Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Irish Times: Bere, whiskey și 518 milioane de oameni: Irlanda în accepțiunea ghidului olimpic al unei televiziuni coreene

Publicat

in

MBC și-a cerut scuze pentru că a folosit o fotografie cu Cernobîl pentru Ucraina și una cu pizza pentru Italia.

Pentru televiziunile din întreaga lume parada țărilor de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice poate fi un exercițiu de diplomație și de cultură generală, posturile recurgând la tot soiul de informații inedite, biografii de sportivi și cugetări geopolitice pentru a-și completa transmisia.

Însă un post TV sud-coreean și-a cerut scuze pentru imaginile „nepotrivite” pe care a ales să le difuzeze vineri alături de numele câtorva țări, când a transmis ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020. Imaginile au fost criticate de telespectatori, care le-au considerat jignitoare ori de natură a perpetua stereotipuri, relatează ziarul irlandez The Irish Times, citat de Rador.

La intrarea sportivilor italieni pe stadion, televiziunea MBC le-a pus alături fotografia unei pizza. Pentru Norvegia? O felie de somon. Și apoi a mai fost Ucraina, ocazie cu care MBC le-a amintit telespectatorilor unde a avut loc dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986, fără a uita să adauge și o fotografie cu centrala blestemată.

„Imaginile și subtitlurile erau menite să le ușureze telespectatorilor înțelegerea rapidă a țărilor care-și făceau intrarea pe parcursul ceremoniei de deschidere”, a afirmat postul sâmbătă într-un comunicat în engleză postat pe Twitter. „Admitem totuși că a existat o lipsă de considerație pentru țările în cauză, iar inspecția nu a fost suficient de aprofundată. Este o greșeală impardonabilă.”

Raphael Rashid, un jurnalist independent din Seul, a fost cel care a atras atenția asupra imaginilor pe Twitter.

„Când au intrat pe stadion sportivii din Haiti, explicația de pe ecran afirma: «situația politică e încețoșată de asasinarea președintelui»”, a scris Rashid. „Când au intrat atleții sirieni, scria: «resurse bogate de subsol; un război civil persistă de 10 ani».”

Pentru România MBC a folosit o imagine cu Contele Dracula. În cazul Insulelor Marshall a precizat că au fost cândva locul unor experimente nucleare ale SUA.

Când i-a venit rândul Malaeziei, MBC a afișat un grafic cu rata vaccinării pentru Covid-19 a țării, alături de PIB-ul ei.

Pentru Irlanda, explicația de sub harta Europei cu o săgeată indicând insula era: „Whiskey și bere, peisaje naturale”. A dat totodată populația Irlandei ca fiind de 518 milioane, „mâncând” virgula zecimală care ar fi redus cifra cu 99%, la un mult mai adecvat total de 5,18 milioane.

MBC a afirmat în comunicat că va investiga modul în care au fost alese și filtrate imaginile și informațiile.

„Mai mult, vom reexamina fundamental sistemul de producție a emisiunilor sportive pentru a evita pe viitor accidente similare”, a declarat MBC.

The Korea Herald a scris că nu e prima dată când MBC calcă în străchini la Jocurile Olimpice. În 2008 postul a fost amendat de Comisia Comunicațiilor din Coreea de Sud pentru folosirea unor subtitluri peiorative pentru unele țări participante la Jocurile de la Beijing. Sudan a fost descris de MBC drept o țară instabilă cu un îndelungat război civil, iar Zimbabwe drept o țară cu o inflație letală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

LabMin Budai: ‘More than 2,900 Ukrainians employed in Romania since the war started’

Publicat

in

De

More than 2,900 Ukrainian citizens have been employed in Romania since the outbreak of the war, Labour Minister Marius Budai told AGERPRES on Friday.

According to him, as of Thursday, 5,250 active contracts of Ukrainian citizens were registered in the databases of the Ministry of Labour, of which 2,919 are contracts that started on February 24 or later.

Most of the Ukrainian refugees, 905, were employed in the manufacturing industry. Another 457 Ukrainians have found jobs in constructions, while 314 work in administrative and support services, Agerpres.ro informs.

Also, 284 refugees from Ukraine work in hotels and restaurants, and 270 in trade.

By counties, the majority of refugees, 804, work in Bucharest, 261 in Bistrita, 218 in Arad and 203 in Timis.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bodyguardul lui Joe Biden a fost arestat: era rupt de beat și a agresat un civil

Publicat

in

De

Un membru al echipei avansate de securitate a preşedintelui american Joe Biden a fost arestat la Seul, fiind acuzat că a agresat, aflându-se în stare de ebrietate, un cetăţean sud-coreean, cu o zi înainte de vizita preşedintelui american, informează poliţia vineri, relatează Reuters, informează Agerpres.

Membrul echipei de securitate, care lucrează pentru Departamentul Securităţii Interne, a fost reţinut în primele ore ale zilei de joi după ce a fost implicat într-o luptă pentru un taxi, a declarat un oficial din cadrul poliţiei din districtul Yongsan.

Incidentul s-a produs în afara hotelului Grand Hyatt, unde va locui Biden pe durata şederii la Seul.

Poliţia nu a furnizat numele sau alte informaţii despre suspect.

Departamentul Securităţii Interne nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta informaţia. Casa Albă a transmis întrebările Reuters pe această temă către Secret Service, care nu a răspuns până acum.

Departamentul Securităţii Interne include Secret Service, agenţia care îl păzeşte pe preşedintele SUA. Membri ai agenţiei au fost implicaţi în mai multe incidente peste hotare din cauza unui comportament inadecvat şi în trecut.

Biden a ajuns la Seul vineri seară, Coreea de Sud fiind prima destinaţie din primul său turneu în Asia în calitate de preşedinte.

Canalul TV Chosun, primul care a relatat despre incident, susţine că suspectul are circa 30 de ani şi că a fost arestat după ce un alt client al hotelului a chemat poliţia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend