Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

ÎPS Teodosie prezintă cifrele pe care mulți nu vor să le vadă: peste 1 MILION de euro a oferit Arhiepiscopia Tomisului pentru acțiuni filantropice

Publicat

in

Peste un milion de euro au fost cheltuiţi anul trecut în scop social-filantropic şi educaţional în Arhiepiscopia Tomisului, fiind ajutate aproximativ 42.500 de persoane, au informat, vineri, reprezentanţii lăcaşului de cult.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului, „anul trecut, în Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Misionar-Social, au fost cheltuiţi în scop social-filantropic şi educaţional 6.203.648 lei (1.243.216 euro), care au ajutat 42.515 persoane”, informează Agerpres.

Peste 1.000 de persoane au fost ajutate cu aproape 3 milioane de lei, prin cele 24 de servicii sociale ale eparhiei (12 cantine parohiale, trei centre de zi pentru copii, un centru de zi pentru vârstnici, două centre rezidenţiale pentru copii, un centru de urgenţă, un campus de tabără, un birou de consiliere, un birou pentru persoanele dependente de alcool, un cabinet medical şi un after-school).

Vezi și: ÎPS Teodosie a contestat în instanță decizia de carantinare. Care sunt argumentele arhiepiscopului

Aproape 30.000 de nevoiaşi au fost ajutaţi cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilă, lemne etc., dar şi cu sume de bani, prin diverse colecte, valoarea totală a sprijinului material şi financiar fiind de peste 2 milioane de lei.

Peste 8.500 de copii din mediul rural au fost ajutaţi cu 620.000 de lei, prin campaniile umanitare „De Crăciun, fii bun!”, „Daruri mici din suflet mare”, „Încalţă un copil sărman”, „Tirul cu ciocolată”, printr-un alt proiect filantropic, „Masa bucuriei”, în valoare de peste 330.000 de lei, fiind ajutate alte circa 1.000 de persoane.

Alte proiecte sociale, de peste 620.000 de lei, au fost derulate şi prin Asociaţia „Samarineanul Milostiv”, organizaţie nonguvernamentală a Arhiepiscopiei Tomisului.

„În decursul anului 2021, Arhiepiscopia Tomisului a desfăşurat în total 25 de programe sociale care au acordat hrană, îmbrăcăminte şi medicamente, au sprijinit educaţia copiilor, au iniţiat campanii de sprijinire a vârstnicilor şi persoanelor cu diverse afecţiuni, au oferit consiliere şi ajutor familiilor cu mulţi copii, ori celor aflate în situaţii de risc social, persoanelor cu dizabilităţi, victimelor violenţei domestice şi persoanelor dependente de alcool. Au fost încheiate parteneriate cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea din Galaţi, Parohia Wurzburg, Germania, Asociaţia ‘Ioan Maximovici’, Vaslui, Asociaţia ‘Filantropia ortodoxă’, Huşi, Asociaţia ‘Sfânta Maria ocrotitoarea celor necăjiţi’, Dăeni, Asociaţia ‘Împreună aducem bucurie’, Constanţa, şi ASCOR Constanţa”, se menţionează în comunicat.

În urma colaborării dintre Arhiepiscopia Tomisului şi CRTS Constanţa, anul trecut au fost organizate nouă acţiuni de donare de sânge, colectându-se 350 de unităţi sangvine, cu 150 mai multe faţă de anul 2020.

Potrivit sursei citate, „prezenta informare nu constituie o ‘trâmbiţare’ a binelui făcut, ci un îndemn la filantropie adresat şi celorlalţi credincioşi”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tensiuni și violențe în Turcia: ambasadorul SUA a fost convocat la Ankara

Publicat

in

De

Turcia l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Ankara, Jeff Flake, ca urmare a unui avertisment emis de partea americană în legătură că posibilele acte de violenţă din partea poliţiei la o demonstraţie a opoziţiei turce, la Istanbul, informează DPA.

Motivul oferit de Ministerul de Externe turc a fost o comunicare din partea ambasadei SUA care conţinea ”declaraţii nefondate” despre măsurile luate de forţele de ordine turce, informează Agerpres. 

Avertismentul a fost emis sâmbătă. Ambasada SUA indicase că gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi proiectile non-letale ar putea fi folosite la manifestaţia de la Istanbul şi le recomandase cetăţenilor americani să evite zona respectivă.

Duminică, Turcia a emis un avertisment similar adresat cetăţenilor săi aflaţi în Statele Unite. Cetăţenilor turci li s-a recomandat să evite adunările şi demonstraţiile de amploare întrucât forţele de ordine americane folosiseră gaze lacrimogene şi muniţie de război în precedente ocazii similare.

Mii de persoane s-au strâns sâmbătă la Istanbul pentru a protesta împotriva unui verdict de vinovăţie în cazul politicianului de opoziţie Canan Kaftancioglu, care a fost acuzat de insultarea preşedintelui şi a statului turc. Demonstraţia a fost organizată de Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune de opoziţie din Turcia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Românii au câştigat toate finalele turneului de tenis pentru juniori Dr. Oetker Junior Trophy

Publicat

in

De

Românii au câştigat toate finalele turneului de tenis pentru juniori Dr. Oetker Junior Trophy, aceasta fiind cea mai bună participare românească din istoria de peste un deceniu a turneului de la Bucureşti, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis.

Românii au câştigat finalele atât la simplu, cât şi la dublu, la feminin şi la masculin.

Astfel, în turneul de simplu băieţi Sergiu Urzică a câştigat trofeul după ce l-a învins în finală pe Matei Todoran, cu 6-1, 6-0, potrivit Agerpres.ro.

„În finală am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale mele din acest turneu. Mă bucur că am reuşit să mă concentrez. Sper să mai am cât mai multe meciuri la fel. În primul rând, vreau să le mulţumesc părinţilor mei pentru toată susţinerea. Antrenorului, sparring-ului şi tuturor celor care m-au ajutat. Este incredibil acest turneu. Îmi place extrem de mult, iar organizarea foarte bună. Un turneu poate mai bun decât Petit As”, a declarat Todoran.

La simplu fete, Giulia Safina Popa reuşind să-şi adjudece trofeul după ce a învins-o în finală, scor 6-2, 4-6, 6-1, pe Alexia Ioana Tatu.

„Este un rezultat excepţional pentru mine, nu mă aşteptam la aşa ceva. Sunt foarte mândră de mine şi mulţumesc echipei mele. E un progres foarte bun şi vreau să pot să joc mai bine decât am făcut-o aici. Dedic victoria tatălui meu, antrenorului meu. O am model pe Simona Halep. O organizare extrem de bună”, a declarat Giulia Popa.

Perechea româno-britanică Flavia Elena Ogrezeanu/Annabel Hristovaa câştigat titlul la dublu feminin după ce a învins în finală perechea Sonia Erika Butuc Cerchez/Ilinca Sagmar cu 4-6, 6-4, 10-5.

Yannick Theodor Alexandrescou şi Sergiu Urzică au câştigat fără prea mari emoţii proba de dublu a băieţilor, după 6-3, 6-1 în finala cu David Popa/Luca Ştefan Prunescu Niţă.

Trofeul Fair Play „in memoriam Florenţa Mihai” a fost câştigat de Alexia Ioana Tatu, finalista de la simplu, iar Sonia Butuc Cerchez şi Ştefan Petre au câştigat turneele de consolare.

„La cea de-a zecea ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy am avut meciuri extraordinare, cu finale câştigate de români. O contribuţie extraordinară a avut Dr. Oetker, pe această cale îi mulţumim. (…) Este cel mai mare turneu din sud-estul Europei, care creşte de la an la an. Sperăm ca această generaţie să asigure viitorul tenisului românesc”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend