Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iranul primeşte patru avioane Airbus uzate, în pofida sancţiunilor

Publicat

in

Iranul a primit patru avioane de pasageri uzate pentru a înlocui aeronavele din flota sa îmbătrânită, în ciuda sancţiunilor în vigoare, a confirmat vineri Autoritatea aeronautică iraniană.

Un avion Airbus A340 al Mahan AirFoto: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

„Cele patru aeronave Airbus A340 au sosit în ţară şi vor fi utilizate în curând în aviaţia civilă”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii pentru site-ul de ştiri Khabar-Online. El nu a precizat cum a reuşit Iranul să achiziţioneze cele patru avioane în pofida sancţiunilor, relatează Agerpres.

Potrivit presei, avioanele ar fi fost retrase de Turkish Airlines în 2019 şi ulterior parcate pe aeroportul Johannesburg din Africa de Sud de către noua companie proprietară. Turkish Airlines nu a comentat deocamdată.

Toate cele patru aeronave cu numere de înmatriculare din Burkina Faso au decolat săptămâna trecută de la Johannesburg, potrivit presei. În mod oficial, acestea trebuiau să zboare spre un aeroport din Uzbekistan, dar au aterizat la Teheran.

Purtătorul de cuvânt al autorităţii aeronautice iraniene a recunoscut că sancţiunile au făcut extrem de dificilă achiziţionarea de noi avioane de pasageri. Asta înseamnă că ţara a trebuit să „conducă cu luminile stinse” în această privinţă, a spus el, folosind un termen în farsi pentru tranzacţiile care nu sunt efectuate în mod corespunzător.

Occidentul a impus sancţiuni reînnoite conducerii iraniene în urma reprimării brutale a amplelor proteste antiguvernamentale care au început în septembrie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Papa Francisc a decis să îi pedepească și pe homosexualii și pedofilii catolici laici

Publicat

in

Vaticanul a publicat sâmbătă un amendament la dreptul canonic în ceea ce priveşte lupta împotriva agresiunilor sexuale în Biserica Catolică, extinzând răspunderea penală şi asupra liderilor catolici laici care conduc asociaţii recunoscute de Sfântul Scaun, şi subliniind că atât minorii, cât şi adulţii pot fi victime ale abuzurilor, relatează AFP şi Reuters.

Papa Francisc a emis în 2019 un „motu proprio” – o scrisoare emisă direct de papă care modifică legislaţia internă a Bisericii universale (drept canonic) – făcând obligatoriu pentru toţi preoţii şi membrii ordinelor religioase să raporteze orice suspiciune de agresiune sexuală şi făcându-i direct răspunzători pe episcopi pentru orice abuz comis de ei sau muşamalizat, scrie agerpres.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

Hochei – Erste Liga: FTC-Telekom a câştigat cu 3-2 meciul împotriva echipei ACSH Gheorgheni

Publicat

in

ACSH Gheorgheni a fost învinsă de FTC-Telekom cu scorul de 3-2 (3-1, 0-0, 0-1), sâmbătă, la Budapesta, în al patrulea meci al finalei Erste Liga la hochei pe gheaţă, informează Agerpres.

Ferencvaros are 3-1 în la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a câştiga trofeul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend