Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ÎPS Teodosie prezintă cifrele pe care mulți nu vor să le vadă: peste 1 MILION de euro a oferit Arhiepiscopia Tomisului pentru acțiuni filantropice

Publicat

in

Peste un milion de euro au fost cheltuiţi anul trecut în scop social-filantropic şi educaţional în Arhiepiscopia Tomisului, fiind ajutate aproximativ 42.500 de persoane, au informat, vineri, reprezentanţii lăcaşului de cult.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului, „anul trecut, în Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Misionar-Social, au fost cheltuiţi în scop social-filantropic şi educaţional 6.203.648 lei (1.243.216 euro), care au ajutat 42.515 persoane”, informează Agerpres.

Peste 1.000 de persoane au fost ajutate cu aproape 3 milioane de lei, prin cele 24 de servicii sociale ale eparhiei (12 cantine parohiale, trei centre de zi pentru copii, un centru de zi pentru vârstnici, două centre rezidenţiale pentru copii, un centru de urgenţă, un campus de tabără, un birou de consiliere, un birou pentru persoanele dependente de alcool, un cabinet medical şi un after-school).

Vezi și: ÎPS Teodosie a contestat în instanță decizia de carantinare. Care sunt argumentele arhiepiscopului

Aproape 30.000 de nevoiaşi au fost ajutaţi cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilă, lemne etc., dar şi cu sume de bani, prin diverse colecte, valoarea totală a sprijinului material şi financiar fiind de peste 2 milioane de lei.

Peste 8.500 de copii din mediul rural au fost ajutaţi cu 620.000 de lei, prin campaniile umanitare „De Crăciun, fii bun!”, „Daruri mici din suflet mare”, „Încalţă un copil sărman”, „Tirul cu ciocolată”, printr-un alt proiect filantropic, „Masa bucuriei”, în valoare de peste 330.000 de lei, fiind ajutate alte circa 1.000 de persoane.

Alte proiecte sociale, de peste 620.000 de lei, au fost derulate şi prin Asociaţia „Samarineanul Milostiv”, organizaţie nonguvernamentală a Arhiepiscopiei Tomisului.

„În decursul anului 2021, Arhiepiscopia Tomisului a desfăşurat în total 25 de programe sociale care au acordat hrană, îmbrăcăminte şi medicamente, au sprijinit educaţia copiilor, au iniţiat campanii de sprijinire a vârstnicilor şi persoanelor cu diverse afecţiuni, au oferit consiliere şi ajutor familiilor cu mulţi copii, ori celor aflate în situaţii de risc social, persoanelor cu dizabilităţi, victimelor violenţei domestice şi persoanelor dependente de alcool. Au fost încheiate parteneriate cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea din Galaţi, Parohia Wurzburg, Germania, Asociaţia ‘Ioan Maximovici’, Vaslui, Asociaţia ‘Filantropia ortodoxă’, Huşi, Asociaţia ‘Sfânta Maria ocrotitoarea celor necăjiţi’, Dăeni, Asociaţia ‘Împreună aducem bucurie’, Constanţa, şi ASCOR Constanţa”, se menţionează în comunicat.

În urma colaborării dintre Arhiepiscopia Tomisului şi CRTS Constanţa, anul trecut au fost organizate nouă acţiuni de donare de sânge, colectându-se 350 de unităţi sangvine, cu 150 mai multe faţă de anul 2020.

Potrivit sursei citate, „prezenta informare nu constituie o ‘trâmbiţare’ a binelui făcut, ci un îndemn la filantropie adresat şi celorlalţi credincioşi”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

În plină grevă, un profesor român plecat în Israel are un mesaj dur despre ‘vedetele’ de la catedră

Publicat

in

În plină grevă, un profesor român plecat în Israel are un mesaj dur despre ‘vedetele’ de la catedră.

Un profesor român plecat în Israel explică de ce, după cinci ani de predat în România, chiar în școala pe care o absolvise, a ales să plece în străinătate. Acum este cercetător în cadrul Departamentului de Inginerie Aerospațială în cadrul Technion – Institutul de Tehnologie din Israel.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ovidiu Burcă și apelul către jucătorii lui Dinamo, înaintea partidei retur a barajului pentru promovare

Publicat

in

Dinamo București este aproape de promovarea în SuperLigă, după ce a câștigat prima manșă a barajului cu FC Argeș, scor 6-1, dar antrenorul Ovidiu Burcă nu s-a arătat euforic după partidă.

Ovidiu BurcaFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Ovidiu Burcă solicită echilibru și intensitate maximă la partida retur

Chiar dacă FC Argeș ar avea nevoie de o minune – o victorie la cinci goluri diferență pentru a trimite meciul în prelungiri la retur – antrenorul dinamoviștilor nu consideră că echipa sa este deja calificată.

Mai mult, tehnicianul le cere jucătorilor săi să rămână cu picioarele pe pământ și speră să gestioneze corespunzător succesul de luni.

„Nu aș fi crezut. Scorul e unul la care nu m-am gândit înainte de meci. Azi, toate au mers bine, am avut și puțin noroc. E o seară frumoasă, dar a trecut doar prima parte, mai avem returul. Trebuie să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ.

Din exterior, lucrurile par simple. Cred că voi avea o săptămână destul de dificilă. În fotbal, succesul e cel mai greu de gestionat. Fac un apel către băieți să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ, pentru că încă nu am realizat nimic.

A fost o seară frumoasă. Mă bucură că oamenii au venit alături de noi, toată lumea a plecat fericită. E lucrul cel mai important. Mai avem un retur care nu va fi deloc ușor. Au și ei orgoliu, sunt niște jucători care au CV-uri importante. La nivelul Ligii 1, sunt multe echipe care și i-ar dori. Trebuie să fim atenți.

Mă bucură faptul că oamenii vin alături de noi. Există o stare de spirit extraordinară în jurul echipei, pe care am obținut-o cu foarte multă trudă. Trebuie să rămânem ponderați, mai avem încă un pas.

A fost un început extrem de dificil, dar nu aș vrea să tragem o concluzie acum, trebuie să mai aștept o săptămână. Una peste alta, am format o stare de spirit fără de care o echipă nu poate funcționa. M-a bucurat atitudinea lor, faptul că joacă din ce în ce mai dezinvolți, cu din ce în ce mai mult curaj. Sunt lucruri pe care nu le-am văzut atunci când am venit.

Echipa a progresat de la săptămână la săptămână, chiar dacă uneori nu am ieșit de pe teren cu rezultatul dorit. Am suferit după înfrângeri, am făcut analize și nu am cedat niciodată. Suntem aproape de prima ligă după acest scor. Aș vrea să le pot băga în cap jucătorilor că meciul începe de la 0-0. Trebuie să începem la intensitate maximă, mai avem un pas.

Știu ce vorbesc, e o săptămână complicată, trebuie să gestionez o stare de euforie incredibilă, dar cred că toți sunt cu picioarele pe pământ” – a declarat Ovidiu Burcă, pentru DigiSport.

Partida retur a barajului pentru menținere/promovare în SuperLigă, dintre FC Argeș și Dinamo, va avea loc sâmbătă 3 iunie, pe stadionul din Pitești.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend