Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iran: Rouhani spune că nu va încerca niciodată să obțină arme nucleare, cu sau fără acord nuclear

Publicat

in

Iranul nu va încerca niciodată să obţină arme nucleare, cu sau fără acordul nuclear, a declarat miercuri preşedintele Hassan Rouhani, cerându-le puterilor europene să evite greşeala Washingtonului de a încălca pactul încheiat în 2015 cu Teheranul, scrie Reuters.

”Noi nu am căutat niciodată arme nucleare (…) Cu sau fără acordul nuclear, nu vom căuta niciodată arma nucleară (…) Puterile europene vor fi responsabile pentru consecinţele încălcării pactului”, a spus Rouhani, conform site-ului preşedinţiei iraniene.

Ca reacție la retragerea Washingtonului din acordul în 2018 și reimpunerea sancțiunilor, Iran şi-a redus treptat angajamentele asumate. Rouhani a spus că Iranul rămâne angajat acordului și ar putea reveni pașilor făcuți în retragere dacă toate părțile își îndeplinesc obligațiile.

Tensiunile au crescut din nou după uciderea generalului Qassem Soleimani de către Statele Unite. Iranul a ripostat la câteva zile atacând baze folosite de americani în Irak, dar fără a ucide vreun soldat. În lumina acelor represalii, armata iraniană a doborât ”din greșeală” un avion de linie ucrainean care a decolat de pe aeroportul din Teheran, omorând 176 de oameni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Parlamentul European critică propunerile formulate de Charles Michel privind viitorul buget al UE

Publicat

in

De

Parlamentul European a transmis, miercuri, că se opune propunerilor formulate de Charles Michel, preşedintele Consiliului European, privind bugetul multianual al Uniunii Europene, anunță MEDIAFAX.

„În podida primelor contacte demne de salutat pe care le-am avut în ultimele săptămâni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, propunerile sale privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 sunt mult sub aşteptările Parlamentului European şi ale cetăţenilor”, a comunicat echipa de negociatori a PE.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

„Preşedintele Michel consideră drept proiect propunerea nefastă pregătită la nivel tehnic de Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE în decembrie 2019. În timp ce noi ne-am aştepta la investiţii semnificative pentru aplicarea Pactului Verde, tranziţiei digitale şi construirii unei Europe mai puternice, preşedintele Michel confirmă sau continuă reducerea fondurilor pentru agricultură, coeziune, cercetare, investiţii în infrastructură, digitalizare, IMM-uri, Erasmus, angajarea tinerilor, migraţie, apărare şi în multe alte domenii”, argumentează echipa de negociere a PE.

„În materie de venituri, Parlamentul UE notează că există o deschidere în propuneri, dar identifică două probleme majore: în primul rând, trebuie să evităm un mecanism de corectare privind contribuţiile în sectorul materialelor din plastic care ar afecta efectele de stimulare. În al doilea rând, trebuie introdus în acordul final un angajament clar şi obligatoriu privind noi resurse proprii suplimentare în bugetul multianual 2021-2027. În acest context, echipa de negociere se opune acestei propuneri şi se aşteaptă să nu fie adoptate concluziile de către Consiliul European pe această bază”, subliniază echipa de negociere, conform unui comunicat postat pe site-ul Parlamentului European.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

Negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 sunt marcate încă de disensiuni privind suma de 230 de miliarde de euro, a declarat marţi seară David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. „În acest moment, încă avem disensiuni privind suma de 230 de miliarde de euro”, a declarat David Sassoli, conform unui comunicat al Parlamentului UE.

„În cele două întâlniri pe care le-am avut astăzi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, noi am confirmat poziţia unanimă a Parlamentului European asupra proiectului prezentat sâmbătă. Încă suntem departe de o propunere acceptabilă. Sperăm că reprezentanţii Consiliului vor reacţiona printr-o versiune mai ambiţioasă, capabilă să lanseze negocierile formale”, a precizat David Sassoli.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SURSE – AVERTISMENT în CEX PSD: Ciolacu merge pe mâna lui Tudose

Publicat

in

De

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri, în ședința CEX de la Parlament, că nu va permite, nici la alegerile locale și nici la alegerile parlamentare, dacă el va fi liderul formațiunii, să existe candidați cu probleme penale. „Cât timp este pixul la mine, niciun candidat cu probleme penale nu o să fie pe lista PSD”, le-ar fi zis Ciolacu colegilor din PSD, spun surse din ședință pentru STIRIPESURSE.RO.

Unul din șefii campaniei PSD la locale, fostul premier Mihai Tudose, a spus și el recent că PSD nu va avea niciun condamnat pe liste.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend