Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Irlanda a suplimentat lichidităţile puse la dispoziţia firmelor ale căror activităţi au fost blocate din cauza pandemiei de coronavirus la 1 miliard de euro

Publicat

in

Irlanda a suplimentat lichidităţile puse la dispoziţia firmelor ale căror activităţi au fost blocate din cauza pandemiei de coronavirus la 1 miliard de euro, iar guvernul a promis miercuri că vor urma şi alte măsuri, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Iniţial, guvernul a pus la dispoziţia firmelor capital de lucru şi garanţii de credite de 350 de milioane de euro, în cadrul unui pachet fiscal de 6,7 miliarde de euro, axat pe creşterea indemnizaţiilor pentru şomaj şi subvenţionarea salariilor angajaţilor afectaţi.

Miercuri, guvernul a anunţat că firmele mici şi mijlocii vor putea să solicite băncii de stat pentru dezvoltare împrumuturi şi capital de lucru în valoarea cumulată de 450 de milioane de euro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Companiile mari din domeniul manufacturier, al transporturilor şi al logisticii vor putea împrumuta alte 180 de milioane de euro, sumă care va putea ajunge la 500 de milioaner de euro prin intermediul pieţelor financiare.

Sume mai mici, destinate firmelor de comerţ online şi firmelor cu mai puţin de 10 angajaţi vor aduce programul total de sprijin la 1 miliard de euro.

IBEC, cea mai mare organizaţie de lobbby pentru afaceri din Irlanda, a apreciat că măsurile anunţate miercuri sunt foarte bune, ca şi angajamentul pentru alte măsuri.

IBEC a cerut săptămâna trecută guvernului să ofere companiilor un sprijin în valoare de 3,9 miliarde de euro, care ar susţine măsuri pentru asigurarea unor lichidităţi de 26 de miliarde de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un celebru designer a fost nevoit să-și vândă vila somptuoasă pentru a scăpa de faliment: Pandemia l-a nenorocit

Publicat

in

De

Designerul britanic Karen Millen a fost nevoită să-şi vândă casa, locul ei de suflet, pentru a-şi salva businessul, după ce a intrat în faliment.

Citește și: SONDAJ IMAS – Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

Karen Millen, unul dintre cei mai cunoscuţi designeri britanici, şi-a vândut casa în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a supravieţui falimentului, informează Mediafax.

Casa cu piscină pe care a vândut-o a fost locul ei de suflet, însă Karen a ales să-şi salveze afacearea, grav afectată de pandemie.

Karen Millen a pus bazele afacerii sale în 1981. După aproape 30 de ani, are peste 400 de angajaţi şi 65 de magazine deschise în întreaga lume.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Hackerii Anonymus și-au făcut prezența în contextul protestelor din SUA: cer acuzarea lui Chauvin şi ameninţă că va expune corupţia din poliţie

Publicat

in

De

Grupul Anonymous şi-a făcut simţită prezenţa şi în evenimentele tulburi care au urmat uciderii lui George Floyd de către poliţistul Derek Chauvin de la Poliţia din Minneapolis şi cere dreptate.

Într-un videoclip, Anonymous cere acuzarea lui Chauvin şi ameninţă că va expune corupţia din poliţie din Statele Unite, iar site-ul Poliţiei din Minneapolis a fost blocat la câteva momente după ce clipul a început să circule pe internet.

Link video – https://twitter.com/i/status/1266854724348887051

„Poliţiştii care ucid oameni şi comit alte infracţiuni trebuie să fie traşi la răspundere la fel ca noi ceilalţi. În caz contrar, vor crede că au dreptul să facă orice îşi doresc. Poate veţi spune că e vorba doar de nişte uscături, dar ce se întâmplă dacă ofiţerii care stau lângă ei şi nu fac nimic în timp ce comit infracţiuni, care refuză să-i judece pe aceşti criminali care acţionează împotriva oamenilor pe care au jurat să-i protejeze.

Oamenii s-au săturat corupţie şi violenţă din partea unor organizaţii care promit să le ofere siguranţă. După evenimentele din ultimii ani, mulţi oameni încep să înţeleagă că nu sunt aici ca să-i apere, ci mai degrabă să-i oprime şi să impună voinţa unor conducători criminali. Sunteţi aici pentru a menţine ordinea, nu pentru a oferi siguranţă oamenilor. De fapt, sunt chiar mecanismul pe care elitele îl folosesc pentru a-şi perpetua opresiunea globală.

Lumea începe să se trezească şi oamenii devin din ce în ce mai furioşi de fiecare dată când văd sânge vărsat inutil fără consecinţe. Aceşti poliţişti trebuie aduşi în faţa legii, iar ofiţerul Chauvin, în special, trebuie acuzat de omor. Din păcate, nu avem încredere în organizaţia lor coruptă pentru a face dreptate, aşa că vom scoate la iveală numeroasele crime din întreaga lume. Noi suntem legiunea. Venim”, spun hackerii în clip.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend