţilor afectaţi.

Miercuri, guvernul a anunţat că firmele mici şi mijlocii vor putea să solicite băncii de stat pentru dezvoltare împrumuturi şi capital de lucru în valoarea cumulată de 450 de milioane de euro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Companiile mari din domeniul manufacturier, al transporturilor şi al logisticii vor putea împrumuta alte 180 de milioane de euro, sumă care va putea ajunge la 500 de milioaner de euro prin intermediul pieţelor financiare.

Sume mai mici, destinate firmelor de comerţ online şi firmelor cu mai puţin de 10 angajaţi vor aduce programul total de sprijin la 1 miliard de euro.

IBEC, cea mai mare organizaţie de lobbby pentru afaceri din Irlanda, a apreciat că măsurile anunţate miercuri sunt foarte bune, ca şi angajamentul pentru alte măsuri.

IBEC a cerut săptămâna trecută guvernului să ofere companiilor un sprijin în valoare de 3,9 miliarde de euro, care ar susţine măsuri pentru asigurarea unor lichidităţi de 26 de miliarde de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Răzvan Burleanu, despre cazul de doping al jucătorilor de la Astra: Comisiile FRF vor aplica sancţiunile prevăzute de legislaţie

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, comentând cazul de doping al jucătorilor formaţiei Astra Giurgiu, că în acest dosar comisiile jurisdicţionale ale FRF vor aplica sancţiunile prevăzute de legislaţia naţională şi de regulamentele interne după o decizie definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Întrebat dacă Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga I ca urmare a cazului de doping în care sunt implicaţi trei jucători de-ai săi, Burleanu a răspuns: “Aşteptăm finalizarea anchetei Agenţiei Naţionale Anti-Doping, după care, conform procedurii, ANAD, clubul sau jucătorii se pot adresa TAS. În urma unei decizii definitive, organizatorul de competiţie poate sesiza comisiile jurisdicţionale ale FRF unde se vor aplica sancţiunile prevăzute atât de legislaţia naţională, cât şi de regulamentele interne. Deci acesta este contextul în care ne aflăm. În momentul de faţă nu cunoaştem nici declaraţiile, nici probele care sunt în acest dosar… de aceea trebuie să avem puţină răbdare, să aşteptăm finalizarea întregii proceduri la nivel naţional, adică cele două instanţe ale ANAD… să vedem dacă entităţile implicate vor face un recurs la TAS, după care se va intra pe procedura comisiilor jurisdicţionale interne”.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

El a menţionat că FRF este fermă în ceea ce priveşte dopingul. “De aceea sunt organisme de control şi o politică antidoping, iar noi ca federaţie suntem foarte fermi din acest punct de vedere. Faptul că se întâmplă, înseamnă că organismele de control îşi fac treaba”, a explicat Burleanu.

Trei jucători ai echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamentele antidoping.

Cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Fotbaliştii nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SURSE – Tensiuni în coaliție pe bugetele ministerelor: USR suspectează manevre ostile din partea PNL

Avatar

Publicat

in

De

În USR sunt nemulțumiri legate de sumele pe care premierul Florin Cîțu vrea să le aloce, în bugetul de stat pe 2021, pentru proiectele de investiții derulate de ministerele controlate de USR, spun surse din coaliție pentru STIRIPESURSE.RO. Liderii coaliției se află la Vila Lac 3, la o ședință cu președintele Klaus Iohannis.

Vezi și: Scandal la Antena 3: Diana Șoșoacă a plecat din emisiune, după un schimb de replici cu Mihai Gâdea / VIDEO

Potrivit surselor citate, USR-iștii nemulțumiți suspectează că liberalilor nu le-ar conveni ca altcineva să taie panglicile, chiar dacă la Transporturi, de exemplu, o parte din proiectele în derulare au fost inițiate de fostul ministru liberal Lucian Bode.

Liberalii susțin că banii pentru investiții se împart corect, fără culoare politică, și că toate ministerele ar avea nemulțumiri pentru că banii sunt puțini și cerințele sunt foarte mari de la fiecare portofoliu, astfel că nimeni nu o să primească toți banii de care ar avea nevoie.

O soluție identificată este îmbunătățirea colectării taxelor și impozitelor și accesarea fondurilor europene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend