Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ÎPS Teodosie se pregătește de slujbă: ‘Veniți de luați Lumină’

Publicat

in

Așa cum a promis, ÎPS Teodosie va face, în noaptea de marți spre miercuri, o slujbă specială, cu credincioși, după ce în timpul stării de urgență bisericile au fost închise pentru ortodocși. ”Voi face ca în noaptea de Înviere!”, a făgăduit înaltul ierarh și se va ține de cuvânt.

Arhiepiscopul Tomisului va face Odovania Învierii, adică încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede același început ca în noaptea Învierii. Deși slujba de Odovanie se ține ziua, pentru că de Înviere credincioșii nu au avut acces în biserici, ÎPS Teodosie a considerat că este bine să le ofere o mângâiere celor din eparhia sa și să facă slujba noaptea.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

Arhiepiscopia a instituit și 3 zile de post pentru ca toți credincioșii să se poată spovedi și împărtăși. ”Nu a fost posibilă pomenirea celor adormiți în cimitire la Paștele Blajinilor, urmare a interzicerii accesului publicului în cimitire.”, anunță instituția.

”Permanența Arhiepiscopiei Tomisului a decis:

Mâine seară (26 spre 27 mai), la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, după următorul program:

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

-ora 23:40 – clerul iese din biserici, cântând „Învierea Ta Hristoase…” și oferă lumina credincioșilor prezenți;

– ora 24:00 – se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă;

– După Utrenia Învierii ( în jur de 1.30) va începe slujba Sf. Liturghii. La final, se vor împărtăși credincioșii care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior, și care s-au spovedit.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

– Nu se oferă Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă, după rânduiala liturgică.

Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paști de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare.

Veniți de primiți Lumină!”, este mesajul pentru credincioșii din Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Eugen Teodorovici și-a anunțat OFICIAL candidatura la șefia PSD: Nu vreau să ne batem pentru pragul electoral

Publicat

in

De

Senatorul Eugen Teodorovici și-a anunțat, în curtea sediului PSD din Kiseleff, candidatura la Congresul PSD pentru șefia partidului. Teodorovici consideră că sub conducerea lui Marcel Ciolacu, PSD nu face opoziție și riscă să ajungă un partid mic, care se va zbate pentru a face pragul electoral.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

”Nu poți sta în opoziție și să dai din coadă pe lângă Iohannis, în timp ce Iohannis calcă în picioare PSD. Nu cred că s-au făcut înțelegeri cu președintele Iohannis sau era mai bine să se fi făcut, decât să se datoreze prostiei.

În opoziție, partidele cresc, dar PSD scade. Am scăzut sub cota de la prezidențiale, dar și sub cota la europarlamentare. Nu-mi doresc să ajungem un partid care se bate pentru a face pragul electoral. Așadar, am venit astăzi aici pentru a-mi anunța candidatura la Congresul PSD.”, a anunțat Eugen Teodorovici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preparate recunoscute international din bucataria ardeleneasca

Publicat

in

De

Mancaruri precum varza a la Cluj, ciorba de salata, cocolosul cu branza, ou si afumatura, friganelele, dar si ingrediente ca tarhonul sau boiaua, vestesc bucataria ardeleneasca la nivel mondial si o transpun intr-un etalon de confluente gastronomice.

In Transilvania romanii, maghiarii, sasii, armenii si evreii – precum si celelalte comunitati etnice care au existat in arcul carpatic – au reusit sa isi imbogateasca reciproc obiceiurile din bucatarie. Pál Kövi, proprietar al restaurantului Four Seasons din New York, a descoperit si a adorat bucataria ardeleana, dedicand peste douazeci de ani pentru a culege retete si traditii culinare ale transilvanenilor.

In retetele ardelenesti predomina ingrediente precum carnea, cartofii, varza, smantama, boiaua si tarhonul.

Asa ca daca nu aveti norocul de a locui in zona Ardealului, o scurta vizita in centrul Romaniei va va aduce in fata unor delicii culinare desavarsite. Iar daca locuiti in zona Bucuresti – Ilfov, aveti la dispozitie terasa restaurantului Vacanta Culinara, situata pe malul lacului Mogosoaia, care integreaza in meniul sau preparate autentice ardelenesti si chiar dedica o data pe luna meniul sau zilnic preparatelor transilvanene.

Foto din meniul restaurantului Vacanta Culinara (Bucuresti – Mogosoaia).

content-image

content-image

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend