Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iran: Rouhani spune că nu va încerca niciodată să obțină arme nucleare, cu sau fără acord nuclear

Avatar

Publicat

in

Iranul nu va încerca niciodată să obţină arme nucleare, cu sau fără acordul nuclear, a declarat miercuri preşedintele Hassan Rouhani, cerându-le puterilor europene să evite greşeala Washingtonului de a încălca pactul încheiat în 2015 cu Teheranul, scrie Reuters.

”Noi nu am căutat niciodată arme nucleare (…) Cu sau fără acordul nuclear, nu vom căuta niciodată arma nucleară (…) Puterile europene vor fi responsabile pentru consecinţele încălcării pactului”, a spus Rouhani, conform site-ului preşedinţiei iraniene.

DE INTERES

Ca reacție la retragerea Washingtonului din acordul în 2018 și reimpunerea sancțiunilor, Iran şi-a redus treptat angajamentele asumate. Rouhani a spus că Iranul rămâne angajat acordului și ar putea reveni pașilor făcuți în retragere dacă toate părțile își îndeplinesc obligațiile.

Tensiunile au crescut din nou după uciderea generalului Qassem Soleimani de către Statele Unite. Iranul a ripostat la câteva zile atacând baze folosite de americani în Irak, dar fără a ucide vreun soldat. În lumina acelor represalii, armata iraniană a doborât ”din greșeală” un avion de linie ucrainean care a decolat de pe aeroportul din Teheran, omorând 176 de oameni.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bibiana Steinhaus, singura femeie arbitru din Bundesliga, s-a retras din activitate

Avatar

Publicat

in

De

Bibiana Steinhaus, singura femeie arbitru din Bundesliga, a decis să îşi încheie cariera, la vârsta de 41 de ani, anunță news.ro.

Steinhaus a arbitrat ultima dată meciul dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, miercuri, scor 3-2, contând pentru Supercupa Germaniei.

DE INTERES

“La fel ca mulţi alţi oameni, am fost obligată să îmi revizuiesc priorităţile în timpul crizei de coronavirus. M-am gândit mult la elementele pro şi contra şi, după o discuţie sinceră şi constructivă cu Lutz Michael Frolich, directorul sportiv al arbitrajului de elită din cadrul federaţiei, am decis să îmi închei cariera naţională şi internaţională”, a explicat Steinhaus, potrivit L’Equipe.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Înainte de a deveni prima şi singura femeie arbitru din Bundesliga, Bibiana Steinhaus a condus meciuri din liga a doua masculină şi partide la cel mai înalt nivel în fotbalul feminin, între care finalele Cupei Mondiale din 2011, Jocurilor Olimpice din 2012 şi Ligii Campionilor din 2017.

Ea a trăit însă şi momente controversate de-a lungul carierei. În 2015, fotbalistul Kerem Demirbay, atunci la Fortuna Dusseldorf, a spus, după ce Steinhaus l-a eliminat: “Femeile n-au ce căuta la un meci al bărbaţilor”. Jucătorul a fost suspendat atunci cinci meciuri.

În februarie 2020, Steinhaus a fost asistent VAR la meciul CFR Cluj – FC Sevilla, din 16-imile Ligii Europa.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ Biroul Electoral Central a decis OPRIREA renumărării voturilor și în Sectorul 5

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral Central a respins din nou solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1. BEC va emite o circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5, ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti.

Practic, BEC a decis că BEM este cel care poate lua decizii legate de alegerile din București. Din aceste motive, este posibil ca BEM să decidă chiar și reluarea alegerilor, dacă va constata că au fost comise fraude.

DE INTERES

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a solicitat joi Biroului Electoral Central o interpretare unitară privind renumărarea voturilor. În documentul transmis de BEM există o referire la decizia BEC prin care a fost admisă renumărarea voturilor în Sectorul 5, însă precizează că Legea 115/2015 nu reglementează posibilitate de a fi solicitată renumărarea voturilor, altfel decât în condiţiile art. 95 din legea menţionată. Sursa citată precizează că BEC a admis cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5 „pe baza unei majorităţi conjuncturale, din partea formaţiunilor politice”.

Astfel, BEM cere BEC să soluţioneze o contestaţia depusă de către preşedintele biroului electoral Sector 5, locţiitorul şi de către reprezentantul Partidului Puterii Umaniste, la decizia BEC prin care a fost admisă solicitarea renumărării voturilor în acest sector.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend